Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 26 odpovědí. Do diskuze (15 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Salmon a poslední změna proběhla před 11 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 16. až 27. (celkem z 27)
  • Autor
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 svatamir mas nějakou lepší fotku? Tohle mne totiž hodně zarazilo po přečtení. Jestli jste si opravdu nespletli polaky s kellerama. Stačí i fotka jednoho kusu, ale v lepší kvalitě a z lepšího úhlu 😉

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

Blesk udělá své:-| ale většina jsou keleři:-P

Miroslav
    Účastník
    (58 odpovědí)

Bohužel jsem to jinak nefotil, jelikož se nejednalo o nějaký trofejní úlovek. Též jsme si mysleli, že se jedná o Keleri, ale domácí (Nor) a nějaký němci říkali, že by se mělo jednat o polaky. Pokud si pamatuju, tak maso z Kelera je takové tmavší a tyto měli maso světlé. Jinak jsem rád, že se to tu probíhá, alespoň se přiučím od zkušenějších.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

svatamir napsal:

Bohužel jsem to jinak nefotil, jelikož se nejednalo o nějaký trofejní úlovek. Též jsme si mysleli, že se jedná o Keleri, ale domácí (Nor) a nějaký němci říkali, že by se mělo jednat o polaky. Pokud si pamatuju, tak maso z Kelera je takové tmavší a tyto měli maso světlé. Jinak jsem rád, že se to tu probíhá, alespoň se přiučím od zkušenějších.

Tohle je polack :

a tohle keller :

Podívej se hlavně na rozlišovací znaky – ocas, barva, postranní čára a oko 😉

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Ocas – polack nemá tak ostré vykrojení

Postranní čára – keller ji má bílou a přímou, polack ji má lomenou a tmavou

Barva – polack je do zlata, keller do černa

Oko – Polack má oproti kellerovi větší oko (v poměru k hlavě)

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Všecko jsou to keleři.

Miroslav
    Účastník
    (58 odpovědí)

Tak to byli nejspíš keleři

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Mifaku díky za názornou ukázku. Oko polaka je nádherně velké. Prostě to nejde nepoznat. Barva ryby je také nezaměnitelná. Ještě jednou jsem lupou prohlížel foto a ani jedna treska nebyla polak.

gadus
    Účastník
    (8 odpovědí)

Nikdo jste tam se Svatamirem nebyl a rezolutně rozhodujete, jaké ryby nachytal! Jednoznačné, stoprocentní rozhodnutí některých namachrovaných “ichtyologů”, opravdu nechápu.

Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

gadus napsal: Nikdo jste tam se Svatamirem nebyl a rezolutně rozhodujete, jaké ryby nachytal! Jednoznačné, stoprocentní rozhodnutí některých namachrovaných “ichtyologů”, opravdu nechápu.

To ani není o tom, jestli tam byli nebo ne. Každá ryba má svoji specifickou stavbu těla a další znaky, aby se dala jednoznačně určit. A já nemám nejmenších pochyb, že kim ty ryby určil naprosto přesně. A taky vím, že to tomu rybáři rozhodně přál, takový úlovek.

dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

To mthead : Ahoj Franto. Myslím ,že si to vystihol správne. Ja by som dodal,že v tomto prípade ani nebolo rozhodujúce čo to bolo za ryby , ale že si chlapi dobre zachytali. 😉

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

gadus napsal:

Nikdo jste tam se Svatamirem nebyl a rezolutně rozhodujete, jaké ryby nachytal! Jednoznačné, stoprocentní rozhodnutí některých namachrovaných “ichtyologů”, opravdu nechápu.

Polaky možná nachytali, to mu nikdo nebere, ale na fotce jsou samí keleři!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 16. až 27. (celkem z 27)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...