Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 14°C
prudký déšť
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 22°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 22°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Bakkan Wahl 2024

« Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 14 15 16 Další »
Dedo145
03.02.2024 ID: 874102

Zacina se nam blizit sezona a je cas otevrit nove vlakno

0
Odpovědět
Dedo145
19.09.2024 ID: 1357954
Benn se nám už vrátil z dovolené a tak se mi trochu uvolnil program. Grunerovci opět zabojovali na 82 ce a večer jsme se s nimi rozloučili.
My s Eliškou a Martinem jsme trochu provětrali polaky na Husoya.
Zítra bohužel zase silný vítr
460339178_1948040145643438_2327548240700062598_n 459989634_1948040032310116_4935096187045158568_n 459749314_1948039932310126_4453463606396129391_n
0

Odpovědět

Radim Linka
19.09.2024 ID: 1357956

Franta napsal(a):

Ahoj Dedo145, co tak děláte s takovým množství makrel? Je jich tam aspoň stovka :-).

Neco se uz zitra bude udit pro cely kemp,neco padlo na grill,neco jsem si zavaril do tomatu a zbytek si hoste vyfiletovali a zamrazili.

Musim potvrdit, ze zavarena makrela v tomatu je chutovka. Dovezl jsem si letos par skelnicek, to same jsem udelal i se sledema. Recept se tu na RN nedavno objevil. Prouzky z filet v ostrem kecupu, zavarit 2x po hodine. Jednoduche, rychle, vynikajici.. nechat pak par tydnu ulezet... Mozna jsou ale i jine postupy?

0

Odpovědět

Krbi75
20.09.2024 ID: 1357957

Ahoj Radime, můžu tě poprosit o recept na makrely v tomatě, případně i foto, prohlížel jsem zpětně vlákno, ale nenašel jsem to.

předem děkuji

s pozdravem a přáním hezkého dne Martin

0

Odpovědět

JirkaZ.
20.09.2024 ID: 1357959

Já makrely půlhodinku upekl v troubě, obral do skleniček a prokládal kečupem. Poté dvakrát sterilizace v horké vodě... Taky dobrota a upečené se mi to líp obírá od kostí.

0

Odpovědět

Frenky
20.09.2024 ID: 1357960

Patrí to asi do iného vlákna, ale keď ste začali tu, tak pridám moju skúsenosť. Makrely vyfiletujem, silne nasolím a dva-tri dni nechám odležať v chladničke. Následne vyberiem ostatné kostičky a nakrájam na menšie prúžky (s kožou), naložím do pohárov prelejem kečupom a 2x 30 min sterilizujem. Chutnejšia verzia je menšie makrely(veľké sú ,,blatavé")namočiť do 10% láku - 10dkg soli/1 liter vody na 24 hod, potom vyúdiť, 2 dni v chlade odvetrať, odkožovať a vykostiť a rovnako naložiť do kečupu, prípadne do rastlinného oleja(kto má rád oliváč) a zasterilizovať - vynikajúce na pomazánku. Najlepšie je údiť menšie (do 40 cm)čerstvé makrely hneď po ulovení vykuchané, zbavené hlavy a v bedni zaliate morskou vodou, takto vám nezmeknú. Rozmrazené makrely sa dajú tiež zaúdiť, ale nikdy nedosiahnu kvalitu čerstvých. S pozdravom, Frenky.

0

Odpovědět

Dedo145
20.09.2024 ID: 1357973
Super den, zrána trochu deště,ale celý den jen 3-4 m/s vítr. Začali jsme na 82-ce a za dva drifty jsme měli plnou bednu slušných kelerů. Mezi nimi se sem tam objevila i obecňačka.
Protože kelerů už jsme měli dost,tak jsme se posunuli pod Melstein na okouniky. Dnes byli při chuti a tak se dá dnešní den hodnotit velmi pozitivně.
460641732_1949719905475462_4387884406124579958_n 459964952_1949719655475487_4848460380776060621_n 460720528_1949719545475498_7427419249137728190_n 460728244_1949719052142214_6406564301163064789_n 460492302_1949718942142225_8790446664639222535_n 460642285_1949718895475563_6091754022245412078_n 460558682_1949719265475526_6474644524848657780_n 460340725_1949719202142199_3856770731992096345_n 460954063_1949719168808869_506033431473200525_n 460728244_1949719052142214_6406564301163064789_n-1 459751534_1949718985475554_4122486368628903916_n 460918596_1949719418808844_3533643359517165940_n
0

