Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aure a okolí
- Toto téma obsahuje celkem 1,262 odpovědí. Do diskuze (138 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hyse a poslední změna proběhla před 2 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#69983 24.8.2013 v 6:09
meduza napsal:
Mníček z fjordu … ještě před deštěm
Hezký, moc hezký, ty fotky mě vyrazily dech ! :-|:-|
#69995 24.8.2013 v 22:30Tak pomalu z toho tu zaciname byt zoufali :-(. To je poprve za 7 let, kdy jsem se na rybach v Norsku spalil od slunka ;-). Dnesek 3x mnik, jeden mel 98 cm, ale fotku nemam, zapomnel jsem fotak tentokrat doma. 1x stikozubec. Makrely mrnavy okolo 20-25cm rozptyleny po fjordu. Dnes na privlac nic :-(. Na maso jsem tu sedel pres 2 hodiny ted vecer / noc a krome jednoho ostrounika nic, zato absolutni romantika, zapad slunce, svit mesice, hvezdicky, teplo, ani nefouklo – ale take bez driftu :-(.
Fotka ze vcerejska:
Prvni ryba se pousti 😉
Stikozubec 75cm
Rano to zkusim od 5 na privlac, bede akorad tesne po prilivu, tak jsem zvedav, jak to dopadne.
Ma nekdo jeste nejake zpravy jak to vypada v okoli?
#70010 25.8.2013 v 5:58Ten štikáč je pěknej, ty seš na lodi sám?
#70014 25.8.2013 v 8:55dors_Luky: nám nešli žádní ostrouni, jen žraloci černoústí! Pomalý drift je taky na nic. Hodně štěstí.
Zajeďte myší dírou za ostrov Grisvagoya, kolem ostrova Froya, pod most a na mělčiny tam, ve fjordu to bylo docela vymydlený! Gumičky nejlepčí červeno žluté, oranžvé, jako barva obecňačky z chaluh.
#70038 25.8.2013 v 17:29Pozdravuj tam Béďu a Tišnováky, jak jim to jde?:-D
#70048 25.8.2013 v 20:47tuareg1 napsal:
Pozdravuj tam Béďu a Tišnováky, jak jim to jde?
Nejsme v Korlinu ale v soukromnu, takze se s lidmi z Korlinu nevidime 🙁
#70049 25.8.2013 v 20:53Kapitan-lipanek napsal:
Zajeďte myší dírou za ostrov Grisvagoya, kolem ostrova Froya, pod most a na mělčiny tam, ve fjordu to bylo docela vymydlený! Gumičky nejlepčí červeno žluté, oranžvé, jako barva obecňačky z chaluh.
Nastrahy zname. Jen k Aure to mame 15km s lodi s 10 konovym motorem to je cesta na 1,5 hod, takze ostrovy okolo Histry jsou pro nas nedosazitelne :-(. Ale dobry tip.
#70050 25.8.2013 v 21:02Dnes to bylo zoufalstvi na zoufalstvi 🙁 – tezka KRIZE: rano jsem si privstal a po pate vyrazili na vlacku dokud se flofd moc nevyprazni (jsme ve vnitrnim fjordu a priliv odlid tady momentalne dela 2m, coz ma velky vliv na ryby :-(). Na mistech, kde jsme pred lety chytali hromady dorsu, tak ted ani zaber – to me psychicky sejmulo – nacoz na me dolehla i fyzicka unava, na coz jsem sel v 10 hod spat a spal az do odpoledne.
Tatinek mezitim vyrazil sam, do Arasvikfjordenu, kde az k lodi vytahl jednu tmavku, ktera musela mit pres metr a u lodi se mu vyhackovala :-(.
Za odpoledne ve 2 mame 2 stikozubce 68 cm, nejake makraly, neco malych tmavek, jinak nic :-(. Pocasi stale azuro.
#70051 25.8.2013 v 21:02Sim napsal:
Ten štikáč je pěknej, ty seš na lodi sám?
Vetsinu casu ve 2 s tatou
#70093 26.8.2013 v 13:46Vetsinu casu ve 2 s tatou[/citace]
Ty mě teda děsíš jestli máš možnost dát mapu kde bydlíte a kam jste jezdili.Když nic nebralo,tak jsme jezdili do slepého fjordu,na konci je nějaká fabrika a vždy se tam nachytaly větší ryby.
#70127 26.8.2013 v 22:21Vysledek nocnoho lovu: polak 53, stikozubec 62
Jinak jeden z dalsich zoufalych dni, zkouseli jsme tmavky za Arasvikem, ale nenarazili jsme na ne :-(, takze nic. Byli jsme pod mostem u Aukanu, 2x polak cca 50, 1x dors 60, jinak malicky tmavky. S tmou jsem si sel na 2 hodiny sednou na maso kousicek tady do vedlejsiho fjordu, vysledek viz. vyse.
