Hasvik, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 21°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 23°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Bakkan Wahl 2021

Ahoj, není to tak složité založit nové vlákno i když letošní návštěva Norska se jeví spíš jako "fata morgana" . To však neznamená, že si tady tu nejistotu nemůžeme aspoň trochu zpříjemnit.

Takže, do toho....

Je tam nádherně. Chata Torfride.

Odpovědět

proc se prispevek uz od vecera nezobrazuje?

fajn uz to jede

Ještě pár fotek ze včerejšího lovu od dalších rybářů. Dnes zase vichřice a večer loučení se 4- mi partami. Makrelky se taky pěkně vyvedly.

Včera se mezi rozbouřenými dny udělalo krásné počasí. Dopoledne jsem zapolačkoval úplně na pohodu,ale po 12- té hodině ryby přestaly brát a nepomohly ani změny místa a způsobu lovu. Znovu se to rozjelo až před setměním a najednou byla obrazovka sonaru plná a bedna taky.
Plzeňská parta si udělala piknik na Melsteinu jako obvykle.
Dnes zase větrná bouře a tak se vyrábí dobroty ze včerejšího ulovku a čekáme na zklidnění větru.

Zdravím a hlásím za Královéhradeckou partu bezproblémový návrat  domů, bez kontrol a většího zdržení.

Rybolov se i přes nepřízeň počasí vydařil, podařilo se nám nachytat velké množství kelerů a polaků nad 80 cm, viz příspěvky Petra (Dedo 145) výše. Limit splněn prakticky za dva dny, kdy foukalo z vnitrozemí. Celkově z deseti dnů jsme se dostali na vodu 4x. Nevím, co bychom dělali, dostat se na moře každý den a nachytat to, co se zadařilo za ty dva dny. Ryby se musí hledat, ale jsou tam a větší než v předchozích létech.

Takže Bakkánku, příští rok v červnu na shledanou.

Navečer se nám počasí krásně uklidnilo a tak jsem využil situace a před západem slunce jsem si vyjel na polacky. Ryba začala brát až když se sluníčko dotklo obzoru. Krásně jsem si zachytal a sashimi z čerstvého polaka bylo třešničkou na dortu k desetiletemu koňaku od plzeňáků. Bohužel sítě dnes moc nefungovaly a tak kelerovačku od kluků plzeňských zdokumentuji až zítra.

Dobré ráno z Bakkanu. Dnes se přesunuji na Setter Bryge, kde na mě čeká Rune a Došky. Zítra zase návrat na Bakkan.

Krásně počasí, všichni na vodě a tak jsem si včera udělal odpočinkový den. Vyjel jsem si na Melstein a dopoledne si užíval pohodovou polakovačku. Vychutnával jsem si krásné počasí ve společnosti desítek svíňuch,z oblohy útočili terejové a polaci pěkně brali.
Po vrcholu přílivu aktivita polakú skončila a tak jsem se přesunul na hloubky. Později odpoledne jsem si ještě nachytal pár kelerů na fishcake a do rána vařil játra. Kluci plzeňský zase zabrali a mimo pár krásných polaku a tresek přivezli pěkné kelery.

Vichřice odpoledne polevila a tak se dalo vyjet . Kluci plzeňský se věnují jen polakumu a treskam a ja s novou partou jsem zajel na keleroviste. Za hodinku a půl jsme byli plní a tak jsme se vrátili do přístavu ještě před setměním

Zase chvilka na výjezd. Odpoledne se vítr utišil a tak jsme vyrazili přímo na keleroviste. Nebyl čas na experimenty, protože na lov jsme měli max 2 hodinky. Rybky byly na svých místech a tak se bedny plnily jedna radost. Lašákovi makali na jedničku a za 1,5 hodinky ulovili bez pomoci el. navijáků 25 bednickovych kelerů. Mně a Mareckovi se vcelku také dařilo,jen Jelimanovci trochu zaostali.

Plzenaci uz jen dochytavaji a uzivaji si dobrot,

Dnes super polakovačka na Husoya.

Počasí jak na houpačce. Ráno fičí a odpoledne se většinou dá jezdit. Plzenaci se rozloučili halibutkem a dobrotami z mořských plodů. My jsme se kochali v Koet fjordu a pochytalo se pár pěkných doršū, nějaké jednoskvrnky a Mareček dostal bezvousku 57 cm. Včera byl oddychový den,tak jsme udili makrelky a, vyráběli salát a likvidovali skleněné a plastové obaly.

Když je horší počasí,tak nás vždy potěší Koet fjord. Včera jsme projeli Husoya a vcelku si na rozhoupanem moři dobře zavlačili.

Chytat se dalo za poslední 3 dny jen jednou za setmění. Využili jsme oko bouře a na 2 hodinky vyjeli k červené tyči. Povedlo se nachytat 6 pěkných polaků a několik menších jsme vrátili do moře.
Lašákovi se s námi rozloučili a jsou už doma. Obě party si slibily, že příští rok si tento pozdní termín zopakují.
Dnes mi najedou ještě 2 německé party a pomalu se sezóna bude chýlit ke konci.

Tak jsme si byli s Marečkem ještě jednou zachytat, chvilka vláčení, pár okouniku a nějaké kelery. S kluky z Brna jsme se tradičně rozloučili a teď jen připravujeme lodě k zimnímu spánku. Do konce týdne to zvládneme a pak odjezd domů.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.