Hasvik, NO
temperature icon 18°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 13°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 20°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 14°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno

Bakkan Wahl 2011

Nazdar chlapi, rok 2011 se kvapem blíží a tím i další návštěva Bena. Loňské vlákno se myslím vcelku osvědčilo, tak co ho zkusit znova? Pro "nováčky" na tomto serveru jenom připomínám, že mnoho podstatného k Bakkan Wahlu, ale nejen k němu, je možno dohledat na vláknu Bakkan Wahl 2010 (cca 33 stránek rad a postřehů). Tak co, pustíme se do toho? Naše parta ve stejném složení jako loni bude pokoušet štěstí v termínu 15. - 25.5.2011.

A hned mám jeden kontrétní dotaz? Máte někdo aktuální zkušenosti s trajektem Frederikshavn - Oslo? Dosud jsme jezdili Sassnitz - Trelleborg, ale cesta za volantem je pak moc dlouhá a dojezdy na místo bývaly trochu na knot. Takže uvažujeme o změně, kdy na tomto trajektu se dá cca 8 hodin prospat a pak je to k Benovi necelých 700 km. Jezdíte s ním někdo a pokud ano, za jakých podmínek (nutná rezervace předem, cena, kontroly v Oslu apod.) Díky za info. Všem ještě jednou pohodové Vánoce a vše nej do roku 2011. Pafka a spol.

Termíny 2011 :

Milan 2.4. - 10.4.2011

Mio 10.4. - 19.4.2011

Deda 13.4. - 23.4.2011

Ivolibal 17.4. - 27.4.2011

Respi 26.4. - 7.5.2011

Vladov 3.5. - 12.5.2011

Pafka 15.5. - 25.5.2011

Step 15.5. - 25.5.2011

Šroubek 22.5. - 2.6.2011

Jindras 2.6. - 12.6.2011

Beda 22.5. - 3.6.2011

Mirar 14.6. - 24.6.2011

RK 20.6. - 30.6.2011

DKLUKIN 6.7. - 16.7.2011

Masar 20. - 27.8.2011

Odpovědět

Ahoj, tak dnes se opět zadařilo. Poprvé po dlouhé době máme nachytáno v předstihu většinou kelery, nějaké polaky a obecňačky, ale ty mají teď úplně řidké maso a navíc ty větší byly prolezlé parazity takže půlka šla pryč.

Chtěli by jsme ještě nachytat nějaké makrely, jezdí jich tady hejna, ale téměř neberou. takže se budeme ještě čtyři dny poflakovat na vodě a bavit se makrelama popř. zkusíme na těžko platýse. Prostě pohoda , flákačka.

Ještě bych chtěl poděkovat kolegům z Boskovic kteří mě dotáhli od protějšího majáku, když nám kleknul startér, stačilo, že jsme pádlovali od koridoru do přístavu,kam už nás nemohli odtáhnout. Trvalo to pouhých deset minut,připadal jsem si jako Italský gondoliér, tak jsem si zpíval Krásná je Neapol. Ještě že jsme nemuseli pádlovat celou trasu, to by mi asi došly slova.:-D

Foto přidám až se vrátí Žirafa.

Jo a ještě díky za vinko, bylo moc dobré, doufám, že jste dojeli všichni v pořádku.

[citace]Rk napsal:

Ahoj, tak dnes se opět zadařilo. Poprvé po dlouhé době máme nachytáno v předstihu většinou kelery, nějaké polaky a obecňačky, ale ty mají teď úplně řidké maso a navíc ty větší byly prolezlé parazity takže půlka šla pryč.

Chtěli by jsme ještě nachytat nějaké makrely, jezdí jich tady hejna, ale téměř neberou. takže se budeme ještě čtyři dny poflakovat na vodě a bavit se makrelama popř. zkusíme na těžko platýse. Prostě pohoda , flákačka.

