Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace z Norska 2011

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 391. až 405. (celkem z 1,684)
  • Autor
    David
    Účastník
    (310 odpovědí)

David
    Účastník
    (310 odpovědí)

Josef Čtvrtnik
    Člen
    (274 odpovědí)

Kráásnéé peknééé huš se nemůžu dočkat. 😛

milan
    Člen
    (36 odpovědí)

chlapi vy tu rozmazavate samy seba ale kto z vas ide domov z 15 kg !!!nikto ! dam nato aj krk .je to ich problem . a viac ako 500kg ? do bedni date tak zhruba 20-30kg .ztoho my vyplyva že museli mať aspoň 20 bedni a kde dali ostatne veci ?????????????? a šroubuvak nech sa tiež neroby hrdina . daj te si všetci ruku na srdce ,kolko z vas je tu takych poctivcov ktory idu domov ozaj len s tymi 15kg.v podstate nikoho nezabili a ten pobit tiež nie je zadarmo

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

to hlavatka: Je snad rozdíl, když si vezeš 20kg, protože máš místo v bedně než když vezeš 100kg, ne? Většina lidí ten limit nedodržuje, to je mi jasné, ale ti lidi jeli do Norska evidentně pro maso na prodej a byli na to i připravení.

milan
    Člen
    (36 odpovědí)

kaqpa- rad by som videl tu bedňu do ktorej daš tych tvojich 100kg .a ked išli na zarobok tak ich to stalo o niečo viac. isto to nešlo z tvojho ani z mojho vačku ,proste boli v nespavny čas na nespravnom mieste

Ladik
    Účastník
    (68 odpovědí)

Minulej rok jsem byl na Titranu.Byli tam Danove kazdej den 2x na kutru plne bedny ryb.Po prijezdu filetovali tak 3 hodiny.Pred barakem jim stal transit v nem mrazak.Pocitam ze ve filetech meli tak tunu.Jesli je nekdo na hranicich vybral nevim.My v 5 lidech kazdej jednu bedynku.3 dny jsme nebyli na mori,nebylo pocasy.Tak uz nevim proc se nad tim pozastavujete.Priste si daj pozor NEBO TAM VUBEC NEPOJEDOU.

PS. jeste dnes mam nejakej kousek v mrazaku

opasek
    Člen
    (1 odpovědí)

Ahoj kolegové,

I když jak tady pročítám tuhle diskusi, tak se asi nemůžu označovat za kolegu??? Já jsem jedno z těch hovad, masařů, nenežranců a buhví jak jste nás ještě nazvali. Konečně jsem se rozkoukal po návratu domů a koukám že se tu vůbec nic nezměnilo, teda pokud nebudu počítat cenu nafty.

Hlavně ta česká povaha!!!Ono soudit je strašně jednoduchý a hlavně když o tom vůbec nic nevím. Zaslechl jsem A, tak si ktomu přidám ještě B a hle je z toho neskutečné téma, kterým se můžu zviditelnit na internetové diskusi a hlavně že já jsem ten dokonalý a vše dělám jak se má podle pravidel a na ostatní budu házet tu špínu. Prostě česká povaha mi tady v tom strašně baví….

Nechci se tady nějak ospravedlňovat, jen napíšu jak to doopravdy bylo a pak si každý udělejte obrázek a můžete nás soudit!!!

Přes přechod Kautokeino jsme projížděli v koloně tří aut a počtu 13 lidí. Jinak celý zájezd byl 24 lidí. Polovina lidí odjela o den dřív a bedny nám nechali. Je jenom přece jednodušší bedny naložit do dodávky, než do půl roku starého Volva.

Čili nám opravdu neseděl počet kg/osob na hranicích. Že vezem ryby dalším lidem, kteří již odjeli celníci neuznali I když sme jim dali telefon na majitele chat, který jim to potvrdil.

Na jejich doporučení jsme vybrali jednoho, který si vše vezme na triko. Zbytku vrátili celkem 195 kg ryb a 10 lidí odjelo k domovu. Nás předali norské policii a ta zahájila trestní stíhání. Po 7 hodinách nás propustili na kauci 60 000 Norů. Na místě jsme složili 45 000 Norů a zbytek nám povolili doplatit z Čech složenkou.

Rozsudek by měl přijít do měsíce. Pokuta bude ve výšši kauce, tedy 60 000 Norů a zákaz na jak dlouho ještě nevíme.

Jinak v bednách nebyli jen filety, ale I celé ryby. Bohužel je neuználi jako trofejní. Bedny vážili celé, neodečítali váhu beden apod.

Že jsme měli víc než je povolený limit nepopírám. Ale po rozpočítání podle skutečného stavu rybářů, kteří se na tomto úlovku podíleli, jsme vezli asi 22 kg na osobu a opakuji nebyly tam jenom filety.

Tak teď víte alespoň ve stručnosti, jak to doopravdy bylo. Teď můžete soudit!!!!!

Jinak rybačka Soroya v Hasviku neskutečná pecka, bylo to nádherný.

