Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 18°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 13°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 14°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Bakkan Wahl 2021

« Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 13 14 Další »
Step
02.03.2021 ID: 851211

Ahoj, není to tak složité založit nové vlákno i když letošní návštěva Norska se jeví spíš jako "fata morgana" . To však neznamená, že si tady tu nejistotu nemůžeme aspoň trochu zpříjemnit.

Takže, do toho....

 

Je tam nádherně. Chata Torfride.

 

0
Odpovědět
Dedo145
20.10.2021 ID: 1336007

?

0

Odpovědět

Sim
20.10.2021 ID: 1336013

Blbě to načetlo stránku, už je to cajk?

0

Odpovědět

respirtep
24.10.2021 ID: 1336083

Tak zazimovat...a zasloužený odpočinek ...přeju..

0

Odpovědět

Fischstar club
25.10.2021 ID: 1336106

Dědo 145,,,,,,,přejeme ti krásný odpočinek a sílu do roku 2022......těšíme se na září.

Fischstar club.

DSCN1068 DSCN1054
0

Odpovědět

Dedo145
02.11.2021 ID: 1336173

S rozbourenym Norskem jsem se pred tydnem rozloucil a po prijezdu jsem si uzil krasny prodlouzeny vikend se vsemi detmi a vnoucaty na chalupe na myjavskych kopanicich.

Hodnoceni sezony si necham na pozdejsi dobu.

251503200_1277817235999069_42145314064290816_n 251095451_1277817362665723_6360345550206425768_n 251291255_1277817469332379_7999310281889533228_n 251483211_1277817605999032_7318815661974492370_n
0

Odpovědět

Dedo145
13.12.2021 ID: 1336779
Blizi se konec roku a tak je cas na zhodnoceni letosni ,Covidem poznacene,sezony. Prijel jsem na Bakkan hned druhy den po otevreni hranic do Norska/12.7/ a kemp se pomalu zaplnil. Nektere skupiny bohuzel z duvodu nepresnych interpretaci vstupnich podminek do Norska sve pobyty zrusily,ale vetsina odvazlivcu vytrvala a uzila si konecne ten pravy adrenalin.
Cervenec/pro Marecka jul/ byl uz plnehodnotny a i kdyz se stridaly krasne dny s rozfoukanymi,tak rybarina byla paradni.
Vsechny druhy ryb byly na svych mistech a ulovku bylo dost .
Neprijemne pocasi s castymi silnymi vetry nas mnohokrat zahnalo do fjordu,ale i tam jsme se bavili paradne. Mimo mensich makrel se objevila i hejna velkych a tak udirna se uz i v tomto letnim mesici rozjizdela naplno. Hejna makrel ve fjordech zarucovala i slusne ulovky tresek,jednoskvrnek a nekolika mensich halibutu.
Pokud nas pocasi pustilo na otevrene more,tak panovala velka spokojenost klientu. Hrany byly plne keleru a pod nimi hladove tresky. Prubezne se chytali i mensi halibuti,dasi a vlackari se venovali oblibenym polackum.
Sezona se v tomto cervencovem terminu rozjela na plne pecky.
217713085_1206216733159120_8855497081160143529_n 217734389_1206217026492424_6256934810972819456_n 217758673_1206217163159077_8500324182142645397_n 219762978_1210031992777594_7684389264757807354_n 219878235_1210031852777608_5558362950067170930_n 220215058_1210031776110949_6404480866383918489_n 224716124_1213854585728668_6294931309843223888_n 223712105_1213188559128604_8452981204400779947_n 224930165_1213854535728673_8948148664856662618_n 227424214_1216317465482380_6200225311412311114_n 227813692_1216317828815677_8851892328313688307_n 216165763_1203660160081444_842491430946524990_n 216165763_1203660160081444_842491430946524990_n-1 216751314_1204365740010886_152240880176279725_n 216808715_1204990709948389_8551885330559424341_n 216848685_10222689247238264_1989148253642290075_n 217233453_1204990269948433_8701734202432723214_n 217259178_1204990343281759_5754324201175709999_n 217589028_1203656423415151_109728000624088164_n 217711708_1203656653415128_3650439406049889394_n
0

