Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 13°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 21°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 20°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Bakkan Wahl 2013

« Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 … 85 Další »
Step
14.01.2013 ID: 525058

Tak tedy, kdo pro letošní rok zůstal pravověrným Bakkaňákem? Pište termíny, kdy se chystáte na toto oblíbené místo.S kým se tam kdo setkáme! Naše parta "Old lever" od Hradce Králové má našlápnuto v druhé půli května.

Tak tedy :

lacoh a spol. 14.4.- 26.4. Jomfruburet

HIFT 21.4. - 4.5.

verian 23.4.-3.5.

deda "A tým" 23.4. - 3.5. Drengstua

vladov a spol.5.5. - 15.5.2013 Celý kemp

Jirik a spol. 15.5. - 25.5. Stabburet

Step a spol. 20.5.- 30.5. 2013 Torfride

jindras.t 25.5.2013 - 5.6.2013 Mormorstua

polda od 1.6.2013 chata Torfride

deda "B tým" 1.7.-10.7.Jomrebburet

starosta od 21.6.

0
Odpovědět
ZM
26.02.2013 ID: 1053571

Už se to tady probíralo,jedno to není.Okamžité vyvrhnutí po zabití je nutné a není to výmysl českých rybářů,profesionální rybáři to mají povinné,zažil jsem to loni touto dobou na kutru u Tromsa.O kvalitě okamžitě vyvrhnutých úlovků ve srovnání s celodenně vozenými ve "vlastní šťávě" snad není nutno mluvit.

0

Odpovědět

jirik
26.02.2013 ID: 1053577

Nesouhlasím s tím, že je vyvržení nutné, většina rybářů vyvrhne rybu ve filetárně (na kvalitu masa má vlip hlavně vykrvení, což dělá myslím každý). Předloni byl dokonce zákaz zbytky a vnitřnosti vracet zpět do moře (právě kvůli parazitům) a pochybuji, že by někdo vyvrhl rybu a vnitřnosti vozil celý den na lodi (hygiena,zápach,hejna racků).

A co se řešilo??? Jestli vyvržení ryby hned po vylovení zabrání červům, aby se dostali do masa .... pokud se k tomuto činu červ rozhodne v době vylovení, věřte, že do masa se schovat nestihne, pokud tak již dávno před vylovení ryby neučinil.

Každopádně souhlasím s tím, že se jedná o havěť na pohled odpornou a slova o proteinech už jsem na Bakkanu slyšel mnohokrát. Nikdy bych nedokázal vědomě pozřít tohoto parazita, i kdyby byl stokrát mražený a sebelépe tepelně upravený.

Přeji bohaté úlovky pokud možno bez těchto odporných potvůrek...

0

Odpovědět

verian
26.02.2013 ID: 1053592

Odborná a nebo i neodborná diskuze na téma parazitů v mase tresek a zejména mníků je zajímavá a poučná. S parazity se setkáváme častěji a častěji a jak říkají někteří chytří lidé, tak ponejvíce v mělčích vodách. Současně garantují , že varem (60 st. po dobu 10 min)a dlouhodobým zmražením se cysty parazita zničí. Pokud však dojde k pozření takto napadeného masa , tak běžnější je průjem , jako určitá obranná reakce organismu na larvy parazita, takže dostatek toaletního papíru s sebou na moře je dobrá rada. :-E

0

Odpovědět

JAKABO
26.02.2013 ID: 1053597

verian- Aby si nedopadol takto.

0

Odpovědět

Erg
26.02.2013 ID: 1053601

když už to na někoho přijde na lodi, doporučuji toto: :-)

0

Odpovědět

ZM
26.02.2013 ID: 1053618

Tak jeden z Německa...

Opatrnost při kuchání ryb

V roce 1987 vyděsil spotřebitele potravinový skandál kvůli cizopasníkům (hlístice) v mořských rybách. Spolkové ministerstvo zdravotnictví vydalo nové „Nařízení o hygienických požadavcích na ryby a korýše“.

Toto nařízení mělo především vyřešit problém hlístic v mořských rybách. Předpisy stanovily, jak se musí zacházet s rybami, ulovenými na otevřeném moři nebo u pobřeží, bezprostředně po výlovu, při transportu do skladišť nebo při zpracování.

Podle tohoto nařízení by se měly řídit také soukromé osoby, které zpracovávají ryby. To znamená, že by se měly všechny ryby – kromě sleďů a ryb podobné velikosti – okamžitě vykuchat. To má zabránit tomu, aby se po výlevu cizopasníci nedostali z vnitřností do masa.

