Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabé mrholení
Malé, MV
temperature icon 27°C
oblačno

Broušení nožů

Chtěl bych se optat, co si mám pořídit na broušení nožů?

Ocilku, kamínek, keramický brousek nebo diamantový brousek?

Odpovědět

2 Lakous

Koukám že se tě má kritika dotkla. Jestli je tomu tak, tak to se ti omlouvám. S nožem jsem se dost dlouho živil a beru to trochu jiným pohledem. To druhé video je v zásadě dobré ale nač takové složitosti k uchycení brousku? Stačí dát vlhký hadr na desku a na něj položit namočený brousek.

Cením si lidí co si dají tu práci a natočí takovéhle video, bohužel musí i počítat s kritikou.

Tuky, kritika se mi nedotkla, naopak jsem rád a beru ji. Kdybychom se bavili někde u píva, tak to vyzní lépe, než když se to píše tady. Nadruhou stranu vím co ukazuji a že to tak funguje. To jestli člověk dělá jednou rukou obě strany nože, nebo je prohazuje mi připadá jako zlozvyk, ne jako chyba.

Ten kamen mám raději opravdu pevně zafixovanej, proto ten aparát. Je to otázka minuty si ho udělat a drží to fest. Hadr a různé gumové podložky se mi neosvědčili.

Jsem spíš takový nadšenec do nožů, než nějaký profi odborník.

Co se týče různých videí, mám jich vícero. Spíše nože ukazuji jak vypadají, jak se s nimi pracuje...;-)

Můj kanál na youtubu o nožích, klik

Video mně zaujalo a nože brousím podobně.Je mraky lidí,kteří brousí nože nejlíp,mraky lidí coby svůj nuž nedali z ruky,a mraky lidí že jejich filet vypadá jako hadr na podlahu.To je vidět kolikrát i na těchto stránkách.Podle mne chtěl Lakous poradit a ne machrovat.Třeba těm co umí udělat filetu a neumí profi nabrousit nože.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.