Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 221 odpovědí. Do diskuze (32 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 196. až 210. (celkem z 222)
  • Autor
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Benn se nám už vrátil z dovolené a tak se mi trochu uvolnil program. Grunerovci opět zabojovali na 82 ce a večer jsme se s nimi rozloučili.
    My s Eliškou a Martinem jsme trochu provětrali polaky na Husoya.
    Zítra bohužel zase silný vítr
    Radim Linka
    Účastník
    (94 odpovědí)

Ahoj Dedo145, co tak děláte s takovým množství makrel? Je jich tam aspoň stovka :-).

Neco se uz zitra bude udit pro cely kemp,neco padlo na grill,neco jsem si zavaril do tomatu a zbytek si hoste vyfiletovali a zamrazili.

Musim potvrdit, ze zavarena makrela v tomatu je chutovka. Dovezl jsem si letos par skelnicek, to same jsem udelal i se sledema. Recept se tu na RN nedavno objevil. Prouzky z filet v ostrem kecupu, zavarit 2x po hodine. Jednoduche, rychle, vynikajici.. nechat pak par tydnu ulezet… Mozna jsou ale i jine postupy?

Krbi75
    Účastník
    (18 odpovědí)

Ahoj Radime, můžu tě poprosit o recept na makrely v tomatě, případně i foto, prohlížel jsem zpětně vlákno, ale nenašel jsem to.

předem děkuji

s pozdravem a přáním hezkého dne Martin

JirkaZ.
    Účastník
    (37 odpovědí)

Já makrely půlhodinku upekl v troubě, obral do skleniček a prokládal kečupem. Poté dvakrát sterilizace v horké vodě… Taky dobrota a upečené se mi to líp obírá od kostí.

Frenky
    Účastník
    (95 odpovědí)

Patrí to asi do iného vlákna, ale keď ste začali tu, tak pridám moju skúsenosť. Makrely vyfiletujem, silne nasolím a dva-tri dni nechám odležať v chladničke. Následne vyberiem ostatné kostičky a nakrájam na menšie prúžky (s kožou), naložím do pohárov prelejem kečupom a 2x 30 min sterilizujem. Chutnejšia verzia je menšie makrely(veľké sú ,,blatavé”)namočiť do 10% láku – 10dkg soli/1 liter vody na 24 hod, potom vyúdiť, 2 dni v chlade odvetrať, odkožovať a vykostiť a rovnako naložiť do kečupu, prípadne do rastlinného oleja(kto má rád oliváč) a zasterilizovať – vynikajúce na pomazánku. Najlepšie je údiť menšie (do 40 cm)čerstvé makrely hneď po ulovení vykuchané, zbavené hlavy a v bedni zaliate morskou vodou, takto vám nezmeknú. Rozmrazené makrely sa dajú tiež zaúdiť, ale nikdy nedosiahnu kvalitu čerstvých. S pozdravom, Frenky.

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Super den, zrána trochu deště,ale celý den jen 3-4 m/s vítr. Začali jsme na 82-ce a za dva drifty jsme měli plnou bednu slušných kelerů. Mezi nimi se sem tam objevila i obecňačka.
    Protože kelerů už jsme měli dost,tak jsme se posunuli pod Melstein na okouniky. Dnes byli při chuti a tak se dá dnešní den hodnotit velmi pozitivně.
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Dlouhý den za mnou. Dopoledne výjezd s německou partou,kdy jsme si super zachytali a téměř všechno jen chyť a pusť. Po příjezdu rychle posbírat kraby a pak hned pro nové hosty do Vanvikanu. Ani jsem se s Lašákovskou partou nemohl přivítat, protože o půlnoci jsem zase vezl Šandovce na loď do Brekstadu.
    Zítra začínáme s novými partami až před polednem, protože ráno fouká a prší.
    Radim Linka
    Účastník
    (94 odpovědí)

Ahoj Radime, můžu tě poprosit o recept na makrely v tomatě, případně i foto, prohlížel jsem zpětně vlákno, ale nenašel jsem to. předem děkuji s pozdravem a přáním hezkého dne Martin

Ahoj. Recept je obsazen uz v me puvodni zprave. Makrely, kecup, 2x zavarit po hodine. V jednoduchosti je sila. Nemusi se nijak ochucovat, nijak nakladat, pect, varit, nic… Jen prouzky filet a dostatek kecupu- musi byt ostry (pikantni). Veskere koreni je uz v kecupu, soucasti kecupu je i ocet, tj. rozlozi se veskere mensi kosti. Velke kosti (pater a hrudni kos) tam pochopitelne nedavam. Po zavareni je dobre to min mesic nechat lezet. Delal jsem to poprve a ochutnal po mesici po navratu z Norska a je to supr. To samy jsem delal ze sledu, jeste jsem ale neochutnal a nechavam je ulezet. Jinak verim, ze i ostatni recepty budou dobre, jen toto je opravdu jednoduche a casove nenarocne.

