Pokračování pokecu o oblíbené lokalitě. Původní najdete zde
Pokračování pokecu o oblíbené lokalitě. Původní najdete zde Bakkan Wahl 2016 s delegátem Dedo145.
Myslím si, že jedno video i tisíc fotek nahradí. Takhle si zde žijeme. Maximální dík Dedo145!
Nádherné video, hned je člověk duchem zpět !
Odpovědět
A teď se připravují Halászlé.Halászlé je mňam polívčička - my ji děláme na štědrý den !![]()
Odpovědět
no ještě, že jsme odjeli v uterý protože mam 9.9. taky narozeniny a chtěl jsem je oslavit doma. Ivance vše nejlepší.To video je super.
Odpovědět
dedo hod sem ten recept na pepřenky kamarád se za 14 dní žení a pojal to formou mejdanu tak bych je rád skusil udělat na rano po opici
Odpovědět
dedo hod sem ten recept na pepřenky kamarád se za 14 dní žení a pojal to formou mejdanu tak bych je rád skusil udělat na rano po opici
Je to uplne jednoduche.Nachystane filety nasolis /poradne/ a nechas 6-8 hodin odlezet v chladu.Potom je omyjes vlaznou vodou a nechas okapat.Nasledne je zalejes cistym octem a nechas v chladu nalezet 24-36 hodin /podle druhu ryb/.Jestli jsou dobre prooctovane poznas tak,ze mezi prsty stlacis filet a bez namahy jej promacknes.
Posleze zase umyjes ve studene vode a 3-6 hodin nechas odlezet v mleku/stahne to kyselost/.
Opet dobre promyjes vodou a nakrajis na male kostky.Pridas nadrobno nakrajenou cibuli/primerene a podle chute/-ja davam na 1,5kg masa cca 4 velke cibule.Pridas sterilovanou zeleninu/nejlepsi je Kunovjanka/ ze ktere slejes nalev,nadrobno nakrajene male zavarovane cibulky/tu polovicku nalevu pouzijes do salatu/nadrobno nakrajene olivy a podle chute nadrobno nakrajene kozi rohy.Pridas podle chute mlety pepr a trochu mleteho kminu,dle chute prisolis a zalejes trochou olivoveho oleje.Nechas aspon 12 hodin odlezet v lednicce a potom mnaaam.Kdo chce si muze pridat majonezu ci tatarku,ale ja tento vyrobek uzivam bez techto ingredienci.
Tento recept byl puvodne urcen pro zpracovani cejnu,ale ja pouzivam kelery salatovky/0d 50-do 60cm /.Salat se da udelat i z makrel,ale doba octovani je o polovinu kratsi,protoze jinak se ti makrelove filety rozpadnou na kasi.Preji dobrou chut.
Odpovědět
Dnes bylo neprijemne a uprsene vetrne pocasi,takze slovenska parta vyjizdela az okolo 15-te hodiny.Nic mimoradneho nechytili .Dalsi ceska parta starych norku vyjizdi vzdy do toho nejhorsiho pocasi a kdyz se podminky lepsi,tak se doma uz susi a taky dnes nic na zverejneni neprivezli.
Duke s Ivankou dnes byli na nakupech a vecer po 18-te hodine prece jen chteli vyjet na vodu,protoze se podminky znacne zlepsily.Jeli jsme vyzkouset melciny okolo zeleneho ostrova,protoze pro kratkost casu do setmeni se nedalo vyjet dale.
Hned v prvnich driftech prisly zabery
Odpovědět
Ryby byly neobycejne aktivni .Zkusili jsme I Honzakovu melcinu,ale byly tam 2 lode z Torfride a jeden nemecky muskar/vcera pod mostem ze brehu chytil na musku 85cm lososa/takze jsme se hned stahli blize k zelenemu ostrovu.Tam to byla parada a zabery prichazely temer na kazde nahozeni.Za chvili jsme meli temer plnou bednicku krasnych polaku.Pak nam priroda pripravila nadherne ukazy,takze Duke s Ivankou jen koukali a fotili tu krasu.Ja jsem na takove ukazy zvyknuty,takze po par obrazcich jsem stale lovil a polaci brali jedna radost.
Odpovědět
V nadherne scenerii zapadajiciho slunce jsme se vraceli do pristavu
Odpovědět
Včerejší západ slunce byl opravdu famózní. Když se teď koukám na fotky, tak mě to příjde jako něco umělého, vytvořeného počítačem, ale ne, fakt to takhle matka příroda včera vykouzlila.
Odpovědět
Slíbili jsme paní Majdě poslat jak dopadl makrelový salát dle jejího receptu.... je skvělý!!! a na ty co nezbude čekají na grilu filetky z kelerů a polaků.... ať žije Bakkan, je to tam čím dál lepší.
Odpovědět
Slíbili jsme paní Majdě poslat jak dopadl makrelový salát dle jejího receptu…. je skvělý!!! a na ty co nezbude čekají na grilu filetky z kelerů a polaků…. ať žije Bakkan, je to tam čím dál lepší.Tak to jsem moc ráda, že se povedl a hlavně že chutná ! Zdraví Majda
Odpovědět
Tak vytištěno a a jen co bude snědený makrelový salátek jdeme na tvůj- kelerový !dedo hod sem ten recept na pepřenky kamarád se za 14 dní žení a pojal to formou mejdanu tak bych je rád skusil udělat na rano po opici
Je to uplne jednoduche.Nachystane filety nasolis /poradne/ a nechas 6-8 hodin odlezet v chladu.Potom je omyjes vlaznou vodou a nechas okapat.Nasledne je zalejes cistym octem a nechas v chladu nalezet 24-36 hodin /podle druhu ryb/.Jestli jsou dobre prooctovane poznas tak,ze mezi prsty stlacis filet a bez namahy jej promacknes. Posleze zase umyjes ve studene vode a 3-6 hodin nechas odlezet v mleku/stahne to kyselost/. Opet dobre promyjes vodou a nakrajis na male kostky.Pridas nadrobno nakrajenou cibuli/primerene a podle chute/-ja davam na 1,5kg masa cca 4 velke cibule.Pridas sterilovanou zeleninu/nejlepsi je Kunovjanka/ ze ktere slejes nalev,nadrobno nakrajene male zavarovane cibulky/tu polovicku nalevu pouzijes do salatu/nadrobno nakrajene olivy a podle chute nadrobno nakrajene kozi rohy.Pridas podle chute mlety pepr a trochu mleteho kminu,dle chute prisolis a zalejes trochou olivoveho oleje.Nechas aspon 12 hodin odlezet v lednicce a potom mnaaam.Kdo chce si muze pridat majonezu ci tatarku,ale ja tento vyrobek uzivam bez techto ingredienci. Tento recept byl puvodne urcen pro zpracovani cejnu,ale ja pouzivam kelery salatovky/0d 50-do 60cm /.Salat se da udelat i z makrel,ale doba octovani je o polovinu kratsi,protoze jinak se ti makrelove filety rozpadnou na kasi.Preji dobrou chut.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...