Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -5°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Bakkan Wahl 2021

Ahoj, není to tak složité založit nové vlákno i když letošní návštěva Norska se jeví spíš jako "fata morgana" . To však neznamená, že si tady tu nejistotu nemůžeme aspoň trochu zpříjemnit.

Takže, do toho....

 

Je tam nádherně. Chata Torfride.

 

Odpovědět

Dobrý den, mohl bych Vás poprosit o stručný návod na uzené makrely? Děkuji Milan

https://www.youtube.com/watch?v=7OGFem2xOEo&t=447s

Konecne by jsme se meli nekde sejit.Ty si taky na nic nehrajes a otevrene reknes svuj nazor.Ve vetsine pripadu jej sdilim a tak bych si rad pokecal

 

Dedo 145: už na to myslím delší dobu. Na tak malém izolovaném ostrůvku  je život zdánlivě poklidný a nikam se nechvátá,přesto je ale  těžké najít pár dní na návštěvu Bakkanu. Když nejsem na moři s rybáři,tak jsem zase na moři pro změnu s profi. Když ne rybaření, taj je zase práce okolo baráku,lodi,nebo společná se sousedy atd. Jinak setkání ale plánuji. Setkat se s takovým pracovitým a trpělivým člověkem, znalcem mořského rybolovu a navíc gurmánem, by pro mně byla čest. Někdy koncem sezony by to snad mohlo vyjít. Vzal bych něco na zub z darů moře vlastní výroby a také něco na spláchnutí.((-: Zatím se měj,Honza.

A abychom tady jen planě "nekecali", posílám pár fotek pro gurmány a rybáře,pro každého něco (-:

 

Uzené makrely zná každý,marinovaného mořského ďase v aspiku už asi méně...

Na echolotu  tresky tmavé při včerejším návratu z lovu ďasů.

I ve středním Norsku se na šelfu nechají běžne chytit okouníci  mořští větších velikostí.

Na snímku s ďasy, je zajímavá hvězdice se sedmi  rameny.

Radost z velkých polaků je pomíjivá. Někdy neberou žádní,v lepším případě ti menší.

Metráky výborných jater z mořských ďasů mizí v nenasytných hrdlech racků.

Pro milovníky těch nejvěrnějších kamarádů moje Jessie.

Na písčinách v okolí ostrova Sandoy není halibut žádným vzácným úlovkem.

Moc děkuji, super video👍

Děkuji👍

Ještě jedou bych chtěl poděkovat Dědovi za celou partu z Varů, za perfektní a nadstandardní služby.  Dědo opravdu díky s pozdravem Čuspičus Jirka

Včera pršelo vodorovné a dnes svislé. Vyjeli jsme do Koet fjordu a uloha byla nachytat makrelky na uzení a dorse na řízky k bramborovém salátu. Všechno nám vyšlo a makrelky už jsou nasolené.

Velké loučení,kemp se nám vyprázdnil aby od zítřka začalo jeho kompletní naplnění. Dnes se na vodu dostala jen brněnská parta do sedmičky větru a bez větších úspěchů.
Houbičky rostou a doufám, že i počasí se zlepší
Dva extra hektické dny mám za sebou. Poprvé v době kovidové to nikdo nevzdal a kemp je úplně plný. Po všech povinnostech s odevzdáváním a vydáváním lodí a obeznamovanim s místními podmínkami pro nové zákazníky jsem dnes stihnul ještě vyjet s německým soudruhem na krátkou vyjížďku. Ryby už konečně začínají brát a tak jsme za 3 hodinky byli vybavení. Ostatní party dopadli se střídavými úspěchy,ale už i polaci začínají kousat jako dříve.
Večer ještě uzení makrelek a příprava na další dobrotky

Takový šulky chytáte, že se nestydíte.

Milý dd66, Váš příspěvek mě donutil se po X letech zaregistrovat, abych mohl odpovědět. Moc dobře se pamatuji, jak jsem před 16 lety chytil v Norsku první asi 30 cm tresku a jakou radost mi to udělalo. Tím chci říct, že stydět byste se měl Vy za svůj příspěvek.

Pane,hamba vám.I v norsku existují míry ryb!

Kecy dd66, nevidím nic pod míru, ona taky není treska jako treska. Jestli to měla být reakce na tu moji tresku, tak to byla moje první ryba v životě a šla zpátky do moře. Jen si přiznejte, že jste si chtěl zamachrovat.

Pane,hamba vám.I v norsku existují míry ryb!

 

Nevim kdo jsi,ale v te udirne to jsou makrely hihi

Moc to na výjezdy nebylo. Ostrá severní sedmička byla jen pro otrlého. Všichni se schovávali do závětří ostrovů a já jsem s německým soudruhem vyjel do Koet fjordu. Plno makrel a pěkné jednoskvrnky, několik slušných dorši a úplně klidná hladina. Houbařská sezóna je v plném proudu a zpracované houbičky už v sušárně.

Zase jen fjord a dobroty z mojí kuchyně. Snad už poslední den špatného počasí a zitra se rozjedeme na moře.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!