Pokračování pokecu o oblíbené lokalitě. Původní najdete zde
Pokračování pokecu o oblíbené lokalitě. Původní najdete zde Bakkan Wahl 2016 s delegátem Dedo145.
Zitra to uz zase bude o rybach.Novi hoste sice budou prijizdet az odpoledne,ale ja jsem dostal objednavku na pruvodcovstvi od party Danu,ktera je ubytovana ve vedlejsim fjordu.Doufam,ze uplnek nam nazkazi zitrejsi rybarinu
Odpovědět
To JAKABO: no tak ti odpovím na oba tvé příspěvky, jelikož jsem tam směřoval. Tak tedy na Bakkanu jsem byl už čtyřikrát a pokaždé, ačkoliv jsme to nijak nehnali byla cesta vždy o něco kratší. Loni jsme jeli na Averoy a celkem nás zaskočilo, když jsme se ocitli v Dombásu před pátou ráno. Ptal jsem se proto, jestli zase Norové trochu postoupili ve stavbě dálnice E6 za Švédskem a u Lilehammeru. Řešíme totiž ten samý problém, jak stihnout noční trajekt z Trelleborgu cestou domů kvůli odpočinku.
První trajekt co vím jede z Brekstatu v 6:20 ráno, v sobotu až v 7:30 . Trajekt z Trelleborgu letos jede ve 23:50 hod. což by se mohlo stihnout. Zpravidla jsme bývali kolem 22:00 hod v Malmo a odtamtud už je to kousek. Třeba by to bylo rychlejší po trojce, my doposud jezdili přes Dombás kvůli fotce s trolem. Jaké tedy máte s cestou z Bakkanu zkušenost? Dík za odpovědi .
Odpovědět
Jak jsem uz predeslal v poslednich zpravach,tak dnes je to zase konecne o rybach.Mladi Danove byli z more ponekud vykuleni a s pujcenymi pruty si malem povypichovali oci.Proto jsem je nechal zaskolit na prvnim kopci na malych kelerech.Chvilkami jsem se bal,ze v navalu prace prevrati lod.
Odpovědět
Rychle se vsak zaucili a pak na zapadni hrane Melsteinu uz byli jako sehrana parta
Odpovědět
Dnes jsem musel hledat hejno trochu dele ,ale kdyz to prislo,tak se pruty ohybaly vsem najednou.Nasledovalo foceni ulovku a bylo se cim chlubit.
Odpovědět
Pres obedovou prestavku jsme zkusili vlacit,ale moc jim to neslo.Tak jsme se vrhli na dorse a to uz bylo jine kafe.Po nekolika 80-kach prisla i metrovka.
Odpovědět
Dalsi dve metrovky lezely vykuchane na stole ve filetarne.Dostala je jedna svedska lod.Vypadalo to,ze kralem lovu bude devce z karavanu se svym metrovym halikem/nez jsem se k nim dostal zaspali,takze foto az zitra/,ale nakonec prijela druha svedska lod a posledni den jejich pobytu oslavil mlady Sved timto 26kg halikem
Odpovědět
Step- Občas sa nám stane,že ideme po úplne novej ceste a navigácia je mimo.Akoby sme išli po poli. Máš pravdu,že stavajú nové cesty,ktoré skracujú trasu. Ale trajekt využívam Stena Line a tento rok sa nám stalo,že nám nočný trajekt posunuli aj o hodinu skôr.Tým sa mi to komplikuje,alebo pozriem TT-Line. Do Sasnitzu nemajú kajuty,tak volím len Trelleborg-Rostock.
Že by sa planéta scvrkávala? Možno ešte desať rokov,a budeme chodiť na Bakkan pešo.
Odpovědět
Jeste slibene foto vcerejsiho halika .Dnes mi najizdeii hoste a motal jsem se okolo lodi a pristavu.Na zitra mam zase vyjezd takze snad v tropicke teplote 28 stupnu neco ulovime.
Odpovědět
Pro zajimavost trasa 4 svedskych mladiku,kteri maji dohromady pres 300 roku.Nastesti to odnesla jen vrtule
Odpovědět
Tropicky den se projevil i na aktivite ryb. projeli jsme nekolik zajimavych mist a vsechno bylo jen o malych kelerech.teplota vzduchu 30 stupnu a voda jak na jezirku .
Odpovědět
Zapadni hrana Melsteinu jeste nikdy nezklamala,tak jsme to zkusili tam.Ryby braly jen nahodne a velke hejno pod nami vubec nejevilo zajem o nase nastrahy.Na svem 600g pilkru jsem citil jak klepe rybam po hlavach,ale zajem ryb byl nulovy.Vetsina ryb byla podseknuta.Melo to vsak vyhodu a kdyz nebrali keleri,tak jsme se dostavali do hloubek,kde na nas cekali okounici.Krasny den,nadherne pocasi,ale ryby na to nereagovaly.zitra snad budou aktivnejsi
Odpovědět
Zdravím Bakkan. Tak doufám, že to včerejší tropické počasí byla taková malá výjimka a že dneska po ochlazení (dle yr.no mělo byt přes den opět max. 16 st) ze situace navrátila k "normálu". A co makrely, když bylo teplo, ani ty nešly? A jak to s nima vypadá, teď už by tam měly být? V reportážích jich moc není.
My dnes za 7! Jizera Team
Odpovědět
Po kratkem norskem lete se dnes znacne ochladilo.Po vcerejsim dlouhem vyletu rano nikdo nevyjel a odpoledne prisla mlha a to takova,ze skoro nebylo videt na sousedovy kravy.
Odpovědět
Takze cekame na zitrek a ja jsem si stihnul aspon udelat hospodarsky den v domecku a pristavu.Dnes jsme se take loucili s karavanaky .Kdyz Benn zkusenym okem zkontroloval postavu vyherkyne,tak to vyresil salamounsky a misto tricka venoval nejlepsi rybarce cepici/proste na takove popredi se v Norsku tricka nedelaji/
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...