Ahoj, není to tak složité založit nové vlákno i když letošní návštěva Norska se jeví spíš jako "fata morgana" . To však neznamená, že si tady tu nejistotu nemůžeme aspoň trochu zpříjemnit.
Takže, do toho....
Je tam nádherně. Chata Torfride.
Ahoj, není to tak složité založit nové vlákno i když letošní návštěva Norska se jeví spíš jako "fata morgana" . To však neznamená, že si tady tu nejistotu nemůžeme aspoň trochu zpříjemnit.
Takže, do toho....
Je tam nádherně. Chata Torfride.
Halo, haló tak kdy Peter vyráží? Chtělo by to už aspoň nějaké fotky.
V pátek mám 2. vakcínu, doufám, že po 1.7 už budou dostupné QR kódy na Covid pasy a tak tedy s rezervou předpokládám, že po uvolnění hranic, které je plánováno na začátku července bych mohl být na Bakkanu cca 12.7.
Pokud to všechno klapne a neobjeví se další překážky
Benn už je taky zaockovany a kemp je připraven.
Odpovědět
Ten už máš pri prodelani i po první dávce ocko.uzis tam ke stažení
Odpovědět
Konecne se nam to blizi. Prvni parta na Bakkan v cesko-slovenskem slozeni vyrazi 5.7 a dalsi 8.7 .
Vsechno maji pripraveno a Benn se do meho prijezdu o ne postara. Ja vyrazim 11. 7 a doufam.ze 12. vecer uz budu na Bakkanu.
Vzhledem k tomu,ze nekolik nerozhodnych partii nevyuzije situace,tak se nam jeste na zacatku uvolnila nasledujici mista:
Ambassaden 21.7- 27.7 chata pro 2
Elephant 26.7-2.8 chata pro 7
Stabburet 12.7 - 6.8 chata pro 6
Pokud by byl zajem,tak mne kontaktujte na e-mailu dedo145@seznam.cz nebo na telefonnich cislech 00421 904 518 418 nebo 0047 400 10 878
Prvni vlastovky,ktere do Norska prijely uz vcera tak projely bez problemu vsechny staty a na Norskych hranicich byla kontrola kde bez problemu prosli ti,kteri meli QR kody i ti kteri meli potvrzeni o Covid testu. Jeden,ktery nemel zadne potvrzeni byl na hranicich poslan do 10 denni statni karanteny neznamo kam.
Odpovědět
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kde se necháváte otestovat, protože test z ČR nesplňuje kritéria Norské vlády na délku testu max. 24 hodin. Tuto vzdálenost od nás nelze do 24 hodin zvládnout. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Bakkan uz jede na plne obratky. Prvni parta uz projizdi loviste a dari se jim znamenite. Druha parta uz prekrocila Norske hranice a zitra rano startuji i ja.
Odpovědět
Marin Šanda píše...
Zkusím popsat naši cestu do Norska. Ve čtvrtek ráno vyrážím, jakožto neočkovaný a bez potvrzení o prodělání Covid-19, na antigenní test do Covidpointu v Karlíně. Sice mám potvrzenou velmi vysokou hladinu protilátek po bezpříznakovém prodělání, ale je mi to, jak se říká, na dvě věci… Je tam sice fronta, ale díky online objednání mám v 9:10 vyšťourané obě nosní dírky a s ujištěním personálu, že výsledek testu by mi měl přijít do 20 minut do emailu, jedu do Braníku vyzvednout střešní box a odtud hned směr sever. Lehce po jedenácté dobírám v Teplicích zbytek posádky. Nepřestává mě překvapovat, jaký je Superb III náklaďák (po 1203 asi nejlepší užitkové auto od Škodovky). Ale i ve spojení se střešním boxem XXL jsme narvaní k prasknutí. V 11:40 vyrážíme směr Drážďany, ale naši cestu ukončuje asi po 30 metrech svítící oranžová kontrolka motoru. Naštěstí nám pomohl naprosto úžasný technik v Teplické Škodovce. Byly to jen nakousané kabílky od přídavného olejového čerpadla pod motorem. Je 13:00 a konečně jedeme. Cesta Drážďany – Lipsko – Magdeburg – Hanover – Hamburg byla celkem v pohodě, až na šílené čtvrteční bouřky. Naštěstí pro nás byly veškeré nehody v prostisměru (lidi, jezděte hlavně opatrně, život za to nestojí!). Okolo 20hod. přijíždíme na dánské hranice. Jsme odesláni vpravo pod přístřešek a probíhá kontrola dokladů a potvrzení o Covidu. Stačilo ukázat potvrzení o tom, že jsem negativní, v mobilu (opravdu to přišlo z Covidpointu v PDF do emailu za 15 minut) a již opíchaní kolegové ukazují QR kódy, které si scannuje a ověřuje v systému, zda jsou v