Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aure a okolí
- Toto téma obsahuje celkem 1,262 odpovědí. Do diskuze (138 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hyse a poslední změna proběhla před 2 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#122897 22.9.2015 v 5:31
ďasíky jsme chytily u černého majáku na bráně u ostrova Grisvagoya a štikozubce u ostrova Josoya u podmořského kabelu.
#123213 25.9.2015 v 5:33Sedoil:chci se zeptat na co dasici brali a v jake cca hloubce?
#248843 2.5.2016 v 7:19Zdravím všechny Norky, kteří navštěvují Aure, jedu poprvé směr Norsko a právě do této lokality k městečku Vág. Byl bych rád kdyby jste poradily co a jak. Již jsem četl skoro celé toto vlákno a byl bych vděčný za mapy atd. nikde jsem zatím nic nenašel, za typy, rady a vychytávky. Předem všem moc děkuji Honza
#248876 2.5.2016 v 10:16Zdravím všechny Norky, kteří navštěvují Aure, jedu poprvé směr Norsko a právě do této lokality k městečku Vág. Byl bych rád kdyby jste poradily co a jak. Již jsem četl skoro celé toto vlákno a byl bych vděčný za mapy atd. nikde jsem zatím nic nenašel, za typy, rady a vychytávky. Předem všem moc děkuji Honza
Ahoj
můžeš trochu upřesnit kam to vlastně jedeš? Vág Google mapy v Norsku neznají, znají pouze Våg, ale i když jich je několik, tak poblíž Aure žádný není…. 🙁
#248878 2.5.2016 v 10:21#248881 2.5.2016 v 10:54#248887 2.5.2016 v 12:55Nevím jakou budeš mít loď, ale jestli aspoň s 10-ti koníkama, tak jeďte zleva kolem ostrova Grisvagoya a najdeš tam malinkatý ostrůvek Kvitholmen. Pokud tě vlny nechají, zachytáš si určitě dobře. Hloubka je tam kolem 20 metrů a klesá prudce do 100m. Špatné je, že při větších vlnách a malé lodi se tam nedostaneš. V Aure zpravidla moc velké lodě nejsou, i to byl jeden z důvodů, proč už tam nejezdíme.
Když bude špatné počasí, vezmi to k ostrovu Jossoya (také vlevo od Aure) jsou tam písečné plotny a dal se tam dostat i halík. Doprava od tvého kempu k mostu bych to asi ani nezkoušel – nikdy jsme tam pořádnou rybu nechytli. Malých kelerů jsou mraky, ale velikost 30cm 🙁 za větší rybou to chce víc na otevřené moře.
Pokud by jsi chytal za Grisvagoyou směrem na Hitru, tak si dej velký pozor na útesy, jsou těsně pod hladivou a je tam plno řas, které se rády motají na šroub.
Přeji hezké chytání, v Aure jsem začínal a pro začátečníka to mohu rozhodně doporučit.
#248891 2.5.2016 v 13:04K dispozici budete mít lodě Lasse 15 SL, Hansvik 16,5 a Rana 435, opatřených 4taktními motory o výkonu 15 hp.
měli by to být tyto lodě, píšou tam že je od rou 2010 mění za tyto motory. Tak snad budou ok. Jedeme poprvé takže tak jako se těším. Vybírali jsme termín jen narychlo a tento na nás zbyl, příští rok už to nenechám náhodě a vyberu třeba jinde. Děkuji za rady, určitě si zapíši a vyzkoušíme.
#248899 2.5.2016 v 13:12#248906 2.5.2016 v 13:39Jojo tuto mapu jsem tady taky už viděl a dokonce když jsem ji chtěl uložit, tak ji mám už na PC, přesto děkuji. Dá se někde najít námořní nebo rybářská mapa, kde jsou i vyznačené hloubky jednotlivých částí? Zatím jsem hledal jen sporadicky, a nenašel, ale pokud by měl někdo i označené úseky, kde se co dá případně ulovit na přelomu srpen září, tak bych ani touto informací nepohrdl.
#249519 4.5.2016 v 10:08Jojo tuto mapu jsem tady taky už viděl a dokonce když jsem ji chtěl uložit, tak ji mám už na PC, přesto děkuji. Dá se někde najít námořní nebo rybářská, kde jsou i vyznačené hloubky jednotlivých částí? Zatím jsem hledal jen sporadicky, a nenašel, ale pokud by měl někdo i označené úseky, kde se co dá případně ulovit na přelomu srpen září, tak bych ani touto informací nepohrdl.
Z vlákna”Archiv map”od MifakM
Napiš kdy jedeš. Mám zkušenosti z mých předešlých devíti návštěv. Ale z 95 % pouze přívlač 🙂
#250294 4.5.2016 v 20:50Budeme tam v termínu od 26.8. – 5.9. jediný problém je, že jsem zjistil, že budeme mít loď s echolotem ale bez GPS. Takže pokud by někdo dal nějakou lokalitu, budeme se k ní snažit přiblížit dle odhadů 🙁
#250295 4.5.2016 v 20:52Díky za mapu, je v super rozlišení
#250319 4.5.2016 v 21:18pro Hannese-pokud na lodi není GPS,tak už dnes by to neměl být problém.Pokud vlastníš tzv.chytrý telefon,tak si do něj můžeš stáhnout aplikaci nám.GPS a je to .Je sice trošku pomalejší ale pro rychlíky, jako jsem já, je rychlá dost.Je na ní vše co potřebuješ a více.
#250322 4.5.2016 v 21:44Stáhni si aplikace Norgeskart je jak pro Android tak i pro Apple. Funguje jako GPS a zároveň máš i mapy dna. Jenom si dopředu musíš stáhnout mapové podklady, protože pokud nemáš placenou verzi, po 14-ti dnech se ti data sami mažou. ale předplatné na rok stojí na naše 120,- Kč což snad může zaplatit každý…
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aure a okolí