Odpovědět

Dedo145
23.09.2024 ID: 1357991
Dlouhý den za mnou. Dopoledne výjezd s německou partou,kdy jsme si super zachytali a téměř všechno jen chyť a pusť. Po příjezdu rychle posbírat kraby a pak hned pro nové hosty do Vanvikanu. Ani jsem se s Lašákovskou partou nemohl přivítat, protože o půlnoci jsem zase vezl Šandovce na loď do Brekstadu.
Zítra začínáme s novými partami až před polednem, protože ráno fouká a prší.
460963189_1951524305295022_1107543392579080980_n 461078191_1951524215295031_752641543068701918_n 460878527_1951524001961719_4995239921456023688_n 460904257_1951523915295061_6032735304187290772_n 460847370_1951523638628422_4811078842405374888_n 460719600_1951523518628434_5620300923375415787_n 460711302_1951523445295108_3922909996103901796_n 460728965_1951523195295133_1315071165375429356_n 460621658_1951522968628489_1636667410332242893_n 460858948_1951522855295167_1805321499340949255_n 460954638_1951522701961849_4435925381105470121_n
0

Odpovědět

Radim Linka
23.09.2024 ID: 1357992

Ahoj Radime, můžu tě poprosit o recept na makrely v tomatě, případně i foto, prohlížel jsem zpětně vlákno, ale nenašel jsem to. předem děkuji s pozdravem a přáním hezkého dne Martin

Ahoj. Recept je obsazen uz v me puvodni zprave. Makrely, kecup, 2x zavarit po hodine. V jednoduchosti je sila. Nemusi se nijak ochucovat, nijak nakladat, pect, varit, nic... Jen prouzky filet a dostatek kecupu- musi byt ostry (pikantni). Veskere koreni je uz v kecupu, soucasti kecupu je i ocet, tj. rozlozi se veskere mensi kosti. Velke kosti (pater a hrudni kos) tam pochopitelne nedavam. Po zavareni je dobre to min mesic nechat lezet. Delal jsem to poprve a ochutnal po mesici po navratu z Norska a je to supr. To samy jsem delal ze sledu, jeste jsem ale neochutnal a nechavam je ulezet. Jinak verim, ze i ostatni recepty budou dobre, jen toto je opravdu jednoduche a casove nenarocne.

0

Odpovědět

Dedo145
23.09.2024 ID: 1357996

Od rána jemně pršelo,ale vítr nefoukal a moře bylo klidné. Vyjeli jsme s novými partami a i když ryby nebyly vůbec aktivní,tak se podařilo nachytat bednu kelerů a Michal na své první mořské výpravě vybojoval z devadesáti metrů krásnou metrovku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od rána jemně pršelo,ale vítr nefoukal a moře bylo klidné. Vyjeli jsme s novými partami a i když ryby nebyly vůbec aktivní,tak se podařilo nachytat bednu kelerů a Michal na své první mořské výpravě vybojoval z devadesáti metrů krásnou metrovku</span>

460713024_1952295101884609_4152042615652301824_n 460938024_1952295055217947_4859209478538939225_n 460720286_1952295005217952_1066640131861324743_n
0

Odpovědět

Dedo145
25.09.2024 ID: 1358010
Jak to sleduji,tak většina kempů už končí,ale u nás to ještě jede na plné obrátky. Janko st. si splnil další sen -konecně po letech si chytil krásné okouníky. Kluci z Močenku makají naplno a po včerejší kelerovačce dnes zamakali na makrelkách.
Lašákovci také včera kelerovali a dnes ve špatném počasí se věnovali makrelám ve fjordech. Jedna loď se trochu zapomněla a tak se musela probíjet cestou z fjordu silným větrem. Ale vše dobře dopadlo a večer jsme si při uzených makrelách měli o čem povídat
461209519_1955069448273841_1797233710966853261_n 460991202_1955069761607143_6588158704452950022_n 461162809_1955070054940447_4636334295911895667_n 461217122_1955070311607088_8394810855384644376_n 461426705_1955071044940348_3566384514755188783_n 460991243_1955070838273702_5774199463140038672_n 461319020_1955071461606973_8101929213437448780_n 461296082_1955071788273607_2877763254194640001_n 461420950_1955072318273554_5276723619729376673_n 461192720_1955072094940243_3312295429093013862_n
0