databázi. Celník poděkoval, popřál šťastnou cestu a frčíme dále směr Kolding – Odense – okolo Kodaně a na mosty do Švédska. Bouřkám jsme naštěstí ujeli. Švédské hranice jsou jak přes kopírák jako dánské. Celník kontroluje doklady, potvrzení a vyptává s kam jedeme a na jak dlouho. Během vysvětlování mě napadne ukázat potvrzení o rezervaci od Michala Simča, načež se mu rozjasní úsměv a s přáním šťastné cesty jedeme dál. Cesta Malmö a Goeteborg probíhá bez problémů. Kromě přejetých zvířátek (tzv. „herbářových“) na dálnici potkáváme jen pár kamionů, jinak absolutně nulový provoz. V 5:40 přijíždíme na norské hranice, kde není kromě nás ani noha a já jsem, jako Covid vakcínou neopíchaný panic, nervózní jak sáňky v létě. Dálnice je stažená do jednoho pruhu na norskou celnici. Přijíždím k prvnímu stanovišti, bude jich celkem sedm :-). Celník kontroluje doklady a požaduje od kolegů Covid pasy (papírové potvrzení nechce, ale požaduje QR kód v mobilní aplikaci!). Ode mě chce vidět v sms potvrzení o registraci, kterou musí každý, kdo nesplňuje podmínky Norů (plná vakcinace nebo potvrzení o prodělání), udělat před odjezdem, ale ne dříve než 48 hodin před překročením hranic. Načítá si QR kód přes odkaz v došlé sms. Snažím se mu ukázat test, který je starý jen 21 hodin od odběru, ale absolutně ho nezajímá. Jsme odeslání na stanoviště 2, kde nám celníci v ochranném obleku sdělují, že máme pokračovat po oranžových šipkách dále. Najíždíme na velké odstavné parkoviště a dávám si slalom mezi stovkami kuželek (styl řazení k odbavení na letišti). Na stanovišti 3 nás vítá člen norské armády v uniformě a jen nás posílá na stanoviště 4, kde dostávám lísteček s pořadovým číslem (jako v bance). Popojíždím na stanoviště 5/6, kde už před mobilním domečkem postává zdravotnický personál. Uvnitř odevzdávám lísteček, cestovní pas a už mě první z pracovníků zpovídá a zapisuje mě do systému. Požaduje doklad, opět QR kód z registrace a dále telefonní číslo, SPZ auta a hlavně adresu místa pobytu v Norsku pro trávení případné karantény. Po sepsání jsem odeslán vedle, kde mi zdravotnický personál vyšťourá s gustem obě dírky (nosní). Se slzami v očích odcházím do auta a odjíždím na další parkoviště, tedy stanoviště 7. Tady čekáme na výsledku testu a po cca 15 minutách a potvrzení výsledku vysílačkou, jsme lehce znuděným personálem v puštěni do Norska. Ze mě opadá ten šílený stres a konečně si začínám užívat cestu. V Oslu minimální provoz a pokračujeme na Elversum a už po A3 na Trondheim, před kterým uhýbáme na Orkanger. Ve Valsetu najíždíme na krátký trajekt do Brekstadtu (jezdí geniálně vždy v celo a v půl). Po vylodění už jen 25 km na náš milovaný Bakkan Wahl, kde nás vítá Benn. Před chatou již máme připravené naše věci uložené z roku 2019. Vzhledem k tomu, že je tato lokalita naše srdeční záležitost, Benn má pro takové, jako jsme my, i sklad, kde nechávám veškerou rybařinu, takže není problém ani cesta letadlem na lehko. V neděli nám dorazí náš delegát Petr alias Dědo147, bez kterého by to prostě nebylo ono a pak už to bude naprosto famózní! Takže po tom šíleném dvouletém absťáku po Norsku jsme tady a jdeme na ně!!!
Odpovědět
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, kde se otestovat na cestě zpět do ČR?
Předem děkuji za odpověď.
Odpovědět
Tak nám to pěkně začíná. Dnes jsem prijel na Bakkan a kluci se mí pochválili svými úlovky. Bohužel dnes foukalo a tak nikdo na vodu nevyjel. Zítra už snad bude líp a budou zase nějaké pěkné záběry.
Odpovědět
Pro staré bakkanaky i pro ostatní ještě pár pěkných nových záběrů z posledních hodin.
Odpovědět
Odpovědět
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, kde se otestovat na cestě zpět do ČR? Předem děkuji za odpověď.
Ja to budu z dovoleny resit takhle...
https://www.onlinetestovani.cz/
Na jare jsem dal za stejny antigen test na letišti 50$ za osobu. To uz absolvovat nechci.
Odpovědět