Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 199 odpovědí. Do diskuze (32 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 2 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 136. až 150. (celkem z 198)
  • Autor
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Dobrý den, mohl bych Vás poprosit o stručný návod na uzené makrely? Děkuji Milan

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Konecne by jsme se meli nekde sejit.Ty si taky na nic nehrajes a otevrene reknes svuj nazor.Ve vetsine pripadu jej sdilim a tak bych si rad pokecal

Dedo 145: už na to myslím delší dobu. Na tak malém izolovaném ostrůvku  je život zdánlivě poklidný a nikam se nechvátá,přesto je ale  těžké najít pár dní na návštěvu Bakkanu. Když nejsem na moři s rybáři,tak jsem zase na moři pro změnu s profi. Když ne rybaření, taj je zase práce okolo baráku,lodi,nebo společná se sousedy atd. Jinak setkání ale plánuji. Setkat se s takovým pracovitým a trpělivým člověkem, znalcem mořského rybolovu a navíc gurmánem, by pro mně byla čest. Někdy koncem sezony by to snad mohlo vyjít. Vzal bych něco na zub z darů moře vlastní výroby a také něco na spláchnutí.((-: Zatím se měj,Honza.

A abychom tady jen planě “nekecali”, posílám pár fotek pro gurmány a rybáře,pro každého něco (-:

Uzené makrely zná každý,marinovaného mořského ďase v aspiku už asi méně…

Na echolotu  tresky tmavé při včerejším návratu z lovu ďasů.

I ve středním Norsku se na šelfu nechají běžne chytit okouníci  mořští větších velikostí.

Na snímku s ďasy, je zajímavá hvězdice se sedmi  rameny.

Radost z velkých polaků je pomíjivá. Někdy neberou žádní,v lepším případě ti menší.

Metráky výborných jater z mořských ďasů mizí v nenasytných hrdlech racků.

Pro milovníky těch nejvěrnějších kamarádů moje Jessie.

Na písčinách v okolí ostrova Sandoy není halibut žádným vzácným úlovkem.

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (3 odpovědí)

Moc děkuji, super video👍

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (3 odpovědí)

Děkuji👍

vary
    Účastník
    (11 odpovědí)

Ještě jedou bych chtěl poděkovat Dědovi za celou partu z Varů, za perfektní a nadstandardní služby.  Dědo opravdu díky s pozdravem Čuspičus Jirka

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Včera pršelo vodorovné a dnes svislé. Vyjeli jsme do Koet fjordu a uloha byla nachytat makrelky na uzení a dorse na řízky k bramborovém salátu. Všechno nám vyšlo a makrelky už jsou nasolené.

• Odpověď byla upravena před 3 roky a 2 měsíci uživatelem Dedo145.
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Velké loučení,kemp se nám vyprázdnil aby od zítřka začalo jeho kompletní naplnění. Dnes se na vodu dostala jen brněnská parta do sedmičky větru a bez větších úspěchů.
    Houbičky rostou a doufám, že i počasí se zlepší
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)
    Dva extra hektické dny mám za sebou. Poprvé v době kovidové to nikdo nevzdal a kemp je úplně plný. Po všech povinnostech s odevzdáváním a vydáváním lodí a obeznamovanim s místními podmínkami pro nové zákazníky jsem dnes stihnul ještě vyjet s německým soudruhem na krátkou vyjížďku. Ryby už konečně začínají brát a tak jsme za 3 hodinky byli vybavení. Ostatní party dopadli se střídavými úspěchy,ale už i polaci začínají kousat jako dříve.
    Večer ještě uzení makrelek a příprava na další dobrotky
    dd66
    Účastník
    (19 odpovědí)

Takový šulky chytáte, že se nestydíte.

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (2 odpovědí)

Milý dd66, Váš příspěvek mě donutil se po X letech zaregistrovat, abych mohl odpovědět. Moc dobře se pamatuji, jak jsem před 16 lety chytil v Norsku první asi 30 cm tresku a jakou radost mi to udělalo. Tím chci říct, že stydět byste se měl Vy za svůj příspěvek.

dd66
    Účastník
    (19 odpovědí)

Pane,hamba vám.I v norsku existují míry ryb!

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (2 odpovědí)

Kecy dd66, nevidím nic pod míru, ona taky není treska jako treska. Jestli to měla být reakce na tu moji tresku, tak to byla moje první ryba v životě a šla zpátky do moře. Jen si přiznejte, že jste si chtěl zamachrovat.

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Pane,hamba vám.I v norsku existují míry ryb!

Nevim kdo jsi,ale v te udirne to jsou makrely hihi

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Moc to na výjezdy nebylo. Ostrá severní sedmička byla jen pro otrlého. Všichni se schovávali do závětří ostrovů a já jsem s německým soudruhem vyjel do Koet fjordu. Plno makrel a pěkné jednoskvrnky, několik slušných dorši a úplně klidná hladina. Houbařská sezóna je v plném proudu a zpracované houbičky už v sušárně.

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Zase jen fjord a dobroty z mojí kuchyně. Snad už poslední den špatného počasí a zitra se rozjedeme na moře.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 136. až 150. (celkem z 198)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...