právě jsme se vrátili z bjordalu - 100 km Bergen krásné počasí,celkem 13 mníků 9 polaků,22kelerů 5 makrel
právě jsme se vrátili z bjordalu - 100 km Bergen krásné počasí,celkem 13 mníků 9 polaků,22kelerů 5 makrel
2 svatamir mas nějakou lepší fotku? Tohle mne totiž hodně zarazilo po přečtení. Jestli jste si opravdu nespletli polaky s kellerama. Stačí i fotka jednoho kusu, ale v lepší kvalitě a z lepšího úhlu ;-)
Odpovědět
Bohužel jsem to jinak nefotil, jelikož se nejednalo o nějaký trofejní úlovek. Též jsme si mysleli, že se jedná o Keleri, ale domácí (Nor) a nějaký němci říkali, že by se mělo jednat o polaky. Pokud si pamatuju, tak maso z Kelera je takové tmavší a tyto měli maso světlé. Jinak jsem rád, že se to tu probíhá, alespoň se přiučím od zkušenějších.
Odpovědět
[citace]svatamir napsal:
Bohužel jsem to jinak nefotil, jelikož se nejednalo o nějaký trofejní úlovek. Též jsme si mysleli, že se jedná o Keleri, ale domácí (Nor) a nějaký němci říkali, že by se mělo jednat o polaky. Pokud si pamatuju, tak maso z Kelera je takové tmavší a tyto měli maso světlé. Jinak jsem rád, že se to tu probíhá, alespoň se přiučím od zkušenějších.[/citace]
Tohle je polack :
a tohle keller :
Podívej se hlavně na rozlišovací znaky - ocas, barva, postranní čára a oko ;-)
Odpovědět
Ocas - polack nemá tak ostré vykrojení
Postranní čára - keller ji má bílou a přímou, polack ji má lomenou a tmavou
Barva - polack je do zlata, keller do černa
Oko - Polack má oproti kellerovi větší oko (v poměru k hlavě)
Odpovědět
Mifaku díky za názornou ukázku. Oko polaka je nádherně velké. Prostě to nejde nepoznat. Barva ryby je také nezaměnitelná. Ještě jednou jsem lupou prohlížel foto a ani jedna treska nebyla polak.
Odpovědět
Nikdo jste tam se Svatamirem nebyl a rezolutně rozhodujete, jaké ryby nachytal! Jednoznačné, stoprocentní rozhodnutí některých namachrovaných "ichtyologů", opravdu nechápu.
Odpovědět
[citace]gadus napsal: Nikdo jste tam se Svatamirem nebyl a rezolutně rozhodujete, jaké ryby nachytal! Jednoznačné, stoprocentní rozhodnutí některých namachrovaných "ichtyologů", opravdu nechápu.[/citace]
To ani není o tom, jestli tam byli nebo ne. Každá ryba má svoji specifickou stavbu těla a další znaky, aby se dala jednoznačně určit. A já nemám nejmenších pochyb, že kim ty ryby určil naprosto přesně. A taky vím, že to tomu rybáři rozhodně přál, takový úlovek.
Odpovědět
To mthead : Ahoj Franto. Myslím ,že si to vystihol správne. Ja by som dodal,že v tomto prípade ani nebolo rozhodujúce čo to bolo za ryby , ale že si chlapi dobre zachytali. ;-)
Odpovědět
[citace]gadus napsal:
Nikdo jste tam se Svatamirem nebyl a rezolutně rozhodujete, jaké ryby nachytal! Jednoznačné, stoprocentní rozhodnutí některých namachrovaných "ichtyologů", opravdu nechápu.[/citace]
Polaky možná nachytali, to mu nikdo nebere, ale na fotce jsou samí keleři!
Odpovědět