#70128 26.8.2013 v 22:36petras napsal:
Ty mě teda děsíš jestli máš možnost dát mapu kde bydlíte a kam jste jezdili.Když nic nebralo,tak jsme jezdili do slepého fjordu,na konci je nějaká fabrika a vždy se tam nachytaly větší ryby.
bydlime: 63.151293, 8.563400
Vyzkouseli jsme melciny kolem dokola ostrova Valsoya a tam je pusto a prazdno – byli casy, kdy jsme nechytali nikde jinde (pouze vlaceli), takze mame mista, ktere drive byli tutovky, dnes ani vrz 🙁
Nejuspesnejsi misto ted je v Arasvikfjorden 63.160517, 8.537050 (zatim vetsina slusneho ulovku, nekolik mniku a stikozubcu, dokonce i polak na maso), pod vysilacem (63.171715, 8.559195) jsme chytavali tmavky, ale letos nic.
U brany jsme zatim nebyli, ale pokud je problem zde, bude i tam. Makrely tu jsou, ale zazili jsme vetsi hejna a ty soucasne jsou v mikro provedeni, jak jsem uz psal okolo 20-25cm. Dnes jsme zkouseli jine misto na tmavky za Arasvikem (63.156758, 8.359882) je tam 200m hloubka, ale take nic :-(. Celkove nejuspesnejsi se jevi chytani na maso u dna. Posledni misto, ktere jsme vyzkouseli je most u Aukanu (
63.227229, 8.237422) 2x polak, 1x dors cca 50, jinak spoustu tmavek mikroprovedeni 25-30cm.
Tak co poradis? Kolem nas chytaji i lide z Korlinu,predevsim v miste pod vysilacem, ale nejevi se o nic moc uspesnejsi.
Kde mas to misto ve slepem fjordu? Myslis tento fjord (63.131827, 8.559115)?
#70181 27.8.2013 v 21:33Tak dnesek byl uz lepsi 😉
Zacalo to timto mnickem, ktery me skutecne dojal 😉 mohl mit tak 35 😀
Tento dorsak me potesil, vzhledem k tomu, ze nejsou na melcinach, tak konecne nejaky – na makrelu z 60m 🙂
https://www.rybolovnorsko.cz/forum/user-gallery/dors_Luky/1377638127.jpg
Toto byl dopoledni ulovek ;-), makrely jsou konecne trochu vetsi, takze dosahuji jedle velikosti.
Odpoledne tyhle 4 mnici 😉 nejsou nejvetsi, ale pri te letosni nouzi potesi 😉
Navecer se rozprselo a z nocniho rybolovu na maso me vyhnali skoro metrove vlny v Tronheimleia a zitra ma cely den foukat od zapadu, takze je otazka, zda se vubec nekam podivame 🙁
#70241 29.8.2013 v 5:36Fotky ktere tady ukazala meduza, tak necim takovym se pochlubit nemohu – pripadame si letos, jako bychom tu byli poprve 😉
Vcerejsek byl obdobny jako den pred tim, jen s tim rozdilem, ze uz mame typicke norske pocasi, dest – lehke prehanky a vitr 5, nebyl az tak silny, ale byl spatne orientovany od zapadu – Arasvikfjorden (misto nejcastejsiho naseho chytani) je otevreny na zapad a ani vlny by nevadili, na ktere jsme si uz za ty leta zvykli i s nasi malou lodi a slabym motorem, ale drift je tak silny, ze s 1kg olova na konci prutu je problem se dostat ke dnu, natoz to tam udrzet :-(. Vysledek – makrely, to bylo tak co se dalo a pod vysilacem na jednom starem miste jsme objevily tmavky, pri nahodnem dopadu mezi ne jsme si 2 pulmetrove vytahli. Fotku nemam, nechal jsem sd-kartu v notebooku :-(. Dnes se na ne chystame 🙂 (slabsi jizni vitr), i kdyz pri pozdejsich prejezdech nad danym mistem uz na sonaru nebyli videt :-(.
Odpoledne podobne jako dopoledne, jen s tim rozdilem, ze makreli jsme nechali plavat a vzali jich jen par na navnadu. Na plosine mezi zelvou a brehem jsme narazili na stikozubce. Take jsem zacal pouzivat raminka s vlajici filetou makrely (polovina makreyli) a ukazalo se to jako velmi ucine, zbyle navazce jsou skoro zbytecne. Behem 10 minut 3ks + mnik. Podaril se pouze 2 drifty a pak i pres silny vitr, se drift zastavil, zmevil se priliv v odliv a bily jsme namidleni 🙁 a mohli jet domu.
70 stikozubec, ktery me potesil svou krasou 🙂
Odpoledni ulovek
Jiny roky to byvalo lepssi, takze si letos pripadame, jako pekni amateri :-D.
#70293 29.8.2013 v 20:56Teda Luky vůbec ti nezávidím. To co píšeš je fakt bída. A to jsem v Aure začínal a protože je to stále srdcovka tak zprávy z této lokality poctivě sleduju. Ať se ti to ještě povede 😛
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aure a okolí