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Od rána jemně pršelo,ale vítr nefoukal a moře bylo klidné. Vyjeli jsme s novými partami a i když ryby nebyly vůbec aktivní,tak se podařilo nachytat bednu kelerů a Michal na své první mořské výpravě vybojoval z devadesáti metrů krásnou metrovku

Od rána jemně pršelo,ale vítr nefoukal a moře bylo klidné. Vyjeli jsme s novými partami a i když ryby nebyly vůbec aktivní,tak se podařilo nachytat bednu kelerů a Michal na své první mořské výpravě vybojoval z devadesáti metrů krásnou metrovku</span>

• Odpověď byla upravena před 1 měsícem a 4 týdny uživatelem Dedo145.
    • Odpověď byla upravena před 1 měsícem a 4 týdny uživatelem Dedo145.
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Jak to sleduji,tak většina kempů už končí,ale u nás to ještě jede na plné obrátky. Janko st. si splnil další sen -konecně po letech si chytil krásné okouníky. Kluci z Močenku makají naplno a po včerejší kelerovačce dnes zamakali na makrelkách.
    Lašákovci také včera kelerovali a dnes ve špatném počasí se věnovali makrelám ve fjordech. Jedna loď se trochu zapomněla a tak se musela probíjet cestou z fjordu silným větrem. Ale vše dobře dopadlo a večer jsme si při uzených makrelách měli o čem povídat
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Hnusně upršený den,ale bez silného větru. Tři party se věnovaly makrelám ve fjordu a já jsem vyjel s novou partou navečer na 82- ku. Trojmetrové houpáky od severu a zbytkové západní větrné vlny nám trochu znepříjemnily cestu na loviště. Ryby jsem našel hned v druhém driftu a úplný nováček Dan si jako první mořskou rybu v životě vytáhnul slušného 78 cm kelera. Udělali jsme tři drifty,nachytali necelou bednu kelerů a s přicházejícím mrakem se zesílil vítr. Zavelel jsem k ústupu a už cestou jsme parádně zmokli.
    Večer ještě výdej salátu a pomoc Lašákovcům se zavařováním jater.
    Teď ještě leje jako z konve,ale zítra se snad počasí trochu umoudří.
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    No co komentovat. Počasí nám umožnilo vyjet,ale z každého mraku zapršelo a zafoukalo. Většina lodí se uchýlila do bezpečí fjordu a bagrovala makrelky. Dnes jich tam nebylo tak moc jako obvykle,ale na doplnění beden pro končící partu to stačilo. Na cestu dostali uzenáče a můžeme jen říct ” za rok nashledanou”.
    Zítra vichřice,tak uvidíme jestli najdeme nějaké okno k výjezdu
    martin91
    Účastník
    (2 odpovědí)

Zdravím Vás rybáři, není to asi příspěvek vyloženě do této diskuse, ale nechtěl jsem zakládat nové téma.

Chtěl bych se zeptat, jaká hloubka je pro ryby hraniční co se týče pouštění ryb zpět. (tak aby to opravdu přežily) Plánuji výpravu do norska a kolega s tím automatickým gafováním má trochu problém. Děkuji Vám. 🙂

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Rozloučili jsme se se třemi partami,zase vyudili moře makrel a už to konečně začíná vypadat na super počasí. Zítra už bude sjízdné moře ve všech důležitých lokalitách.

• Odpověď byla upravena před 1 měsícem a 3 týdny uživatelem Dedo145.
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Zdravím Vás rybáři, není to asi příspěvek vyloženě do této diskuse, ale nechtěl jsem zakládat nové téma. Chtěl bych se zeptat, jaká hloubka je pro ryby hraniční co se týče pouštění ryb zpět. (tak aby to opravdu přežily) Plánuji výpravu do norska a kolega s tím automatickým gafováním má trochu problém. Děkuji Vám. 🙂

Ono se nejedna ani tak o hloubku,jak o druh ryb. Keler ani treska nema problem s pomalym vytahnutim z jakekoliv hloubky. Pokud je netahas na elektrice jako na vytahu,tak v devadesati procentech vydrzi zmenu tlaku.

Zralok uplne bez problemu i z 200 m.Jak macka tak i ostroun.

Nejvetsi problemy maji okounici,mnici,mnikovci. Tam uz se neda zachranit temer zadny.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 196. až 210. (celkem z 222)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(185)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...