Zacina se nam blizit sezona a je cas otevrit nove vlakno
Odpovědět
Ahoj Dedo145, co tak děláte s takovým množství makrel? Je jich tam aspoň stovka :-).
Neco se uz zitra bude udit pro cely kemp,neco padlo na grill,neco jsem si zavaril do tomatu a zbytek si hoste vyfiletovali a zamrazili.
Musim potvrdit, ze zavarena makrela v tomatu je chutovka. Dovezl jsem si letos par skelnicek, to same jsem udelal i se sledema. Recept se tu na RN nedavno objevil. Prouzky z filet v ostrem kecupu, zavarit 2x po hodine. Jednoduche, rychle, vynikajici.. nechat pak par tydnu ulezet... Mozna jsou ale i jine postupy?
Odpovědět
Ahoj Radime, můžu tě poprosit o recept na makrely v tomatě, případně i foto, prohlížel jsem zpětně vlákno, ale nenašel jsem to.
předem děkuji
s pozdravem a přáním hezkého dne Martin
Odpovědět
Já makrely půlhodinku upekl v troubě, obral do skleniček a prokládal kečupem. Poté dvakrát sterilizace v horké vodě... Taky dobrota a upečené se mi to líp obírá od kostí.
Odpovědět
Patrí to asi do iného vlákna, ale keď ste začali tu, tak pridám moju skúsenosť. Makrely vyfiletujem, silne nasolím a dva-tri dni nechám odležať v chladničke. Následne vyberiem ostatné kostičky a nakrájam na menšie prúžky (s kožou), naložím do pohárov prelejem kečupom a 2x 30 min sterilizujem. Chutnejšia verzia je menšie makrely(veľké sú ,,blatavé")namočiť do 10% láku - 10dkg soli/1 liter vody na 24 hod, potom vyúdiť, 2 dni v chlade odvetrať, odkožovať a vykostiť a rovnako naložiť do kečupu, prípadne do rastlinného oleja(kto má rád oliváč) a zasterilizovať - vynikajúce na pomazánku. Najlepšie je údiť menšie (do 40 cm)čerstvé makrely hneď po ulovení vykuchané, zbavené hlavy a v bedni zaliate morskou vodou, takto vám nezmeknú. Rozmrazené makrely sa dajú tiež zaúdiť, ale nikdy nedosiahnu kvalitu čerstvých. S pozdravom, Frenky.
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Ahoj Radime, můžu tě poprosit o recept na makrely v tomatě, případně i foto, prohlížel jsem zpětně vlákno, ale nenašel jsem to. předem děkuji s pozdravem a přáním hezkého dne Martin
Ahoj. Recept je obsazen uz v me puvodni zprave. Makrely, kecup, 2x zavarit po hodine. V jednoduchosti je sila. Nemusi se nijak ochucovat, nijak nakladat, pect, varit, nic... Jen prouzky filet a dostatek kecupu- musi byt ostry (pikantni). Veskere koreni je uz v kecupu, soucasti kecupu je i ocet, tj. rozlozi se veskere mensi kosti. Velke kosti (pater a hrudni kos) tam pochopitelne nedavam. Po zavareni je dobre to min mesic nechat lezet. Delal jsem to poprve a ochutnal po mesici po navratu z Norska a je to supr. To samy jsem delal ze sledu, jeste jsem ale neochutnal a nechavam je ulezet. Jinak verim, ze i ostatni recepty budou dobre, jen toto je opravdu jednoduche a casove nenarocne.
Odpovědět
Od rána jemně pršelo,ale vítr nefoukal a moře bylo klidné. Vyjeli jsme s novými partami a i když ryby nebyly vůbec aktivní,tak se podařilo nachytat bednu kelerů a Michal na své první mořské výpravě vybojoval z devadesáti metrů krásnou metrovku
Od rána jemně pršelo,ale vítr nefoukal a moře bylo klidné. Vyjeli jsme s novými partami a i když ryby nebyly vůbec aktivní,tak se podařilo nachytat bednu kelerů a Michal na své první mořské výpravě vybojoval z devadesáti metrů krásnou metrovku</span>
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Zdravím Vás rybáři, není to asi příspěvek vyloženě do této diskuse, ale nechtěl jsem zakládat nové téma.
Chtěl bych se zeptat, jaká hloubka je pro ryby hraniční co se týče pouštění ryb zpět. (tak aby to opravdu přežily) Plánuji výpravu do norska a kolega s tím automatickým gafováním má trochu problém. Děkuji Vám. :)
Odpovědět
Rozloučili jsme se se třemi partami,zase vyudili moře makrel a už to konečně začíná vypadat na super počasí. Zítra už bude sjízdné moře ve všech důležitých lokalitách.
Odpovědět
Zdravím Vás rybáři, není to asi příspěvek vyloženě do této diskuse, ale nechtěl jsem zakládat nové téma. Chtěl bych se zeptat, jaká hloubka je pro ryby hraniční co se týče pouštění ryb zpět. (tak aby to opravdu přežily) Plánuji výpravu do norska a kolega s tím automatickým gafováním má trochu problém. Děkuji Vám.
Ono se nejedna ani tak o hloubku,jak o druh ryb. Keler ani treska nema problem s pomalym vytahnutim z jakekoliv hloubky. Pokud je netahas na elektrice jako na vytahu,tak v devadesati procentech vydrzi zmenu tlaku.
Zralok uplne bez problemu i z 200 m.Jak macka tak i ostroun.
Nejvetsi problemy maji okounici,mnici,mnikovci. Tam uz se neda zachranit temer zadny.
Odpovědět