Odpovědět

Dedo145
27.09.2024 ID: 1358016
Hnusně upršený den,ale bez silného větru. Tři party se věnovaly makrelám ve fjordu a já jsem vyjel s novou partou navečer na 82- ku. Trojmetrové houpáky od severu a zbytkové západní větrné vlny nám trochu znepříjemnily cestu na loviště. Ryby jsem našel hned v druhém driftu a úplný nováček Dan si jako první mořskou rybu v životě vytáhnul slušného 78 cm kelera. Udělali jsme tři drifty,nachytali necelou bednu kelerů a s přicházejícím mrakem se zesílil vítr. Zavelel jsem k ústupu a už cestou jsme parádně zmokli.
Večer ještě výdej salátu a pomoc Lašákovcům se zavařováním jater.
Teď ještě leje jako z konve,ale zítra se snad počasí trochu umoudří.
461283341_1955961668184619_6341498159497672245_n 461425842_1955961558184630_6027642137451865679_n 460930307_1955961374851315_7369117876197597348_n 461415337_1955961224851330_2126981834257931772_n
0

Odpovědět

Dedo145
27.09.2024 ID: 1358024
No co komentovat. Počasí nám umožnilo vyjet,ale z každého mraku zapršelo a zafoukalo. Většina lodí se uchýlila do bezpečí fjordu a bagrovala makrelky. Dnes jich tam nebylo tak moc jako obvykle,ale na doplnění beden pro končící partu to stačilo. Na cestu dostali uzenáče a můžeme jen říct " za rok nashledanou".
Zítra vichřice,tak uvidíme jestli najdeme nějaké okno k výjezdu
461429803_1956787324768720_4256984101874599942_n 460910808_1956787254768727_1985145566341853155_n 461438473_1956787151435404_5440583358685719757_n
0

Odpovědět

martin91
30.09.2024 ID: 1358039

Zdravím Vás rybáři, není to asi příspěvek vyloženě do této diskuse, ale nechtěl jsem zakládat nové téma.

Chtěl bych se zeptat, jaká hloubka je pro ryby hraniční co se týče pouštění ryb zpět. (tak aby to opravdu přežily) Plánuji výpravu do norska a kolega s tím automatickým gafováním má trochu problém. Děkuji Vám. :)

0

Odpovědět

Dedo145
30.09.2024 ID: 1358046

Rozloučili jsme se se třemi partami,zase vyudili moře makrel a už to konečně začíná vypadat na super počasí. Zítra už bude sjízdné moře ve všech důležitých lokalitách.

461600499_1959398881174231_998808966119389696_n 461677637_1959398581174261_8547209060123480488_n 461537665_1959398831174236_3395662233605316813_n 461566292_1959398471174272_702524149055133822_n 461605325_1959398314507621_870779241269417129_n
0

Odpovědět

Dedo145
01.10.2024 ID: 1358063

Zdravím Vás rybáři, není to asi příspěvek vyloženě do této diskuse, ale nechtěl jsem zakládat nové téma. Chtěl bych se zeptat, jaká hloubka je pro ryby hraniční co se týče pouštění ryb zpět. (tak aby to opravdu přežily) Plánuji výpravu do norska a kolega s tím automatickým gafováním má trochu problém. Děkuji Vám. 🙂

Ono se nejedna ani tak o hloubku,jak o druh ryb. Keler ani treska nema problem s pomalym vytahnutim z jakekoliv hloubky. Pokud je netahas na elektrice jako na vytahu,tak v devadesati procentech vydrzi zmenu tlaku.

Zralok uplne bez problemu i z 200 m.Jak macka tak i ostroun.

Nejvetsi problemy maji okounici,mnici,mnikovci. Tam uz se neda zachranit temer zadny.

 

 

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 14 15 16 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.