Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel ZM a poslední změna proběhla před 11 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Autor
    Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Zdravím všechny Rybáře Norky 🙂 a chci se zeptat, zdali máte někdo zkušenosti a tipy z této lokality Arnoya/Laukoya SV od Tromso . Budu vděčný za každou informaci, jelikož to bude letos poprvé co navštívíme severní část Norska.Sice jsem to plánoval až na 2014, ale nejde to jinak, což ostatně všichni zde pochopí 🙂

Holzby

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Ahoj,na Laukoya jsme byli v červenci 2012,po nás tam byli kolegové ze Slovenska,psali jsme o tom asi v Aktuálních informací z Norska v 07,08/2012.Byli jsme v Lauksundet,Laukoya(chata)je zhruba naproti,průliv není moc široký, 1,5km +.Na volné moře-oceán je to 20min,

mělčiny jsou jen v okolí ostrova,jinak je to chytání na volném moři kolem 100m a více.Na menší hloubce nalevo,na sever od výjezdu z průlivu jsem na hloubce do 40m chytil na přívlač obecňačky do 115,halibuta 112,pěkné jednoskvrnky,vlkouše.Dále na moři chytali kolegové metrové kelery a obecňačky do 120.Mělčích,halibutích partií není v blízkém okolí mnoho,časté je zarostlé dno,ale také záleží co zkusíte,a jak dloho se budete jim věnovat,třeba “planinu” při výjezdu z průlivu mezi ostrovy Laukoya a Arnoy jsme příliš neprochytali,nebo nebylo štěstí.Dolní partie mezi ostrovy jsme nevyzkoušeli.Jinak – je to naproti,na západ Loppě,nebude problém si zachytat.Do které chaty jedete?

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Asi to vypadá že do tý stejný 🙂 . Jede nás 6 a máme zamluvený dvě lodě. Osobně zatím nemám zkušenos s Kassboll 50hp, tak uvidíme kam až nám dovolí počasí se vydat.

Nemáš čirou náhodou mapu s vyznačením míst? Našel jsem tam nějaký 50m vpravo, super taky vypadá i ta část na sever (Innerbaan,Vannhaugskallan atd ) ale nevím, jestli se dá podniknout 20km výlet na takový lodi. Jezdili jsme 10km na 30hp a bylo to šílený :-/ .

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

Holzby napsal:

Asi to vypadá že do tý stejný . Jede nás 6 a máme zamluvený dvě lodě. Osobně zatím nemám zkušenos s Kassboll 50hp, tak uvidíme kam až nám dovolí počasí se vydat.

Nemáš čirou náhodou mapu s vyznačením míst? Našel jsem tam nějaký 50m vpravo, super taky vypadá i ta část na sever (Innerbaan,Vannhaugskallan atd ) ale nevím, jestli se dá podniknout 20km výlet na takový lodi. Jezdili jsme 10km na 30hp a bylo to šílený :-/ .

Neznám sice lokalitu o které zde píšete, ale znám velmi dobře lodě Kaasboll 50 HP. Máme jich v kempu 16 a jsou to super lodě. Kdo na nich jezdil, tak ti to určitě potvrdí.

Došky

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Tak to jedete do stejné,Lauksundet,naproti se jmenuje Lauksletta,ta v nabídce české cestovky letos asi není.Lodě jsou podobné Kvaernu,20km výlet se podniknout dá,záleží na výhledu počasí,odvaze.Je to otevřený oceán,není se kam schovat,jen vrátit zpátky.Během chvilky se může počasí změnit.Mapa je na chatě,v lodi,něco dodává i česká cestovka.Chata je pěkná,majitel fajn,stále převazuje lodě.Filetování trochu primitivnější,přístup k lodím cca 80m po kamenné stezce(nádherné placáky,ryby,benzín ap. se vozily na kolečku)- tedy loni,možná,že se to změnilo,ale je to nejlevnější destinace Tromso-Finnmark s přístupem na volné moře..Sladkovodní jezera v horách byla začátkem července zamrzlá.Šplhání do hor k jezerům byl pro mě zážitek,bylo to trochu riskantní,byl jsem sám,ale dobře to dopadlo,ztratil jsem sice foťák a dole mně vynadal místní za parkování na kraji cesty,která mu patřila.

Možná,že slovenští kolegové jezdili dál a mají mapy,které jdou poslat.

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Jsem sám zvědavej. Máme to přes německý DinTur.Filetárnu jsem tam taky nezahlél, tak uvidíme:

http://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/Lauksundet-Fishing/LaFi01/

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Já používám norský Dintur,ale tady jsme byli od Pepy,kolega s nimi jezdí často a má slevu.Našel jsem mapu a informace k pobytu,mohu poslat nebo přivézt na pražský sraz – SZ. Trajekt z Nikkeby http://www.thn.no odkaz Ruteinfo-Ferger.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...