Pánové byl jste někdo v Bessakru v srpnu? Jak je to tam s rybama.Daleko , nebo jak na Titranu .Dorš, keller, makrela , halibut.Dík za zprávu.
Pánové byl jste někdo v Bessakru v srpnu? Jak je to tam s rybama.Daleko , nebo jak na Titranu .Dorš, keller, makrela , halibut.Dík za zprávu.
Vážení zájemci o rybolov v bessakeru vidím že zde je hlad po informacích z této lokality.Proto vám zde sdělím několik prvních dojmů. Dorazili jsme 24.8. v ranních hodinách, vybavení kempu a vstřícnost majitele ubytování nás příjemně překvapila. Jak jen to bylo možné vyrazili jsme na moře počasí bylo nádherné že jsme takové v Norsku ještě nezažili. První den nás opravdu překvapil přesto že lokalitu neznáme dosáhli jsme na první den celkem slušného úlovku. Mníka lumba 4kg, pěkné makrely a několik polaků. Další den jsme mnoho najezdili a výsledek byl celkem nevalný několik polaků jeden dorš, a pár makrel. Na večeři to dalo a ještě zbylo do mrazáku. Ještě by bylo dobré zmínit naše německé kolegy kteří zde také rybaří. Když jsme viděli jejich úlovky tak jsme jen tiše záviděli. Přivezli deset kelerů cca 120cm snad třicet nádherných okouníků cca 45cm.Ryby zde asi opravdu budou ale bez pomoci spolumajitele kempu za tučný poplatek se lokalitu kde si tak pěkně zachytali asi nedozvíme. Na mysli neklesáme a doufáme že se nám také poštěstí. Po dobu pobytu samozřejmě budu informovat o průběhu našeho rybářského snažení. http://www.rybolovnorsko.cz/i/smajly/1.png
Odpovědět
To Fany Jeste jeden turnus na Titranu a pak s Dorsakem a dalsimi jedu na Bessaker na cely turnus.Verim,ze nam pocasi vyjde a informace budeme spolecne podavat na tomto vlakne.Podrobne mapy lokality uz studuji a naslepo urcite nevyjedeme .Kdyz neco zajimaveho objevis ty,tak urcite nam dej vedet.
Odpovědět
Vážení další zprávy z Bessakeru jsou zde. Dnešní den dopadl pro nás podobně jako ty předchozí.:-( Snažili jsme se dle poskytnutých rad dostat přes okraj mělčin na otevřené moře ale byl to výkon skoro nemožný protože třímetrové vlny opravdu většina posádky těžko rozdýchávala. Po dvou pokusech jsme naše snažení vzdali a vrátili se chytat mezi ostrovy kde vlny nehrozily ale bohužel ani valný úlovek. Dostali jsme dva pěkné polaky jednoho berného dorše spoustu neberných a makrely kterých už máme plné zuby. Posádka člunu která se dostala na otevřené moře za dva drifty jak říkali nachytali celkem slušný úlovek několik pěkných okouníků a větších kelerů. Celkový dojem co se týká úlovků je z našeho pohledu zatím nevalný. Čeho je tady opravdu hojnost to jsou houby ale za těmi jsme sem nepřijeli. Předpověď počasí také nevěstí nic dobrého takže to vypadá letos na velké zklamání.
Odpovědět
To Fany: Díky za pestré informace.
To Dody145: Začínám se těšit čím dál více, zdá se to býti velice zajímavou výzvou! Vypadá na něco pro nás.
Odpovědět
Tak vážení další den za námi a bohužel počasí nikomu moc nedovolilo vzdalovat se od kempu někam dál kde by snad byla naděje na úlovek ani spolehliví lovci nic nedovezli. Pokoušeli jsme se vyjet alespoň do fjordu kde jsme čekali menší vlnobití ale naše představa se nenaplnila. Házelo to tam s námi ze strany na stranu a táhnul nás vítr tak že jsme bez motoru dělali 12 uzlů. Rád bych vystavil i nějaká videa ale bohužel rychlost zdejšího připojení k internetu to neumožňuje. Máme video ze setkání se šestimetrovým žralokem který se nám představil v plné kráse několika těsnými průjezdy okolo lodě. Opravdu fascinující zážitek o který se podělíme až dorazíme domů a půjde video nahrát na web. Zrovna když dopisuji tento příspěvek tak se vrátil delegát z lovu půjdu se podívat jestli něco přivezli. Tak jsem se byl podívat a také žádný úspěch.Zbývá nám jen doufat že se počasí umoudří a dovolí nám vyjet za rybami na moře. :-P
Odpovědět
To Dorsak : Uz se tesim jak to tam rozjedeme.Podle map je to na more cca 5 km,coz je asi 20 min klidne jizdy.Jen aby nam pralo pocasi.
Odpovědět
Tak dnes večer odjezd s Quiddem na Bessaker.
Těším se na deda145 ( loni jsi nás vedl na Titranu - turnus s Márou a Zerpem ), Doršáka i další Norky. Doufám, že vše vyjde na jedničku, neboť jak praví klasik "je velice těsná hranice mezi rybařením a posedáváním v lodi, vypadaje jako idiot".
Odpovědět
Jen tak na okraj. Znám česká přísloví a znám i toto ,,Chytrému napověz a hloupého kopni,,Díky za kopanec původně jsem měl dojem že všechny informace jsou zde vítané. Ale jak tak koukám jen ty pozitivní jsou zde žádané. To že nám to letos díky počasí nevyšlo nijak neovlivníme. Předchozích pět let nám vše vycházelo, vždy jsme nachytali dost přes limit třeba i s podporou delegáta Honzy Dufka který nám poskytl velmi hodnotné informace. Asi my Češi stále ještě neumíme přijmout negativní hodnocení. Nebo je tato diskuze jen pro ostřílené borce a super mořské vlky kteří dokáží citovat i klasika? Asi ano. Vím že jsem nikomu nepomohl s lovnými místy ale myslím že jsem pomohl poodhalit také druhou tvář rybaření v Norsku o které se radši moc nemluví.
