Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Britská Kolumbie
- Toto téma obsahuje celkem 36 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 6 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#15114 29.11.2010 v 7:50
Britská Kolumbie stojí za to. Projel jsem ji od jihu na sever azpět. Nádherná krajina, spousty jezer. Rybářskýlístek stál na 1 měsíc 100 kan. dolarů. Nestihli jsme tah lososů, myslím ten hlavní, ale v řekách byli vidět. Na jezerech nebyl problém chytat pstruhy cca 50 cm a v řekách lipany. Byl jsem tam celý měsíc a jednou za život to stojí za to. Procestovali jsme 5000 km. V odlehlých částech je nebezpečí střetu s medvědy a rosomáky. Při jednom chytání se na mne přišel podívat los, krásný zážitek. Nejlépe létat pře Amsterdam do Vancouveru. Podotýkám, že největší obava byla z medvědů. Jeden ke mně přišel ze zadu na 12 m. Ráno jsme ujezera v písku nacházeli jejich stpoy. Průjez Aljaškou dálnicí stojí za to. Přeprava hydroplánem na jezera je dosti drahá. Platili jsme 3000- 5000 kan dolarů za zpáteční let.
Při chytání v řekách se na Vám příjdou podívat sobi. Když zachováte klid příjdou i na 10 m. Jeden mě téměř porazil. Pokud pojedete v září počítejte s sněhem ve vyšších a severních polohách. Nádherné jsou bobří hráze. Pojede-li asi 250 km severně od Fort Nelsou je tam hotel v němž se scházejí rybáři. Majitel pořádá a zajišťuje rybolov. Je to Švýcar. Má i dva hydroplány. Jinak je vše kontrolováno – stráž říká se jim Rangers js nekompromisní.
#15115 29.11.2010 v 8:17Fantastická příroda
#15117 29.11.2010 v 9:49Nádhera,úžasná krajina!Jednou bych se tam taky rád podíval.To co plave a brouzdá ve vodě je los,že?A ten medvěd to je grizli nebo baribal? a na co chytáš,většinou mouchy nebo peří?Opravdu nádhara..!:-P
#15130 30.11.2010 v 8:32Ten medvěd je na 100% baribal,grizly je hnědý a větší 🙂
#15142 30.11.2010 v 14:43kim: Ano jde o medvěda baribala. Má krásnou jemnou srst. V Kanadě není problém je potkat, zejména brzy ráno a veřer. Potkal jsem jich asi 6 – nelblíže 12m, 20m a 50-100m. Jednu medvědici usmrcenou kamionem na aljašké dálnici ve škarpě. Nelze si myslet, že nejsou nebezpeční. Zpravidla před Vámi utečou.
#15148 30.11.2010 v 18:47Rybářští přátelé,rád se s vámi podělím o jakoukoli info o Britské Kolumbii, ráj to na zemi a to nejen rybářský. Pokud snad někdo z vás uvažuje o výpravě do tohoto vzdáleného koutu světa, obraťte se nezávazně i s důvěrou, pošlu info i reportáže a fotky z rybolovu. Tony
#15156 30.11.2010 v 21:442 tony: Váhám s výpravou do BC, ty fotky a video od Michala a Pavla je brutální útok na moje lovecké smysly. Moje otázka je, jestli v BC zachytá i průměrný rybář jako jsem já a moje parta. Další otázka je, kdy je nejlepší termín v BC na velké ryby jako je King Salmon? Jaká je doporučená výbava?
2 Kim: Překrásné fotky, jednou za život se tam musím podívat.
#15161 30.11.2010 v 22:20Tony, kolik si musím ušetřit abych si zachytal jako Michal a Pavel? Sorry, pokud je to otázka moc na tělo.
#15164 30.11.2010 v 22:38Hena napsal:
Vlastik82 napsal: To Hena:
poslal jsem vám soukromou zprávu.
omlouvám se už jsem tady dlouho nebyl takže jsem nemohl dopovědět.
My jsme letěli přes Frankfurt do Vancouveru a bylo to asi za 11 tis.
Cenu je potřeba si domluvit s Tondou Čápem – záleží kdy a na jak dlouho. Nás celý výlet stál asi kolem 50 tis.
#15168 30.11.2010 v 22:49gruvearbeider napsal:
Hena napsal:
Cenu je potřeba si domluvit s Tondou Čápem – záleží kdy a na jak dlouho. Nás celý výlet stál asi kolem 50 tis.
To jsem si přečetl také, čekám na vyjádření Tonyho. Ty jsi tam byl?
#15170 30.11.2010 v 22:56gruvearbeider napsal:
Hena napsal:
Hele v poho, ber to jako pohádku na dobrou noc…
#15184 1.12.2010 v 11:43kim : počítejte s celkovou cenou cca 50-60.000,-Kč včetně letenky cca na 14 dní. Záleží na tom, kam jedete. Mě to stálo 90.000, na jeden měsíc. Ale cestovali jsme až na sever a velkou část stojí hydroplán.
Orientujte se na průvodce, který zná českou mentalitu a předem ví co je třeba. My jsme na to měli štěstí. Jsem důchodce, ale Kanada byla můj sen a rodinní příslušníci mi to k narozeninám dopřáli. Jsem rád, že jsem cestu podnikl i když byla náročná. V nadmořských výškách v nichž jsem se pohybovlai je vhodný věk do 50 – 55 let. Všem milovníkům neporušené přírody takový zájezd přeji. Hotel stojí 100-150 kan. dolarů na noc bez stravy. Tam kde jsme byli jezdí hodně rybáří z Německa.
#15200 2.12.2010 v 8:51mirecek napsal: gruvearbeider napsal:
Hena napsal:
Hele v poho, ber to jako pohádku na dobrou noc…
Ahoj nerozumím. Ano byli jsme tam v zaří 2009 s partou celkem 4 chlapi. Cena vyšla takto, protože jsme byli v sezoně, kdy není potřeba daloko jezdit od Vancouveru. Letenka vyšla opravdu 11 tis přes německou společnost Condore, což je nízkonakladová společnost , ale na rozdíl od Ryanairu se kterým často lítám to bylo se vším komfortem. Žádné platba za zavazadla navíc, za váhu navíc, včetně dvou jídel atd.
Pokud máš další dotazy klidně napiš.
#26661 11.11.2011 v 6:35#26662 11.11.2011 v 6:36 -
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Britská Kolumbie