Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
bouřka

BlueChart námořní mapy

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s tím jestli tyto mapy fungují ve všech navigacích od Gaminu nezkoušel jste někdo nahrávat třeba do klasických Garmin Nüvi 255,265,660, nebo jiných?

Děkuji předem za každé info

Odpovědět

myslím že fungovat to bude ve všech,když to zvládne starý Streetpilot tak to zvládnou všechny...

nevím IMHO musí umět vypnout režim AUTO přepnout na pěšky nebo loď a to snad umí každá nevím

Měly by to zvládnout všechny. Ja to nahrál do ručního Garminu GPS 60 csx a je to bez problémů. Jen kdyby to mělo větší displej. Bacha na vodu.

60 CS ten jsem si kdysi pořídil na Norsko taky. Sloužil jako doplňek papírové mapy dost dobře teď ho mám už jen na motorce.

Měl jsem mapu ve dvou Nüvi -660 a 760 a obě je přehrávali neuplně. Vše fungovalo kromě  barevného vykreslení hloubek.

Já právě přemýšlím do jakého modelu jít aby byl za rozumnou cenu a námořní mapy v něm fungovaly a k tomo pokud možno  i autonavigace aby běžela v pohodě někdo mi dokonce říkal že na normalních autonavigacích od Garminu to nejde vůbec těd zas píšete že v nějakých jde bez problému a v nějakých jen částečně a teď babo raď :-) každopádně Vám všem zatím diky za rady

Pokud nehceš moc investovat tak jdi do řady Nuvi 300...měl jsem v norsku 360tku a bez problémů,na moři ti ukazuje to hlavní a to hloubky,vrcholy podmořských kopců atd,jen není voděodolná...na Aukru ji seženeš okolo 1500kč,k tomu SD kartu s norskem,takže tě to vyjde něco oklolo dvou tisíc.

to argonaut2006:

Mám Garmin Nuvi 250 v něm nahraný BlueChart Atlantic. Dost těžkým problémem je, že není vodotěsný. Koukal jsem, že by problém s netěsností vyřešil nákup 550tky, odrazuje mne však cena a velikost. Pošilhávám ale po Garminu 620. Jsem namlsanej z poslední dovolené, kdy jsme měli na lodi navigaci s velkým displayem a bylo to perfektní. Jinak ta 250tka je na silnici výborná. Mám ještě Mio a s tím jsem bloudil jak v tady doma, tak i třeba v Dánsku.

Ono se dá bloudit i s garminem pokud máš v nastavení označeno více map najednou,proto je lepší pokud se jezdí u nás mít označen jen Atlas Czech a pokud se jede do zahraničí tak atlas vypnou a zapnout City Navigator Europe NT.

To Step - Mě MIO dovedlo vždy do cíle!!!!

To mikulcak - poslal jsem Ti před 3dny soukr. zprávu. Zdarec

Všem děkuji za rady myslím že tu vodotěsnost by mohl částečně vyřešit tento obal http://www.sumotobrno.cz/174,obal-na-gps-pda.html

Ahoj Norkové.

Jedeme letos do oblasti Aure.

Nemohl by nám někdo poradit kde seženem u nás námořní

mapu této oblasti.

Děkujem předem za pomoc či radu.

2 Mlha

Podívej se do starších vláken Diskuze - bude tam nějaké vlákno o mapách. MifakM tam vkládal mapy prakticky všech lokalit :-) :-) :-)

Doplnění - vlákno se jmenuje Námořní mapy a poslední příspěvek od Mifaka je právě mapa AURE :-)

Já řeším voděodolnost zatavením navigace do igelitového sáčku, který používám na zamražování masa. Malá svařečka sáčků s odsáváním vzduchu vejde do každého batohu. Po odsátí vzduchu se sáček doslova přilepí na display a ten je perfektně čitelný. Bez odsátí vzduchu je to s čitelností horší.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.