Ještě bych chtěl poděkovat kolegům z Boskovic kteří mě dotáhli od protějšího majáku, když nám kleknul startér, stačilo, že jsme pádlovali od koridoru do přístavu,kam už nás nemohli odtáhnout. Trvalo to pouhých deset minut,připadal jsem si jako Italský gondoliér, tak jsem si zpíval Krásná je Neapol. Ještě že jsme nemuseli pádlovat celou trasu, to by mi asi došly slova.

Foto přidám až se vrátí Žirafa.

Jo a ještě díky za vinko, bylo moc dobré, doufám, že jste dojeli všichni v pořádku.[/citace]

Ahoj Radku,no tak to byl zážitek asi... 8-)8-)

Polaci už měli maso za nás dost bahnité...makrelu,když sme chytali my,sem neviděl ještě.Na co a jak chytáte?Měj se.....

na Bakkanu nikdo neníííí....?????:-|:-|:-|:-|:-|

Asi už to na Bakkanu všici zabalili! To já bych jel hned zpátky:-)a byli tam aspoň 2.měsíce ale bohužel až zase za rok:-?...

[citace]sroubek282 napsal: na Bakkanu nikdo neníííí....?????[/citace]

Zdarec,

Jizera Team hlasi nastup na Bakkan Wahl (Maristua), dnes bohuzel zatim nepriznive pocasi - ted uz vadi jen prudky vitr, ktery by se mel dle predpovedi i dle Bena zitra utisit. A pak to zacne - doufame. Vsude kolem lovi rackove - makrely tu evidentne jsou, jen se k nim dneska nedalo dostat.

Chlapi, mam dotaz, kdyz treba foukalo, dalo se nekam zajit chytat ze brehu? My jsme to dnes zkusili kolem Benova pristavu, ale sama trava a melcina, k lovicim rackum se nam dohodit nepodarilo. Takze dnes je neuspesjnejsi chytani ve Valsetu, kdyz jsme cekali na trajekt. Par malych tresek ob. a jeden pekny polak - vse vraceno vode. Doufame,ze si tim usmirime pocasi. Predem diky za rady, ale treba je od zitra jiz nebudeme potrebovat.

Ahoj Chlapi, včera jsme se šťastně vrátili z Bakkanu, cesta proběhla bez problémů, celou dobu foukal silný vítr a pršelo téměř vodorovně.

co se týká makrel tak ty jsem nachytal den před odjezdem v pravo za objema majáky na mělčinách mezi pobřežím a vystupujícími útesy. Zajeli jsme tam náhodou, protože jsem tam viděl hejno racků padajících do vody.

Narazili jsme na makrely, které poprvé po celé době měly hlad, jinak jezdily jen po povrchu a nežraly. Za hoďku nahánění se s nimi jsem jich měl asi 30ks ale z důvodu místa v bedně jsem je musel vyfiletovat, ale i tak to bylo vynikající, protože vážily všechny kolem kila.

Co se týká větru, nedělejta si hlavu a klidně si odpočiňte po cestě, ono se to do dvou dnů uklidní a potom se zeptejte kolegů z protější chaty v levo ( nevím jak se to jmenuje, připomíná mi to Maďarštinu). Pokud máte GPS tak je to bod ABC asi hodinu a půl po max přílivu na hloubce 150-180m ve 120 až 90m při spouštění, nebo prudkém navíjení se Vám na to pověsí keleři kolem 80.cm. Takže za dva dni můžete být odchytáni.

Jak se mi podaří stáhnout fotky, tak sem něco ještě přihodím

To Rk

Ahoj, máme to 18 hodin do odjezdu, které místo myslíš ABC?

Tak vida na Bakkanu je živo!Makrely kolem kila? To jsou pěkně naducaný špalky,na co šly?:-)Takže tam furt ryby jsou:-P

DKlukin: Rk myslí tady toto

Waypoint #70 : ABC1 (63.900233° N, 9.627367° E)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.