Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo

Bessaker

Pánové byl jste někdo v Bessakru v srpnu? Jak je to tam s rybama.Daleko , nebo jak na Titranu .Dorš, keller, makrela , halibut.Dík za zprávu.

Odpovědět

[citace]snori napsal:

Dneska poslední den a bohužel cely propršený! Předaly sme lodě, čistíme vercajk a uklízíme.

Na závěr se námi moře rozloučilo malým halíkem 85 a dvěma hranáči šedými!!! Když jsem se o tom bavil s nory tak je to prý normání že takhle na podzim se chytnou oba z páru! Ale pro mě je to raritka jak blázen! Vetší šedá je samice menší červený je samec.

Sme tu poslední češi tak bych s se s Vámi pro tuto sezonu rád rozloučil a všem kdo reagovali a nebo jen četli jak vlákno Bessakeru tak Titranu, moc poděkoval!

Pěkný podzim a zimu snad proloženou španělskem a v příští sezoně ahoj!

Petruv Zdar! [/citace]

Ti hranáči jsou krásní, přiznám se, že se mi je ještě chytit nepovedlo. Jejich jikry se používají na kaviár. Výborný,8-)8-)8-)

[citace]Navarchus napsal:

snori napsal:

Dneska poslední den a bohužel cely propršený! Předaly sme lodě, čistíme vercajk a uklízíme.

Na závěr se námi moře rozloučilo malým halíkem 85 a dvěma hranáči šedými!!! Když jsem se o tom bavil s nory tak je to prý normání že takhle na podzim se chytnou oba z páru! Ale pro mě je to raritka jak blázen! Vetší šedá je samice menší červený je samec.

Sme tu poslední češi tak bych s se s Vámi pro tuto sezonu rád rozloučil a všem kdo reagovali a nebo jen četli jak vlákno Bessakeru tak Titranu, moc poděkoval!

Pěkný podzim a zimu snad proloženou španělskem a v příští sezoně ahoj!

Petruv Zdar!

Ti hranáči jsou krásní, přiznám se, že se mi je ještě chytit nepovedlo. Jejich jikry se používají na kaviár. Výborný,[/citace]

Je to jenom o štěstí a náhodě! Loni na podzim se vytáhl na Bessakeru jeden okolo 5,5 kg.

Kdyby je chtěl člověk chytat aspoň trošku cíleně tak musí v zimě (únor) jet na kutry do Dánska. Do sítí jich vozí opravdu spoustu a když má člověk štěstí chytne se i nějaký na prut. Ale kaviár je opravdu super! :-)

[citace]snori napsal:

Tak už máme po novém roce, už leštíte pruty a promazáváte navijáky?

Na Bessakeru zatím celkem větrno! [/citace]

Tak byl jsem tam loni v září. A musím říct supr. jel bych i letos, v červnu mám Dufka na Dollmoy ale ten podzimní Bessaker má svoje kouzlo a rybaření je tam touto dobou královské. Tedy aspoň podle loňska. Mněl bych dotaz, zda je možnost se tam podívat i po vlastní ose a na koho se obrátit ohledně pobytu - ubytování ? Zajímalo a hlavně lákalo :) by mně to tam jet i letos. Dík za nějaké info.

Nádherný kousek...8-)

Letos fičíme k Honzovi Dufkovi na Dolmoy, ale Bessaker kde jsme ještě nebyli, začíná být zajímavý. Čtu samé pozitiva.:-P

[citace]Navarchus napsal:

Letos fičíme k Honzovi Dufkovi na Dolmoy, ale Bessaker kde jsme ještě nebyli, začíná být zajímavý. Čtu samé pozitiva.[/citace]

Já jezdím do Norska 20 let a opravdu podzimní Bessaker je pro mě TOP, není druh ryby který bychom tam v září nechytli!

[citace]beboo napsal:

snori napsal:

Tak už máme po novém roce, už leštíte pruty a promazáváte navijáky?

Na Bessakeru zatím celkem větrno!

Tak byl jsem tam loni v září. A musím říct supr. jel bych i letos, v červnu mám Dufka na Dollmoy ale ten podzimní Bessaker má svoje kouzlo a rybaření je tam touto dobou královské. Tedy aspoň podle loňska. Mněl bych dotaz, zda je možnost se tam podívat i po vlastní ose a na koho se obrátit ohledně pobytu - ubytování ? Zajímalo a hlavně lákalo :) by mně to tam jet i letos. Dík za nějaké info.[/citace]

Po vlastní ose to určitě jde, ale co vím tak místní Nor to má letos beznadějně vyprodané až do října a myslím že i na rok 2017 moc volných termínů nebude. Leda se zkusit domluvit s CK SNTour, jestli tam nějaké volné místečko na podzim nemají. Bohužel jinak poradit neumím tím že je Bessaker i TOP místem pro fůru Němců a Švédu tak se to plni neskutečně rychle.

No pokavaď to bude jediná možnost, tak to asi letos neklapne. Loni jsme tam byli s Romanem myslím si v termínu od 8.9. snad do 19.9. . Vím že tys tam dorazil z jiného kempu a při našem odjezdu tam autobusem od CK SNTour právě přijela poslední skupina. jak jsme odjeli, zbytek chat byl prázdný ale zda to nemněl zajištěné jinak majitel, čert ví. Budu to malinko hlídat zda se něco neuvolní. Nebo zkusit dohledat v té lokalitě jiné ubytovací zařízení. Kdyby někdo věděl, budu vděčný za info.

Ahoj.

Kousek vedle na sever máš VINGSAND.Můžu doporučit.

[citace]beboo napsal:

No pokavaď to bude jediná možnost, tak to asi letos neklapne. Loni jsme tam byli s Romanem myslím si v termínu od 8.9. snad do 19.9. . Vím že tys tam dorazil z jiného kempu a při našem odjezdu tam autobusem od CK SNTour právě přijela poslední skupina. jak jsme odjeli, zbytek chat byl prázdný ale zda to nemněl zajištěné jinak majitel, čert ví. Budu to malinko hlídat zda se něco neuvolní. Nebo zkusit dohledat v té lokalitě jiné ubytovací zařízení. Kdyby někdo věděl, budu vděčný za info. [/citace]

Chaty vydrželi volné tři dny potom se naplnili. Němci normálně jezdí na 14 dni a ne na 10 jako české cestovky proto tam vznikají hluchá místa v rezervacích.

Na Bessakeru je vyloženě hezky!

Voda jak zrcadlo!

Moc krásné fotky....a pak tam nejeď:-P

[citace]Hornas napsal:

Moc krásné fotky....a pak tam nejeď[/citace]

Děkuju! A svatá pravda to musí přece každý pochopit!

Moře nebo troll?

• Téma ‚Bessaker’ nepřijímá nové odpovědi.