Odpovědět

Dedo145
13.12.2021 ID: 1336835
Srpen jako druhy prazdninovy mesic byl ve znameni mladeze. Prijela mi rodinka a mnoho dalsich prazdninovych mladych rybaru.
V prvni polovine bylo pocasi docela fajn a tak jsme to vyuzivali na vyjezdy na otevrene more. Deti si vyzkousely vsechny druhy lovu od makrelek,pres vlacku na polaky a tezsi vlacku na kelery a koncili jsme s elektrikou na okounicich. Bylo to uzasne,jak je to bavilo a na pristi sezonu se uz vsichni tesi.
Pozdeji se zase pocasi trochu zhorsilo a dalo se vyjizdet na more jen na nekolik hodin ,ale i presto se chytala velka mnozstvi ryb.
Od Poseidona jsem dostral k narozeninam pekny darek formou 28 kg mnika a oslavy vecer pak byly plne morskych dobrot.
Okounici jako jedna z nejchutnejsich ryb Norska byli na svych mistech a tak si skoro kazdy nekolik odvezl na ochutnani domu.
232091619_1220116681769125_1284915303874209672_n-1 233112857_1220744418373018_5558164368186252549_n-1 233636228_1221424034971723_1807399765640289156_n-1 234379347_1222240351556758_8767216241763458826_n-1 234859938_1222891034825023_861733477206850820_n-1 234866186_1222891208158339_2997934827247523797_n-1 235050357_1222891264825000_1748230238283316103_n-1 235600250_1222240458223414_4434830920020187995_n-1 229783697_1218203781960415_45903191193241912_n-1 230092981_1218203395293787_4849444529925893444_n-1 232006421_1219689968478463_484866646039759065_n-1 232902086_1219689808478479_7728897831920353933_n-1 236354433_1226606481120145_700734663852384075_n-1 237079494_1229878877459572_6279516221808774973_n-1-1 239332264_1229878937459566_7905048006350175547_n-1 239370616_1229878437459616_2258223782479289047_n-1 239456102_1231363810644412_7467333598504672988_n-1 239460468_1231364037311056_1772862863885006721_n-2 240703123_1231363937311066_2612651187147518353_n 240716592_1231361527311307_2021535084329726725_n-1 240854915_1233725997074860_2029324652258542650_n-1 240871654_1233726653741461_8355075974778991378_n-1 240900016_1233726520408141_8624258050780154955_n-1 241028221_1235673810213412_6916904093745561454_n-1 241100414_1235673216880138_3099394865259325801_n-1 239878080_1228501197597340_4500403755426441961_n-1 230776784_10222823419832495_770009080452197544_n-1
0

Odpovědět

otapa
14.12.2021 ID: 1336837

Ahoj Dedo145 , mám na Tebe dotaz ohledně okouníků. Píšeš " byli na svých místech " . Jezdím roky na úplný konec fjordu (Urke) je to oblast Alesund , a v podstatě nikdy jsem tam takové krasavce nechytil . Používáme tam samozřejmě všechny možné a známé (někdy i neznámé) techniky lovu . Je vůbec šance v této lokalitě tyto ryby cíleně chytat ? Pokud ano - kde bychom je měli hledat?

Díky  , hodně zdraví a měj se hezky pěkně

Ota

0

Odpovědět

Dedo145
14.12.2021 ID: 1336846

Ahoj Dedo145 , mám na Tebe dotaz ohledně okouníků. Píšeš ” byli na svých místech ” . Jezdím roky na úplný konec fjordu (Urke) je to oblast Alesund , a v podstatě nikdy jsem tam takové krasavce nechytil . Používáme tam samozřejmě všechny možné a známé (někdy i neznámé) techniky lovu . Je vůbec šance v této lokalitě tyto ryby cíleně chytat ? Pokud ano – kde bychom je měli hledat? Díky , hodně zdraví a měj se hezky pěkně Ota

Ve fjordu jsem nikdy na okouniky nenarazil. Vzdy to bylo na otevrenem mori na prudkych hranach ze 100 az do 300 m. Uplne stejne to bylo na Bessakru,Titranu i Bakkan Wahlu. Je to vsak ryba,ktera ma velmi omezene lokality a uz jen pri driftu o 100m dale nez je jejich misto, nechytis ani jednoho. Proto je tezke takove misto najit. Pokud je vsak najdes,tak tam muzes lovit kazdy rok,protoze se v tech mistech bude drzet stale.Rad kazdemu takove misto ukazu,ale jsou borci,kteri dokazi s dlouhymi snurami nalovit pres 200 ks za dva dny a to mne mrzi.