Hlístice dnes najdeme i přímo v mase mořských ryb, především v břišních stěnách. Jestliže jsou silně napadena játra, musí být v každém případě provedena kontrola. Části ryb, které očividně obsahují živé nebo mrtvé hlístice, musí být odstraněny............to jsem našel na internetu...

Mně napadené ryby k jídlu nemotivují,a tak se snažím jak mohu, tomu předejít.Na Lysoysundet,kde bylo napadeno snad všechno kromě halibuta,mě už nikdo nedostane.Maso okamžitě vyvrhnutých ryb od Tromsa,Arnoy bylo čisté.Údajně ryby z volného oceánu jsou na tom lépe.

U Aure jsme ryby napadené nemívali a co jsem mluvil s lidmi co tam jezdí,nezměnilo se to.

Jirik - to jste vnitřnosti zakopávali ? A vozíš-li nevykuchané ryby v teplotě do 5 st.C tak budiž,ale při vyšších teplotách se to na kvalitě projeví.Znám ty celodenní,vykrvené trosky do oblouku co někteří kolegové přivážejí.

Dovolím si citovat p.Štěpničku - "jakmile se nám začíná teplota zvyšovat nad 6 st.C,už se můžeme dočkat pomalu a jistě různých překvapení zakončených slavnostně delším pobytem na WC....." Jasně,maso tresek je bez tuku a tak přenosný WC viz výše, bude nadbytečný, ale může se použít s ledem jako chladící box.

0

Odpovědět

Matty
26.02.2013 ID: 1053632

Loni jsme byli na Bakkanu v dubnu, v okolí pevniny nebyly skoro žádné ryby, když už se něco laplo, tak to bylo plné parazitů. Lepší to bylo od melstainu. Ale taky žádná sláva. Jediný kdo to neměl, byly kelleři. Tresky snad všechny. Po tom, jak tady každý Bakkan vychvaluje, jsem byl celkem z této lokality zklamaný. A nebylo to kvůli parazitům.

0

Odpovědět

respi
26.02.2013 ID: 1053640

Vnitřnosti a zbytky z filetování vozil majitel v kontejnerech do kafilerky!!!A už vidím,jak filetuješ na houpající se lodi:-D to mluvím za Jiřika..!! Vyvážení těchto zbytků zpět na moře podle mě je špatné,je to jenom opět koloběh parazita8-O8-O:-x!!! Ale to záleží na každým z nás jak si to přebere8-O8-O

0

Odpovědět

petras
26.02.2013 ID: 1053653

[citace]respi napsal:

Vnitřnosti a zbytky z filetování vozil majitel v kontejnerech do kafilerky!!!A už vidím,jak filetuješ na houpající se lodi to mluvím za Jiřika..!! Vyvážení těchto zbytků zpět na moře podle mě je špatné,je to jenom opět koloběh parazita!!! Ale to záleží na každým z nás jak si to přebere[/citace]

A čím se živí ryby v moři,myslím,že ta trocha odpadu vráceného zpět to nevyřeší.:-):-):-)

0

Odpovědět

Step
26.02.2013 ID: 1053669

Když jsem byl poprvé v roce 2004 v Norsku u Korlinu, tak už tehdy jsme od nich čistili tresčí játra. A neřekl bych, že by to bylo teď horší.

0

Odpovědět

verian
26.02.2013 ID: 1053676

[citace]erg napsal: když už to na někoho přijde na lodi, doporučuji toto: [/citace][citace]JAKABO napsal: verian- Aby si nedopadol takto.[/citace]s tím se musí počítat,

0

Odpovědět

verian
26.02.2013 ID: 1053677

Můžeš si svůj osud trochu zpříjmenit

0

Odpovědět

lacoh
27.02.2013 ID: 1053717

[citace]verian napsal: Můžeš si svůj osud trochu zpříjmenit[/citace]

No nie som si celkom istý, že ak to na niekoho príde, či tieto náprstky s melódiou nejako pomôžu.

:-D:-D:-D

0

Odpovědět

verian
27.02.2013 ID: 1053720

[citace]lacoh napsal: verian napsal: Můžeš si svůj osud trochu zpříjmenit

No nie som si celkom istý, že ak to na niekoho príde, či tieto náprstky s melódiou nejako pomôžu.

[/citace]

No asi moc né ,pořádný kýbl je lepší , ale pro pocit , že ser..š kulturně to postačí. A pokud to bude hrát nějakou oblíbenou melodii tak se můžeš cíti jak na zámku :-D:-D:-D

0

Odpovědět

verian
27.02.2013 ID: 1053721

HIFT - HALIBUTSEN International Fishing Team to má za 52 na místo, héč. To už se dá přežít.:-D

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 … 85 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.