Ahoj, není to tak složité založit nové vlákno i když letošní návštěva Norska se jeví spíš jako "fata morgana" . To však neznamená, že si tady tu nejistotu nemůžeme aspoň trochu zpříjemnit.
Takže, do toho....
Je tam nádherně. Chata Torfride.
Ahoj, není to tak složité založit nové vlákno i když letošní návštěva Norska se jeví spíš jako "fata morgana" . To však neznamená, že si tady tu nejistotu nemůžeme aspoň trochu zpříjemnit.
Takže, do toho....
Je tam nádherně. Chata Torfride.
Dobrý den, mohl bych Vás poprosit o stručný návod na uzené makrely? Děkuji Milan
https://www.youtube.com/watch?v=7OGFem2xOEo&t=447s
Odpovědět
Konecne by jsme se meli nekde sejit.Ty si taky na nic nehrajes a otevrene reknes svuj nazor.Ve vetsine pripadu jej sdilim a tak bych si rad pokecal
Dedo 145: už na to myslím delší dobu. Na tak malém izolovaném ostrůvku je život zdánlivě poklidný a nikam se nechvátá,přesto je ale těžké najít pár dní na návštěvu Bakkanu. Když nejsem na moři s rybáři,tak jsem zase na moři pro změnu s profi. Když ne rybaření, taj je zase práce okolo baráku,lodi,nebo společná se sousedy atd. Jinak setkání ale plánuji. Setkat se s takovým pracovitým a trpělivým člověkem, znalcem mořského rybolovu a navíc gurmánem, by pro mně byla čest. Někdy koncem sezony by to snad mohlo vyjít. Vzal bych něco na zub z darů moře vlastní výroby a také něco na spláchnutí.((-: Zatím se měj,Honza.
A abychom tady jen planě "nekecali", posílám pár fotek pro gurmány a rybáře,pro každého něco (-:
Uzené makrely zná každý,marinovaného mořského ďase v aspiku už asi méně...
Na echolotu tresky tmavé při včerejším návratu z lovu ďasů.
I ve středním Norsku se na šelfu nechají běžne chytit okouníci mořští větších velikostí.
Na snímku s ďasy, je zajímavá hvězdice se sedmi rameny.
Radost z velkých polaků je pomíjivá. Někdy neberou žádní,v lepším případě ti menší.
Metráky výborných jater z mořských ďasů mizí v nenasytných hrdlech racků.
Pro milovníky těch nejvěrnějších kamarádů moje Jessie.
Na písčinách v okolí ostrova Sandoy není halibut žádným vzácným úlovkem.
Odpovědět
Ještě jedou bych chtěl poděkovat Dědovi za celou partu z Varů, za perfektní a nadstandardní služby. Dědo opravdu díky s pozdravem Čuspičus Jirka
Odpovědět
Včera pršelo vodorovné a dnes svislé. Vyjeli jsme do Koet fjordu a uloha byla nachytat makrelky na uzení a dorse na řízky k bramborovém salátu. Všechno nám vyšlo a makrelky už jsou nasolené.
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Milý dd66, Váš příspěvek mě donutil se po X letech zaregistrovat, abych mohl odpovědět. Moc dobře se pamatuji, jak jsem před 16 lety chytil v Norsku první asi 30 cm tresku a jakou radost mi to udělalo. Tím chci říct, že stydět byste se měl Vy za svůj příspěvek.
Odpovědět
Kecy dd66, nevidím nic pod míru, ona taky není treska jako treska. Jestli to měla být reakce na tu moji tresku, tak to byla moje první ryba v životě a šla zpátky do moře. Jen si přiznejte, že jste si chtěl zamachrovat.
Odpovědět
Pane,hamba vám.I v norsku existují míry ryb!
Nevim kdo jsi,ale v te udirne to jsou makrely hihi
Odpovědět
Moc to na výjezdy nebylo. Ostrá severní sedmička byla jen pro otrlého. Všichni se schovávali do závětří ostrovů a já jsem s německým soudruhem vyjel do Koet fjordu. Plno makrel a pěkné jednoskvrnky, několik slušných dorši a úplně klidná hladina. Houbařská sezóna je v plném proudu a zpracované houbičky už v sušárně.
Odpovědět
Zase jen fjord a dobroty z mojí kuchyně. Snad už poslední den špatného počasí a zitra se rozjedeme na moře.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...