Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › BATSFJORD
- Toto téma obsahuje celkem 26 odpovědí. Do diskuze (8 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel David a poslední změna proběhla před 1 rokem a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#289842 26.10.2017 v 10:24
Tuto cestu znám. Hlavně Finsko je zcela specifická země, jezera, lesy. Nádhera, dá se říct kýč za kýčem, ikdyž je to realita.
Budu rád za každou radu ohledně této cesty. Finsko počítám, že bude velmi podobné severnímu švédsku.
Naposledy jsem jel pres Finsko v 2007. Cesta je opravdu hezci jak Svedskem. Jih jsou sama jezera… krasa. S jihem Svedska neporovnatelne. V pobaltskych statech jsme zazili caste dopravni hlidky… ale vse bez problemu. A myslim ze finsti policiste jsou taky hodne aktivnejsi nez svedsti, hlavne pozor na rychlost. Taky jedeme pristi rok v kvetnu po 11 letech Finskem pro zmenu… a je to od nas 2000km na cele ceste min.
Tak dej pak info, jak probíhala cesta atd. a kam jedete?
Kveten Soroy… konec srpna Loppa… spravu podam
#289853 27.10.2017 v 4:51Tuto cestu znám. Hlavně Finsko je zcela specifická země, jezera, lesy. Nádhera, dá se říct kýč za kýčem, ikdyž je to realita.
Budu rád za každou radu ohledně této cesty. Finsko počítám, že bude velmi podobné severnímu švédsku.
Naposledy jsem jel pres Finsko v 2007. Cesta je opravdu hezci jak Svedskem. Jih jsou sama jezera… krasa. S jihem Svedska neporovnatelne. V pobaltskych statech jsme zazili caste dopravni hlidky… ale vse bez problemu. A myslim ze finsti policiste jsou taky hodne aktivnejsi nez svedsti, hlavne pozor na rychlost. Taky jedeme pristi rok v kvetnu po 11 letech Finskem pro zmenu… a je to od nas 2000km na cele ceste min.
Tak dej pak info, jak probíhala cesta atd. a kam jedete?
Kveten Soroy… konec srpna Loppa… spravu podam
To jsou krásné destinace. Už se těším na info 🙂
#290012 1.11.2017 v 15:47Tuto cestu znám. Hlavně Finsko je zcela specifická země, jezera, lesy. Nádhera, dá se říct kýč za kýčem, ikdyž je to realita.
Vede cesta Pobaltím přes města, nebo mají vybudované obchvaty? Platí se tam mýto?
#290020 1.11.2017 v 19:54Naša skupina išla touto cestou asi pred 5-6 rokmi a páčilo sa nám, že hlavné cesty vedú prevažne mimo dedín a miest a z týchto ciest sa do blízkych dedín odbočuje. Presne inak ako v SR, ČR. 🙁 . Mýto sme neplatili nikde. Pobaltie je jedna veľká rovina – nížina, takže kopcov si tam veľa neužijete. 🙂
Želám šťastnú cestu.
#290022 2.11.2017 v 7:06Naša skupina išla touto cestou asi pred 5-6 rokmi a páčilo sa nám, že hlavné cesty vedú prevažne mimo dedín a miest a z týchto ciest sa do blízkych dedín odbočuje. Presne inak ako v SR, ČR. . Mýto sme neplatili nikde. Pobaltie je jedna veľká rovina – nížina, takže kopcov si tam veľa neužijete. Želám šťastnú cestu.
Ahoj, děkuji za příspěvek, dobré zprávy 🙂
#290024 2.11.2017 v 8:53Ahoj,
jezdíme pouze touto cestou každý rok, nejhorší cesta je z Waršavy do Litvy , pak pohoda. Plánujeme přejezd Waršavy vždy na noční hodiny , jinak musíš počítat se ztrátou času dle špičky. Vždy jsme přespali v Talinu prohlídka města atd . a ráno na trajekt. Naposledy jsme použili noční trajekt , kde se nalodíš okolo 22,30 a loď přejede do Helsinek , tam zakotví a ráno vás vypustí ven. Brali jsme to na cestu tam i zpět (zpět je to ale už od 18,30 ) s kajutami a super.
Baetsfjord jsem se taky několik krát koukal , ale je pravda , že golfský proud končí +- u Nordkapu , ale zase jsme byli několik krát za rohem (Repvag, Sarnes , Kamoyvaer ) a ryby tam byli ve velké míře . Láká mě to tam taky i vzhledem k řece Tana kdyby něco bylo v osadě Berlevag nebo v Tanafjordu? Nebyl tam náhodou někdo ?
#290027 2.11.2017 v 10:38Ahoj, jezdíme pouze touto cestou každý rok, nejhorší cesta je z Waršavy do Litvy , pak pohoda. Plánujeme přejezd Waršavy vždy na noční hodiny , jinak musíš počítat se ztrátou času dle špičky. Vždy jsme přespali v Talinu prohlídka města atd . a ráno na trajekt. Naposledy jsme použili noční trajekt , kde se nalodíš okolo 22,30 a loď přejede do Helsinek , tam zakotví a ráno vás vypustí ven. Brali jsme to na cestu tam i zpět (zpět je to ale už od 18,30 ) s kajutami a super. Baetsfjord jsem se taky několik krát koukal , ale je pravda , že golfský proud končí +- u Nordkapu , ale zase jsme byli několik krát za rohem (Repvag, Sarnes , Kamoyvaer ) a ryby tam byli ve velké míře . Láká mě to tam taky i vzhledem k řece Tana kdyby něco bylo v osadě Berlevag nebo v Tanafjordu? Nebyl tam náhodou někdo ?
Ahoj Davide, díky za příspěvek. Další dobré informace. S tím golfským proudem se to říká, tak uvidíme. Reportáž z letošního roku vypadala docela dobře a navíc už je to zarezervované, tak je to jedno 🙂
#299535 7.8.2018 v 20:43Ahoj chlapi byl někdo letos v Båtsfjord Brygge ?
#299948 15.8.2018 v 21:15Tak jsme se dočkali, za 2 hoďky odjezd směr Tallin, Rovaniemi a Batsfjord. Držte pěsti, ať nám počasí přeje, hlavně ať moc nefouká a těšte se na krásné fotečky. 🙂
#300179 21.8.2018 v 21:19#300361 27.8.2018 v 9:20Krasný ryby! Jsou tam okolí makrely?
- Odpověď byla upravena před 6 roky a 2 měsíci uživatelem Ice.
#348012 20.4.2023 v 14:35Ahojte ,
příští rok plánujeme zase někam na sever a nějak se mi vrátila myšlenka na Batsfjord . Byl tam někdo v období květen /červen, nějaké informace více než co už bylo popsáno ?
Dík
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › BATSFJORD