Ahoj Zerpaci, v navaznosti na Vas clanek jsme se na dnesni vecerni rybolov vybavili taktez mensi „munici“,co kdyby to bylo u nas podobne. Po par cvicnych hodech jsme zjistili,ze jak se rika „na velikosti nezalezi“ :-),neb na prvni nahozy jsme chytli na Zoomy zahrivaci micropolacky,tudiz jsme se rozhodli nemenit uspesnou taktiku ze vcerejska. Tudiz Zoomy letaly vzduchem jako rakety stredniho doletu a polakum chutnali. Ve strucnosti: cca.50 polaku(3 lidi) ve velikostech 55 – 91cm,nastraha:90%Zoom(nejvice cervena barva a pak cerna),5% Attoka,5% Daiwa riper,hloubka 15 – 5,cas:18 – 24. Mel bych dotaz: “ Jaky kdo mate zkusenosti se zalezlim polakem v chaluhach?“ Hlavne mi nikdo nepiste „odklop civku a polak vyjede“,neb ja jsem asi jedinej,kterymu 10x za sebou nikdy nevyjel:-)) Jdu chrnet,jsem mrtvola!!Hola hola hola,zejtra metrovej polak vola!Karlos
Ahoj tam na Bessakeru, krasny fotky a tesi me ze se dari. Ja s polaky mam taky nevyrizeny ucty, ale nekdy se podari ho dostat tak, ze odklopis civku :-) ale je dulezite nadjet nad misto kam zajel tedy do stejneho smeru kudy do chaluch vlitnul. (Je potreba spoluprace ostatnich lovců aby vytahli nastrahy). No a pak jemne napnout snuru/vlasec a pak silnym tahem ho skusit vytahnout (neco jako pri razantnim zaseku) myslim ze jich 6 z 10 dostanu :-) a s tema ctyrma si to vyridim jindy :-) preji hodne stesti
Odpovědět
Dneska pekne tmavky brali kolem 40-60 m na tezky vlacak. Chytl se halibutek 90cm 9kg. Chytlo se cca 10 tresek pres metr zadna kapitalni. Ale jinak krasa mi meli cca 10 tmavek tesne pod metr a dalsi ch 20 mensich.
Jsou tu Bratri Polcia meli Halika a 15kg dorsaka....
Odpovědět
Tak dnesni operace "Keler" nevysla a to z duvodu vetru,naslednych vln a nasledne nevolnosti clena posadky:-) Z tohoto duvodu jsem jako kapitan musel volit ustupovou variantu a "flakali" jsme se ukryti za ostruvky. S aktivitou polaku to bylo dost na prd,ale ma druhou stranu jsme museli konecne aspon poradne zamakat,aby jsme do pristavu nejeli jako uplny vocasove:-) Nakonec jsme se presvedcili,ze se daji polaci nachytat i kousek od pristavu,takze nakonec na tu bidu klid. Summary: cca.30 polaku, velikost 40 - 70cm nastraha: Top - cerny twister relax 6cm,dale pak:bily riper Berkley 8cm, Attoka riper svetla barva,Zoomy (zeleny) tentokrat jedinej polak,hloubka 10 - 5m,cas:18-1. Tentokrat bohuzel bez fotek,neb jsem se bal v tech vlnach o mobil:-) Next time! Karlos
Odpovědět
Po vcerejsim nezdaru (nevolnost na lodi:-) ), jsme dneska nadopovali kolegu Michala vsema moznejma pilulema a vyjeli jsem znova do akce "Keler". Jelikoz se jednalo o nasi prvni rybarskou vypravu za timto torpedem sireho more(jsme 100% polakari,chaluhari,pobreznaci) moc sanci jsme si nedavali,spis zadnou. Ale jak to nekdy byva "stesti sem tam sedne i na voly" a po dukladne selekci mapy hnedka prvni volba se ukazala jako spravna. Hned pri prvnim driftu ve vlnach jako malej radovej domek se letosnimu hitmakerovi Mr.Špotovi povedl zaprahnout keler z kategorie "brzda na plnej kotel a prut do maxima". Po cca.5 minutovem boji je na palube krasny keler 95cm. Tento cernej valec nam dodal optimismus do krve a pustili jsme se do procesavani sloupce gumama maximalnich velikosti. A ono to kupodivu cele klaplo,takze radost na palube neskutecna! Jen ja jako kapita lodi,jsem si musel pockat na sveho kelera az na posledni drift a ukoncil jsem sve cekani/trapeni. Summary: 10 keleru,75 - 94cm,nastraha: Mystic(bily,cerny) 80g hlava, hloubka: 40 -100m, cas: 14 - 16h. Lovu zdar a ted premyslime o okounech...:-) Barik
Odpovědět
Dneska vcera docela foukalo. Takze jsme se motaly hlavne okolo. Ryb bylo docela dost. Zdarila si i nejaka metrovka. Jen co mi vrati kabel od fotaku dodam fotky.
Odpovědět
Na vlacak... Nejvetsi co jsme vybraly. chytlo se jich dost ale vybrat mezi nima bylo horsi.
Odpovědět
25.5. Den ve znameni vetru. Vzhledem k silnymu ficaku,jsme se rozhodli zamerit se na placani se kolem ostruvku v zavetri a pruplavech. Od zacatku bylo jasne,ze dneska to bude spise o mensich rybach,ale i "meziostruvkovy" rybolov ma svoje kouzlo a s lehkymi vlacaky 25g si clovek i v tomto vetrnem pocasi uzije spoustu legrace a o tom to preci je:-) Kolem ostrovu jsme nachytali spoustu dorsaku a polaku,ale vse v "juniorske az mladeznicke" velikosti. Byl prostor i na trolling,ale po prvnim kelirkovi po 5sec. jsem se na to vyprdnul:-) Vetsi polaky jsem nasli az kolem 21h na podvodnich horach,kdy tempo udaval fenonem zajezdu - Zoom cervene barvy ve velikostech MAG II, Monster.Takze nakonec spokojenost,ikdyz posadka remcala,ze cca.800 nahozu na osobu bylo zbytecne moc!Takze dneska 1000 :-))
Odpovědět
a jeste zbytek fotek! Nejak mi to ulitlo drive;-) Fotky z nocniho lovu bohuzek nemam,neb mi dosla baterka:-(
Odpovědět
Dnes se zadaril spousta tresticek kolem metru. Nejvetsi slabych 110 11kg. Ale pres 95 jich byla spousta.
Odpovědět