Hasvik, NO
temperature icon 9°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
prudký déšť
Bergen, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Bakkan Wahl 2013

Tak tedy, kdo pro letošní rok zůstal pravověrným Bakkaňákem? Pište termíny, kdy se chystáte na toto oblíbené místo.S kým se tam kdo setkáme! Naše parta "Old lever" od Hradce Králové má našlápnuto v druhé půli května.

Tak tedy :

lacoh a spol. 14.4.- 26.4. Jomfruburet

HIFT 21.4. - 4.5.

verian 23.4.-3.5.

deda "A tým" 23.4. - 3.5. Drengstua

vladov a spol.5.5. - 15.5.2013 Celý kemp

Jirik a spol. 15.5. - 25.5. Stabburet

Step a spol. 20.5.- 30.5. 2013 Torfride

jindras.t 25.5.2013 - 5.6.2013 Mormorstua

polda od 1.6.2013 chata Torfride

deda "B tým" 1.7.-10.7.Jomrebburet

starosta od 21.6.

Odpovědět

[citace]Respi napsal:

MifakM napsal:

Lipenak napsal:

... a že bych si domů vozil ploutvičky v limitu to po mě nechtěj

Já bych řekl, že je to udělané přímo na chatě u Bena jako chuťovka Mifak se trefil dělaná křidélka u Bena,pochoutka! a domu si vozíme čistá filátka[/citace]

Respi, pls... hod recept na tuto lahudku do Receptů. Tedy jestli to také není u Vás tajné 8-O

Dnešní info od Bena. Kluky dnes vyhnal z moře vítr. Nachytali jen pár kousků tresky obecné. Zítra mají poslední výjezd na moře a ve středu hurá domů. Budu se snažit podat info ještě zítra.

[citace]jindras.t napsal: Dnešní info od Bena. Kluky dnes vyhnal z moře vítr. Nachytali jen pár kousků tresky obecné. Zítra mají poslední výjezd na moře a ve středu hurá domů. Budu se snažit podat info ještě zítra.[/citace] :-( tak už se asi balej chlapci;-)

[citace]MifakM napsal: Slovenští kolegové dělali u Bena tzv. křidélka. Bohužel recept měli přísně tajný, jen vím že to bylo z kousků tresek (spodek pod hlavou a žábrama)

Fantastická pochoutka. Co bych dal za ten recept...[/citace]

My to robíme roky a žiadne tajnosti sme nerobili. Aj tento rok som zaniesol túto chuťovku na vedľajšiu chatu. Recept veľmi jednoduchý. Kúsky tresiek (krídelká, líčka, alebo iné odrezky)osoliť, pripraviť zmes z hladkej múky, červenej papriky, mletej rasce (kmín) a trochu vegety - všetko primerane, podľa chuti, aby neboli presolené. Potom obaliť v tejto zmesi a vysmážať ako rezne. Takto sa dajú robiť aj játra, ale tie treba vysmážať trochu dlhšie, aby sa lepšie prepražili a neboli mľandravé. A potom už len olizovať prsty. :-D:-D

Děkuji chlapci, jak Respimu tak lacohovi.

Určitě to letos klukům udělám k posezení. Je to fakt něco exkluzivního.... kam se hrabou naše brambůrky nebo arašidy :-D:-D:-D

MifakM- Beriete predsa zo sebou jedného Slováka.Tak nech vám tú dobrotu pripravý on.Vy len konzumujte a popýjajte.

2 JAKABO

Já nevěděl že Vlado to zná :-D

[citace]MifakM napsal: Děkuji chlapci, jak Respimu tak lacohovi.

Určitě to letos klukům udělám k posezení. Je to fakt něco exkluzivního.... kam se hrabou naše brambůrky nebo arašidy [/citace] no ale nejdříve musíš chytit dostatečný počet doršů!!!:-D to je základ!8-)

[citace]Respi napsal:

no ale nejdříve musíš chytit dostatečný počet doršů!!! to je základ![/citace]

To nebude problém :-D Jen by mne zajímalo jestli budou stejně chutné i z polaka jako z obecné

Mělo by to bejt stejný,všechny tres.ryby mají v těchto částech jemné maso:-D:-D

Už někdo letos chytil na Bakkanu kočičku????:-|

Co jsou kridelka a licka?

[citace]rostak napsal:

Co jsou kridelka a licka?[/citace]

Líčka je maso z žaberních kostí ryb. Např. halibut tam má pěkné podílky.

Křidélka je spodní část ryby hned za hlavou s prsními ploutvemi - většina rybářů tuto část při filetování a odejmutí hlavy od masa vyhazuje (s hlavou).

Křidélka

Líčka

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.