Zpusob lovu je jednoduchy. Na hacek napichnes maly filet z jakekoliv nastrahove ryby/3x3 cm/,klepnes o dno a vytahnes asi o deset metru nad dno. Pak uz je to jako feeder. Cekas na tuknuti do spicky udice a zaseknes.

Mistni a bohuzel i nekteri nasi rybari pouzivaji mnohohackove systemy s mensimi hacky a nechaji je ve vode delsi dobu aby se ryby samy nachytaly.

Je vhodne vycihat drift smerem dolu z kopce,protoze pri opacnem driftu bez elektrickeho multaku vetsinou na prudke hrane muzes uvaznout a protoze se jedna o hloubky muzes prijit o mnoho metru snury.

 

 

0

Odpovědět

Dedo145
14.12.2021 ID: 1336889
Po skonceni prazdnin se vekovy prumer rybaru ponekud zvysil. Cele zari bylo velmi promenlive pocasi a bourky se stridaly s olejovou hladinou. Pravdou je,ze tech rozfoukanych dni bylo vice a bylo i nekolik dnu,kdy se nedalo vyjet ani do fjordu. Ale v podstate krome zacatku srpna bylo pocasi obdobne cele leto.
Polaci byli aktivni jedine v dobe od pulky prilivu tesne za vrchol a potom to byla bida. Ale ty tri az ctyri hodinky to byla parada. Vyhoda Bakkanu je vsak v tom,ze kdyz prestali brat polaci,tak se dalo prejet na hlubsi vody,kde byla nekonecna hejna keleru.
Ve vetrnem pocasi jsme opet projizdeli fjordy a obecnacky,jednoskvrnky a makrely nam pomahaly prijemne stravit cas v zavetri a doplnit filety do beden.
Udirna se nam skoro nezastavila a fish cake z jednoskvrnky byl prijemnym doplnkem k vinku a jinym dobrotam. Krabova sezona se pomalu chylila ke konci,ale i pres nepriznive pocasi si skoro kazdy dostal aspon k ochutnavce.
237485987_1230514787395981_2953174828707363249_n-1 266162355_1304478886666237_5667451895242811968_n-1 266196462_1304479173332875_1563570751762823689_n-1 266304036_1304479899999469_6269836777173952056_n-1 266328374_1304479669999492_4365051560202487871_n-1 266350353_1304479443332848_6173911205131251966_n-1 266352768_1304479803332812_671952236190727303_n-1 266830952_1304478739999585_29480311502933578_n-1 267265326_1304478983332894_748770176295155563_n-1 268132189_1304480123332780_1538512646625861850_n-1 267130297_1304480249999434_5275357648264070356_n-1 267280676_1304478599999599_7088686747499069208_n-1 267319606_1304479356666190_2009755769668647274_n-1 267404368_1304479589999500_4509141076685452719_n-1 267465240_1304480009999458_8013616087107342380_n-1 267580979_1304479249999534_429454490375348595_n-1 267602082_1304480363332756_8425319662586343142_n-1 267770973_1304479073332885_422473356559933752_n-1 268128922_1304480533332739_7951860358651960397_n-1 268132163_1304480706666055_2948629729562931632_n-1 266755507_1304480856666040_6347695270886044784_n-1
0

Odpovědět

Mino
14.12.2021 ID: 1336890

Dedo, poprosim Vas neviete ako spravne údiť halibuta? Spominam na tu krásnu chut ked sa to vozilo k nam za socializmu. Boli chutné, mastné. Po 89-tom  som to kupil udene len v Polsku a raz v Prahe. Údil som halika minuly aj tento rok ale bolo to dosť suché, nemastné. Zdaleka nie tak chutne ako kedysi. Ked som nedávno vyudil klasickeho malého platyza, chutou sa to priblížilo takmer k tomu staremu údenému mastnemu halíkovi. Je rozdiel pokial ide o mastnotu medzi vacsim a menším halikom? Tie vase makrely na fotke maju krásnu farbu.