Přeji pěkný den Masař Hovado

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Škoda,že jste nečetli více ve staré diskuzi nebo se nezeptali.V r.2007 je zde příspěvek Jak jsme přišli o ryby…atd.,kde je popisována kontrola celníků a že počet beden musí odpovídat počtu lidí v autě.

Pamatuju si to dobře,byli jsme na Soroya po této skupině.Moje tehdejší parta to nijak neřešila,vezlo se bohatě nad limit jak tam,tak i zpátky.

Pro informaci – ve 40 l bedně co se prodává v Makru je při běžném skládání cca 28kg ryb(filet).Trofejní ryba by měla být zvlášť.

Ideální je jezdit-létat na Island,dostanete to,co si zaplatíte.

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (33 odpovědí)

opasek,Nevím proč mluvíš o české povaze,jedná se o podstatu věci!Tím navazuji na ZM,snad jste nejeli do Norska poprvé,takže jste mohli vědět že celníky nic takového čím se ospravedlňuješ nezajímá!Ano vozím v bedně cca 22-24kg,nevážím,nevezu váhu nebo něco takového.Jde přece o to že,čím víc čechů nachytají,tím víc se budou na české spz orientovat!A já teda rozhodně nechci bejt kontrolovanej,buzerovanej na každý cestě třeba jen z oblasti Finmarku.Jen to zdržení je jistě hodně nepříjemné.(Zatím jsem nezažil)Ale rozhodně vás teda lituju,protože zaplatit takovou pokutu, jen za to že jste si bedny špatně rozdělili!:-D Leoš Malík

sandokan
    Účastník
    (171 odpovědí)

to opasek: Věřím, že to byla souhra nešťastných náhod. Doufám, že vám kamarádi, kteří nechtěli do luxusního Volva naložit bedny s rybami, přizpějí na pokutu. Pro příště, kdo sedí v autě musí mít u sebe i svůj úlovek, nepomohou ani kopie letenek!

kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

A jak tedy zařídit dopravu ryb, když jedu přes cestovku, která mi přepravuje bagáž tam i zpět a já letím jen s příručním zavazadlem?

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

I to jsme probírali.Vezeš si zabalenou bednu s sebou – viz příspěvky Luboše.

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

Nemáte někdo čerstvé info z Hitry?Jedeme 8.5.

Díky.Mára

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

to opasek – jak sám píšeš, celý zájezd byl 24 lidí….

Věřím, že se sem ještě někdo z oněch 24 lidí ozve a zpráva nebude napsaná “inkognito” jako ta tvoje. Jak vidno toto forum čteš, ale příspěvek máš první i s poděkováním.

Nechce se mi věřit, že by 24 lidí, kteří vyrazí do Norska na ryby, svěří své úlovky jednomu spolurybáři do jednoho auta. Já bych ti tohle neudělal! Nevěřím, že ani jeden z nich nevěděl, jak se dá dopadnout, když vás na hranicích zkonrolují.

Zvažujete nějaké kroky na obranu proti tak vysoké pokutě a poškození dobrého jména?

Pokud jste tak neskutečně vysokou pokutu dostali neoprávněně, máte svědectví majitele chaty, který by vám ho nedal, pokud by u něho onen počet rybářů nebyl ubytovaný, tak je namístě se bránit.

Přiznávám, že pokud bych vezl trofejní rybu, tak za určitých okolností, kdybych měl mít v jedné z beden místo, tak si trofejní rybu v celku přidám do této bedny s filetama.

Přizávám se, že mě by tam zavřeli, protože bych tolik NOKů dohromady nedal.

Na druhou stranu – v šesti lidech vozím 4 ( čtyři )klasické bedny na ryby s venkovními rozměry 80x40x23 a tak bych na případnou pokutu nadlimit nepotřeboval tolik, protože pokud bude něco nad limit, tak to budou řádově kila rozhodně NE desítky kil a to v 6 lidech.

Jak píše ZM, již se tady psalo v článku –Jak jsme přišli o ryby a 3000Euro. Jim se přihodilo to, že většina výpravy letěla letadlem a několik lidí vezlo úlovky. Po předchozí diskuzi a radám jak postupovat v takovémto případě, kdy část letí a část jede po vlastní ose, si vše pojistili tím, že si ofotili pasy a letenky a ty při kontrole na hraniccíh předložili a měli i svědectví majitele chaty. Nikdo již tady nenapsal, jestli se pokusili se nějakým právním či jiným krokem bránit.

Pokud mám pravdu a ta pravda je doložitelná, tak proč se nebránit. Proč nebránit dobré jméno – kohokoliv ??

Jasně nejde o vraždu, ale…. kdo ví, jestli pomalu nejde o zabití sportovního rybolovu v Norsku s možností odvéz si domů nějakou tu filetku – i když o ní mnoha RYBÁŘŮM vůbec nejde.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 391. až 405. (celkem z 1,684)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace z Norska 2011

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...