Hasvik, NO
temperature icon -1°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 0°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Aure a okolí

Pří?tí rok vyrá?íme do této oblasti, přímo ostrůvek Ruoya naproti městu Aure, tak jestli máte někdo zku?enosti a chu?, tak mi písněte své zku?enosti. Ve staré diskuzi toho byla spousta, ale tady jsem zatím nic nena?el (hlavně ty nej místa a úlovky) Díky

Odpovědět

[citace]def01 napsal:

Už jsou ryby tady ,bohužel nám končí pobyt .

Něco málo se chytilo ale proti předešlým srpnům nic moc -[/citace]

Dnes večer jsem odeslal do Aure otce. Rád čtu, že tam ryby jsou:-D

Doufám, že jako zkušený lovec mi brzo nějaké foto pošle:-)

Je to mrzutý, byl jsem tam dva srpny, ten první byl bomba, druhý velmi podprůměrný a významně se to nelepší to je mrzutý ... tak snad to tu někdo osvěží parádní fotkou ryby

Odjíždíme ve čtvrtek večer a příští sobotu budeme touto dobou uz na vodě a chytat. Je dobře že už ryby najízdějí tak ted uz jen dobre pocasi a bude to super.

Prvně jsme se rozhodli jet v srpnu , volba padla na Aure a hned nejhorší výprava za 15 let. Celý týden pršelo a ještě přidávalo ,vítr ,vlny a ještě k tomu téměř žádný ryby. Jednou to na nás přijít muselo.

Jedním slovem hrůza.

Když se trefilo hejno ryb , tak to byli hodně malí keleři a makrely?

Někdy jsme chytili i dvě za den. Dorše taky nic moc jedna hrůza

Letošní pobyt v Aure byl opravdu velký propadák. My jsme měli vedro, voda 18 stupňů, ryby z fjordu pryč. Tradiční místa prázdná, chytali jsme kolem pobřeží polaky, menší obecňačky, na hloubkách kromě žraločků nic. Zachránily nás pouze makrely. Snad to příští rok bude lepší.

Přibližně za 6 hodin odjez. Moc potěšující informace tady nepíšete :-( tak snad se to nepotvrdí a situace bude lepší, než měly minulé turnusy. Pokud to půjde, podám info.

Tak první info z TS Aure: bída ryby i počasí. Pár makrel, omylem dorš. Na maso máčky, jednoskvrky, mníci malí. Mají na to ještě týden.;-)

Tak jsme se dnes vrátili po 14 dnech u Aure. Jedině makrely a mnící brali, jinak občas obecnačka, celkem 3 štikozubci, vše 60-90cm. Počasí bylo letní - teplota se pohybovala kolem 24-25 st. přes den a v noci kolem 15 st. Prostě letní dovolená, ale pro ryby nic moc :-(.

Dále byly houby jako každým rokem, brůvky vůbec nebyly letos, podle domácího to bylo tím, že přes zimu tam napadlo jen pár cm sněhu a vše pomrzlo, takže snad příští rok.

Cesta bylo v pohodě, hranice bez problémů.

Jinak jsme zjistili jednu pozitivní věc, komu by se dostávala polystirénová bedna, tak není problém si ji vyzvednou v Remě, Kiwi a pod. Prostě tam, kde prodávají ryby a rybí výrobky a dováží se do obchodu zamražené. Pro tyto obchoďáky je to odpad.

Tak to máme zase za 350 !!!

Ty jo .. takže nikdo nic moc ... to mě mrzí

Tak včera návrat z Foldfjorden-Aure. Počasí stejné jako tu píší ostatní. Teplo,sluníčko a teplota vody 15-17 stupňů. Na září ani mykrely nebraly, jen náhodně. Ryby podprůměrně, jen náhodné úlovky. I když echolot okazuje hejna ryb, vůbec nekousaly a to bylo cítit, jak při spouštění návnady narážíte cestou na ryby. Nachytáno pár kelerů 50-60cm, dorši skoro žádné, makrely oproti červnu byly menší, ale doplnila se s nimy bedna. Občas kousaly mníci, několik brosem a celkem pěkní lengové, největší 113cm. Chyceno dost žraloků. Okolí vychytávaly místní rybáři se sítěma a všude byly rozesety bojky rybářů. Štikáči se chytily jen tři, ale celkem pěkní 80-95cm. Oproti loňskému září to byla bída. Tak snad si to vylepšíme příští rok v červnu.:-D:-D

Nebyl někdo na ostrově Grisvagoya ve Svinvice v té modré chatě od C.K. Fishermam.Jedeme tam v květnu 2015 a zajimalo by mě,jak lodě ,ubytování ,zkrátka na co se připravit.

Byl jsem tam před třemi lety v červenci. Barák velký pro 8 lidí v pohodě. Zařízení starší , ale pěkné. Majitelé starší pár, paní mluví anglicky. Pán rozumí lodím. Jediný trochu problém lodě , bez GPS a sonaru. Motory 25hp nejsou na daleké vyjížďky. Prostředí pěkné, ryby na střední Norsko průměrné. Celkově hodnotím kladně.Voky

Tak to by mohlo být v poho.Echo máme a u TS a Honzy v Eidestrandě jsme jezdili max s 15hp a taky se dalo.Žádný dlouhý vyjižďky neplánujeme,máme svý oblíbený fleky kolem ostrova.

Jak to bylo s doplatkama za elektriku a benzínem do lodí?

Za elektřinu se nedoplácelo nic, pouze ji majitelka kontrolovala. Benzín vozil majitel v pohodě po předešlé dohodě a zbylý proplatil

Díky za info.Už se těším....

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!