Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální letecká doprava a Covid omezení
- Toto téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel bono a poslední změna proběhla před 3 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#333871 15.8.2021 v 17:46
Ahoj kamarádi, 22-24.8. poprvé letím za kamarády do Norska a letím sám, v Trondheimu na mě budou čekat. Kdo máte aktuálně nějaké zkušenosti s odletem s Norvegian, popř. s přestupem v Oslu a hlavně se součásnými restrikcemi s Covidem, prosím o info. Letenku si zajistím přes KIWI, vychází to jednosměrně na celkem balík ( cca 10 tis), ale co se dá dělat, chci max jeden přestup, ne delší než 5-6 hodin a holt to musím zaplatit, jinak by to bylo podstatně levnější. Jen mě jímá hrůza, co na mě budou všude chtít. Očkovaný jsem, vezu s sebou 2 zavazadla, jedno palubní ( 7 kg), jedno dolů( 23 kg).
Tak díky za rady, popř. jestli to čte Janda ( Jani ahoj), mohla by se najít levnější varianta…:-))
#333873 15.8.2021 v 19:26Při přestupu v Oslu si musíš znova vyzvednout zavazadla a odbavit se. Norwegian bude mít zítra 16.8 první let z Prahy, ale je vidět už v odletech v Praze tak v priletech v Oslu. Letenku s Norwegian vždy přímo přes Norwegian.. Žádné kiwi… Jinak dostatečný cas na přestup kvůli znovu odbavení a testování.. Tedy jestli nemáš plnou vakcinaci..
#333874 15.8.2021 v 19:28Norwegian litá z Krakova teď v pohodě.. Jo a jestli nemáš obě ockovani tak musíš vyplnit i vstupní formulář přijde ti qr kód na tel. Už čtu, že máš vakcinaci takže při přestupu jen se cpát dopředu, že nemusis na testy. Jinak jednosměrná letenka se většinou cenou moc neliší od zpáteční.. Norwegian má trondheim cca za 6-10tis, KLM je teď dražší, ale vyhnes se znovuodbaveni zavazadel
- Odpověď byla upravena před 3 roky a 3 měsíci uživatelem Peetr.
#333919 17.8.2021 v 13:00Ja letam se SAS z Frankfurtu a objednavam primo na strankach spolecnosti.
Nizkonakladovky nejsou casto zahrnuty do vyhledavacu, takze se vyplati koukat ruzne po netu. Napr. spolecnost https://wizzair.com/cs-cz#/ mela i vnitrostatni lety v Norsku, coz se ovsem mistnim nelibilo, takze se to dost meni, ale stoji za to to kontrolovat.
Jinak jako uz pisou vyse, v ramci kovidu si clovek musi vyzvedavat zavazadla pri prestupu a znovu se odbavit. Jak to lita odkud primo do Trondheimu ted nevim. Neockovani musi pocitat se zdrzenim kvuli testu. U me cesta probihala prekvapive velmi dobre, letam do Kristiansundu.
Ve Frankfurtu uz pri odbaveni se me ptali na Covpas a jestli mam vyplneny prijezdni formular. Tak jsem pani poucila, ze jako plne ockovana ho vyplnovat nemusim. Ta se me ptala, jestli jsem si jista a zacala to kontrolovat. V duchu jsem si myslela: milostiva, kdybyste vedela, kolikrat se me na to lidi ptali .. takze po zjisteni, ze opravdu nemusim nic delat, jsem byla ryhle odbavena. Mou casovou rezervu jsem stravila u vinka v lounge. V Oslu pri vystupu z letadla nas uz vsechny tridili, s Covpas a cestovnim dokladem (Obcansky prukaz) jsem byla poslana k okenku, kde si vse oskenovali a za 5 min jsem byla durch, vyzvedla kufr, odbaveni na mistni linku trvalo jako vzdy a zbytek casove rezervy jsem stravila u vinka v lounge ..:-))) celkove jsem byla v Oslu odbavena i s prestupem za ca 40 min. Je pravda, ze to neslo tak hladce u kazdeho. Fronty na testy mnohdy trvaly hodiny, ale ted je po prazdninach, tak by to melo byt zase lepsi.
Preju klidny let a krasnou dovolenou
#334045 21.8.2021 v 15:15Jani, děkuji,
letím s Norwegian Pha-Oslo a Oslo-Trondheim
Hledal jsem Kristiansund, ale oni tam nelétají, což je hrozná škoda, protože by kluci projeli na letiště jen cca 50 km + krátký trajekt, tahle budou muset 180 km do Trondheimu.
jinak cena hnus, 420 Euro, za jednosměrku
#334046 21.8.2021 v 15:16jo a v Oslu si asi nikde nezakouřím, co?
nějaká rada pro závisláka?
#334047 21.8.2021 v 16:51Do KSU leta SAS a Wideroe.
Mne stala letenka neco malo pres 400 EUR tam i zpet v SAS plus tarifu. Objednavala jsem asi 3 tydny pred odletem.
Letenky muzes objednavat u jednotlivych spolecnosti. Jen to stoji vice casu u vyhledavani. Pak si jen v Oslu musis vyzvednout kufr, coz u Norwegian drive taky bylo a ted kvuli korone taky je. Ale je take fakt, ze ted, na posledni chvili, ty spolecnosti uz nevedi, co by za to chtely .. Navic ted SAS opet zrusila spoustu letu, takze ja ted zpet poletim s noclehem v Oslu. Druha alternativa byla priplatek k Lufthanse asi 300 EUR!!
V Oslu si zakouris pouze pred letistem na vyhrazenem miste. V hale zadne “akvarium” pro kuraky neni. Tak prijemny let!
#334050 21.8.2021 v 21:25To radek a z cigaretky zas cez kontrolu do letištnej haly a to vždy.. až kým Ťa chuť neprejde :)))
#334062 21.8.2021 v 23:05tak jestli mě v Oslu vypustí do svobodného prostoru ( mám tam 1:45 hod mezi lety), tak mi to vůbec nevadí, klidně budu běhat tam a zase zpět.
Na jiných letištích jsem v trantźitu a tak nemůžu ven. Tady by to bylo ok. Potom jen 50 minut letu do Trontheimu a zase šupky ven a už na mě bude čekat taxík. Takže pohoda jazz.
#334063 22.8.2021 v 0:00Budes mit co delat aby jsi vubec stihl odlet. V pondeli jsme cekali na corona prohlidku asi 1 hodinu.
a vem si sebou pas ( ne jen obcanku)) budes to mit rychlejsi.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální letecká doprava a Covid omezení