Smola Vanoce a novy rok
S takého Halíka by sa dala aj koža zúžitkovať-na topánky,kabelka pre ženu.Čo ty na to Mifa.
Odpovědět
[citace]JAKABO napsal:
Minulý rok som v Lysoysunde chytil halibuta 130cm/ 26kg a po dôkladnom vyfiletovaní bolo 12.5kg čistého mäsa. [/citace]
Myslel som, že je to viac, lebo Halibut má veľmi malé vnútornosti a hlava v porovnaní s telom je dosť malá. Ale podľa príspevkov to je asi fakt, že hmotnosť filiet je v porovnaní z odpadom cca fifty-fifty. Nordkapp za 6 :)
Odpovědět
[citace]JAKABO napsal:
S takého Halíka by sa dala aj koža zúžitkovať-na topánky,kabelka pre ženu.Čo ty na to Mifa.[/citace]
Už v stredoveku sa z kože ryby vyrábali prvé prezervatívy :-D
Odpovědět
z kuze? Ja myslela, ze se pouzival mechyr. 1000 let pr.Chr. se pouzival kozi mechyr, take ochrany usite z latky. To si vse dovedu jaks takz predstavit. Ale take jsem cetla, ze se ve stredoveku pouzivalo ovci slepe strevo. Jak muze mit takova ovce velke slepe strevo?? :-D
Odpovědět
Codfish- Keď vyfiletuješ halíka,potom uvidíš,akú má pevnú chrbtovú kosť a rebrá.Sú to veľmi mohutné kosti oproti treske alebo mieňovi.
Odpovědět
[citace]janka napsal: z kuze? Ja myslela, ze se pouzival mechyr. 1000 let pr.Chr. se pouzival kozi mechyr, take ochrany usite z latky. To si vse dovedu jaks takz predstavit. Ale take jsem cetla, ze se ve stredoveku pouzivalo ovci slepe strevo. Jak muze mit takova ovce velke slepe strevo?? [/citace]
Záleží, na co se to natahovalo. Asi to občas stačilo:-D:-D
Odpovědět
tak mi to nedalo .. sice jsem obrazek ovciho slepeho streva nenasla, ale zde je docela zajimavy clanek historie kondomu
kde se mimo jine pise:návod z roku 1824:
Ovčí slepé střevo se namočí na několik hodin do vody, pak se obrátí naruby, nechá se opět louhovat, tentokrát v alkalickém roztoku, který se mění každých 12 hodin. Potom se opatrně oškrábe, aby se odstranila sliznice, a vystaví se sirným párám. Nakonec se kondom vypere v mýdlové vodě, nafoukne, usuší, ustřihne na velikost 17 až 20 cma opatří tkaničkou na uvázání.
takze takova operace slepaku o ovce neni asi jen tak :-D
Odpovědět
To Janka : Hluboce jsem délku slepáku ovce podcenil :-D. V každém případě zajímavé informace.
Odpovědět
Zdravim na foru z Havoye, vcera se mi povedl Halibut 179 cm, 68 kg, bohuzel neumim vlozit fotku do prispevku, dnes odjizdime a fotku dodam az z domova.
Kojaro
p.s. fotka je v galerii
Foto jsem doplnil, gratuluji - Sim
Odpovědět
2 kojaro: Aj ja takú chcem, chcem, chcem ..... Poraď ako. (Za 5 Nordkapp.)
Odpovědět
[citace]janka napsal:
tak mi to nedalo .. sice jsem obrazek ovciho slepeho streva nenasla, ale zde je docela zajimavy clanek historie kondomu
kde se mimo jine pise:návod z roku 1824:
Ovčí slepé střevo se namočí na několik hodin do vody, pak se obrátí naruby, nechá se opět louhovat, tentokrát v alkalickém roztoku, který se mění každých 12 hodin. Potom se opatrně oškrábe, aby se odstranila sliznice, a vystaví se sirným párám. Nakonec se kondom vypere v mýdlové vodě, nafoukne, usuší, ustřihne na velikost 17 až 20 cma opatří tkaničkou na uvázání.[/citace]
No dobre, ale už radšej poďme späť k rybám
:-D
Odpovědět
To Codfish
.. vy jste si zacal ... :-D:-D
mne to jen zaujalo ;-) a nerikejte, ze jste si ten clanek taky neprecetl! :-D:-D
Odpovědět
[citace]janka napsal:
To Codfish
.. vy jste si zacal ...
mne to jen zaujalo a nerikejte, ze jste si ten clanek taky neprecetl! [/citace]
Keď Vy, pri Vašej dôslednosti, musíte všetko dôkladne rozobrať do detailov :-D A nieeeeee. Neprečítal som si to 8-):-D
Odpovědět