0

Odpovědět

jegrhanz
15.12.2021 ID: 1336921

Ahoj Dedo 145: S okouníky naprostý souhlas! Dobré místo s okouníky je doslova poklad a tak je třeba s ním i nakládat. Když jsem se mému příteli, místnímu profi rybáři jednou zmínil, že jsem našel flek s okouníky, tak mně jako první upozornil na to, abych ho držel v tajnosti. Moc jsem takovou opatrnost nechápal, po čase nátlaku místních chlupářů podlehl a místo jim prozradil. Dnes už vím, že jsem to dělat neměl. Tato místa jsou opravdu vzácná a trvá třeba i léta než se dobré takové najde. Dnes na "moje" místo o rozloze zhruba fotbalového stadionu jezdí chytat  z několika, a to  i dost vzdálených ostrovů. Pokaždé když tam jedu já,nebo můj kamarád na ryby,vždy tam stojí 2-3 lodě místních. Flek jsem našel před třemi roky,druhým rokem tam chytají domorodci a již letos se to projevilo slabšími úlovky. Tak moc si okounů váží a není se čemu divit. Okouník je jedna z nejchutnějších běžně chytaných ryb! Vyzkoušej ho pověsit do udírny k makrelám, pečený mezi běžnými rybami nemá konkurenci, o vařeném s bramborem, přelitým bylinkovým máslem ani nemluvím! Hned jak se tam vrátím,začnu hledat jiné místo. Mám několik typů, ale je to jako hledat jehlu v kupce sena. Osobně si myslím, že to má navíc nějakou souvislost s korálovým podložím + vše ostatní, co jsi popsal ty. Naštěstí se na tato místa s okouníky ohledně počasí nenechá jet vždy a navíc potřebují i několik dalších faktorů aby byl jejich lov úspěšný. Tímto jsou částečně chráněni, ale do budoucna už takové místo stejně nikomu neprozradím (  mým hostům samozřejmě ano (-:  ) a dle toho. co jsem přečetl "mezi řádky" , ty už také asi ne (-:

DSC09387 IMG_0691_2021-09-20_07_00_48 DSC09545 IMG_0658_2021-09-18_21_14_11 DSC07449_2020-06-27_17_22_36 DSC07502_2020-07-01_06_28_46_2020-07-30_21_19_41_2020-07-30_21_21_23 DSC07510_2020-06-29_21_46_34 DSC08000_2020-10-17_04_10_27_2020-10-17_04_13_24 DSC08007_2020-11-01_12_15_35 DSC08011_2020-08-07_17_09_19 DSC08379_2020-10-17_13_43_01 DSC08314_2020-10-06_18_15_30_2020-10-06_18_30_20 DSC08308_2020-10-06_18_23_23
0

Odpovědět

Dedo145
18.12.2021 ID: 1336927

Dedo, poprosim Vas neviete ako spravne údiť halibuta? Spominam na tu krásnu chut ked sa to vozilo k nam za socializmu. Boli chutné, mastné. Po 89-tom som to kupil udene len v Polsku a raz v Prahe. Údil som halika minuly aj tento rok ale bolo to dosť suché, nemastné. Zdaleka nie tak chutne ako kedysi. Ked som nedávno vyudil klasickeho malého platyza, chutou sa to priblížilo takmer k tomu staremu údenému mastnemu halíkovi. Je rozdiel pokial ide o mastnotu medzi vacsim a menším halikom? Tie vase makrely na fotke maju krásnu farbu.

 

Zatim mam udirnu jen snad tu nejjednodussi,tzn. antikorovou bednu s rostem . Trvalo mi na zacatku nekolik spalenych,nekolik nedouzenych pokusu,nez jsem prisel na tu nejlepsi cestu .