Odpovědět
to fany:
Já tomu asi moc nerozumím, ale já považuji tvé zprávy za pěkné a objektivní. A to že nejsou pozitivní? Ne vždy vše vyjde. Já za 14 dní odjíždím do Norska na svou výpravu s číslem 19 a byly i takové, které se prostě nevyvedly buď lokalitou, nebo počasím. Takže já bych řekl: "u mě dobrý" ;-)
Odpovědět
2 fany
Bereme to asi každý jinak. Kluci kteří tam pojedou to spíše (jak je znám) berou jako výzvu pro jejich schopnosti. To jsi špatně pochopil ;-)
Odpovědět
Mám kamaráda v Praze, který s námi občas do Norska vyrazí a ten razí heslo, že "Chytat ryby tam kde jsou, umí každej, ale tam kde je ještě nikdo nechytil, to je umění". A také se podle toho často i řídí. ;-)
Prostě také názor. A je v pohodě. :-D
Takže žádný splín. :-D:-D:-D
Odpovědět
Další den za námi a je celkem o čem psát.Ranní vítr nás moc optimisticky nenaladil ale našlo se pár odvážlivců v čele s delegátem kteří se rozhodli vyjet na otevřené moře. Na první pokus se jim to nezdařilo tak se asi na tři hodiny brouzdali mezi ostrůvky kde zapřáhli několik polaků. Když znovu nabyli odvahy a zdálo se že vlny jsou menší tak znovu vyrazili a tentokrát se jim podařilo bariéru mezi mělčinami a otevřeným mořem zdolat. Na zlomu který se táhne podél pomyslné hranice konce mělčin dostali opět několik pěkných kelerů a okouníků. Všichni byli zřejmě s úlovkem spokojeni. My jsme vyrazili až pozdě odpoledne a po cestě jsme potkávali vracející se lodě se slušnými úlovky. I mi jsme se pokusili dostat na otevřené moře a se zatnutými zuby jsme se tam skutečně dostali. Poté jsme si vytipovali podmořský kopec a zamířili k němu. Už echolot sliboval podle zobrazené hustoty ryb že se rozhodně nebudeme nudit. A skutečně nejdříve jsme začali tahat pěkné makrely, bedna byla plná za pár nahození. Poté jsme přezbrojili na větší pilkry bez přívěsů aby jsme se dostali pod makrely a stálo to za to, odtud jsme vytáhli pár pěkných doršů cca 80centimetrových, ještě se spletla jedna brosma a pak už nám vlnobití začalo poměrně rozhoupávat žaludky tak jsme se rozhodli k návratu. Zítra odevzdáváme lodě takže už toho moc nestihneme. Zásadní poznatek z této lokality je takový že pokud zde chcete uspět musíte se vydat minimálně na konec mělčin do otevřeného moře kde byl opravdu dostatek větších ryb. Samozřejmě za podmínky slušného počasí jinak můžete chytat pro zábavu makrely z mola a nebo jít na houby. Pokud budete lovit na klidné vodě mezi ostrovy možná potkáte velkého žraloka a budete mít jedinečný zážitek tak jako mi ale ryby budete pouze paběrkovat. :-P
Odpovědět
fany,hezké psaní.už se těším na tvé video se žralokem.přeji pohodovou cestu domů.
Odpovědět
Vážení rybáři poslední den našeho rybolovu na Bessakeru odčinil všechny neúspěchy z předchozích dnů. Po výživné snídani míchaná vajíčka na špeku a silné kávě jsme vyrazili s odhodláním dostat se na otevřené moře za každou cenu. Naše odhodlání nebylo potřeba protože moře bylo jak mlat a pobřežními mělčinami jsme prosvištěli jak vítr. Rozhodli jsme se driftovat na prvním zlomu do moře. Tam nám za to potahovali okouníci ale velcí keleři na které jsme jeli nikde. Rozhodli jsme se proto vrátit zpět k mělčinám 30 - 50m. Záhy jsme zjistili že naše rozhodnutí bylo správné, keleři sice nikde ale zato doršů mezi 60 a 70cm hojnost. Když skončili dorši začali brát mníci Brosma, když už jsme měli mníků dost přejeli jsme k dalšímu podmořskému kopci a opět narazili na dorše. Tam se povedla metrovka 12kg navrch ještě jeden polak a už jsme se chystali do kempu aby jsme stihli včas vrátit lodě zpracovat úlovky dopít kořalku a pomalu se balit k odjezdu. Celkový závěrečný dojem je pozitivní, ubytování je v norském standardu, co bych vyzvedl je obchod přímo v kempu kde nakoupíte od super čerstvé zeleniny a všech základních potravin až po rybářské návnady a nebo dárky pro známé. Další plus je čerpání benzinu a platba načerpaného paliva platební kartou kdykoli ve dne a nebo v noci. Škoda že informace o tom kam jet za rybami se k nám nedostala hned po příjezdu mohlo to být veselejší. Doufám že mé informace pomohou dalším rybářům kteří do této lokality míří poprvé a přispějí k lepší pohodě a příjemnému prožití rybářské dovolené.
P.S. pokud někdo budete mít jakékoli dotazy pošlete zprávu rád odpovím:-P
Odpovědět
To FANY: Díky za informace a vyčerpávájící report.Vyrážíme za 48 hodin.AŽ. :)
Odpovědět
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...