Nemuzu rict,ze muj zpusob pripravy a uzeni je ten nejlepsi,ale pro mne je nejjednodusi a nejrychlejsi. Zaklad je dobra priprava . Nepouzivam k priprave solny roztok,ale solim ryby primo .

Poradne nasolene ryby/vetsinou pouzivam makrely a mensi mniky/necham minimalne 24 hodin nalezet v chladu.Pred uzenim je oplachnu studenou vodou a necham poradne okapat.

Roztopim si udirnicku drevenym uhlim zhruba na teplotu 50-60 stupnu,zavesim nasolene ryby a pridam na kraj topeniste polinko brezoveho dreva. V Norsku se k bukovemu nedostanes a vozit si bedny dreva je neunosne. Ale brezove drevo plne nahradi buk jak co do chuti,tak i do dokonaleho zbarveni. Ponevadz je udirna vyhrata,uzavru vetraci otvory a necham ryby v hustem dymu asi dve hodiny.

Co se tyce halibuta,je postup uplne stejny,zaklad je vsak,ulozit filety tak,aby kuze byla naspodu,aby nevytekla stava z filetu a to pri soleni i uzeni.U halibuta je uzeni asi 1,5 h0d.

Na pristi sezonu uz mam pripravenou novou velkou udirnu i na uzeni za studena a uz se tesim,jak budu zase experimentovat.

 

IMG_1514-450x800 IMG_1515-450x800
0

Odpovědět

Dedo145
18.12.2021 ID: 1336932

Ahoj Dedo 145: S okouníky naprostý souhlas! Dobré místo s okouníky je doslova poklad a tak je třeba s ním i nakládat. Když jsem se mému příteli, místnímu profi rybáři jednou zmínil, že jsem našel flek s okouníky, tak mně jako první upozornil na to, abych ho držel v tajnosti. Moc jsem takovou opatrnost nechápal, po čase nátlaku místních chlupářů podlehl a místo jim prozradil. Dnes už vím, že jsem to dělat neměl. Tato místa jsou opravdu vzácná a trvá třeba i léta než se dobré takové najde. Dnes na “moje” místo o rozloze zhruba fotbalového stadionu jezdí chytat z několika, a to i dost vzdálených ostrovů. Pokaždé když tam jedu já,nebo můj kamarád na ryby,vždy tam stojí 2-3 lodě místních. Flek jsem našel před třemi roky,druhým rokem tam chytají domorodci a již letos se to projevilo slabšími úlovky. Tak moc si okounů váží a není se čemu divit. Okouník je jedna z nejchutnějších běžně chytaných ryb! Vyzkoušej ho pověsit do udírny k makrelám, pečený mezi běžnými rybami nemá konkurenci, o vařeném s bramborem, přelitým bylinkovým máslem ani nemluvím! Hned jak se tam vrátím,začnu hledat jiné místo. Mám několik typů, ale je to jako hledat jehlu v kupce sena. Osobně si myslím, že to má navíc nějakou souvislost s korálovým podložím + vše ostatní, co jsi popsal ty. Naštěstí se na tato místa s okouníky ohledně počasí nenechá jet vždy a navíc potřebují i několik dalších faktorů aby byl jejich lov úspěšný. Tímto jsou částečně chráněni, ale do budoucna už takové místo stejně nikomu neprozradím ( mým hostům samozřejmě ano (-: ) a dle toho. co jsem přečetl “mezi řádky” , ty už také asi ne (-:

 

Presne jako vzdy. Ja si ani neumim predstavit oslavu ci slavnostni veceri bez uzeneho a take peceneho okounika. Moje vnoucata,ktere nikdy moc ryby nejedla ,dokazou sporadat celeho peceneho okouna.

Vareneho jsem jeste nezkousel,ale urcite si ho pristi rok pripravim.

266423243_1303792006734925_4335116841088234154_n
0

Odpovědět

Mino
18.12.2021 ID: 1336934

Ďakujem dedo za radu, nech sa vám v zdraví darí.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 13 14 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.