Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace střední Norsko 2012

• Toto téma obsahuje celkem 2,035 odpovědí. Do diskuze (165 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel plukas a poslední změna proběhla před 12 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,441. až 1,455. (celkem z 2,036)
  • Autor
    mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

to husky19: na srazu budou vítáni samozřejmě všichni.To není jen pro norky z Prahy.Doufám,že dorazí i klci z Moravy!

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Tak paráda, počítej i s “Norkama z Budějc”;-)

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Maro myslím, že už to vlákno můžeš založit. Doufám, že tam bude možnost koupit i nějaké nástrahy a pod.

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

to Kim:to vlákno bych raději založil až bude jasný termín,ale možná,že to udělám dřív.Samozřejmě,že budu rád,když tam budou i kluci s rybářskými nástrahami.V únoru už každý začíná brousit háčky a začíná norská horečka.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Kolegové. Jsem ještě nováčkem na těchto stránkách. Nezúčastnil jsem se ještě nikdy žádného srazu norků. Mám proto dotaz. Nachází se na některém srazu stánek nebo někdo, kdo prodává tištěné mořské mapy jednotlivých lokalit, které jsou zde prezentovány. Mám však na mysli mapy s vyznačením dobrých lovných míst. Předpokládám, že legenda k takové mapě by kromě vyznačení míst zahrnovala i druhy ryb se na nich vyskytující, ale i možné překážky na nich (nebezpečná místa apod.). Samozřejmě i vhodný způsob lovu, nástrahy atd atd. Vím, že chci moc, ale více hlav víc ví a v diskusi zde se radí- slovně. Grafikcé vyjádření je asi lepší. Bylo by to asi náročné, ale od lidí, kteří jsou v Norsku na některých lokalitách jako doma by to asi problém nebyl. Já osobně si na to neroufám, prostě bych to nesvedl (krom Hitry a Dolmoya), kde to znám a mohl bych přispět trochou do mlýna. Asi by to byla velmi náročná práce.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 kim

Obávám se že tohle na žádném srazu neseženeš 🙂 Tedy takovou mapu, kde by byli zakreslené TOP místa. Sám dobře víš, že co je TOP místo na jaře už v létě neplatí a na podzim tam ani “ryba neštěkne”. A následující rok je to úplně jinak. Další problém by přinášely způsoby lovu, mapa by se pak prakticky stala nečitelnou.

Taková mapa by musela mít rozměry (nejméně) plakátu, aby bylo možno do ní něco zakreslit a i tak by se tam asi vše nevešlo. Pokud by byla navíc v malém rozlišení (aby se pokryla co největší oblast) tak v reálu by ti byla stejně prd platná. Odchylky by byly na moři tak velké (v řádech stovek metrů), že by byla k ničemu.

Ideální řešení samosebou existuje a to je GPS navigace, kde lze uložit a zpětně vyvolat mnoho Vaypointů a tyto si pak zapsat a později třeba uložit do map PC verze GPS, nebo je přenést do vlastní navigace. Další a podle mne také velmi účinou pomocí je dotaz domorodců na TOP místa. Při pohárku ti místní poradí někdy i to co nechce 😉 No a na známých místech, kde mají cestovky delegáty, je to ještě jednodušší. Prostě využít jejich služeb a nechat se doprovodit na taková místa.

Důležitou součástí přípravy je i diskuze o daných lokalitách a věřím, že pokud by někdo vznesl dotaz (jako se to už mnohokrát tady stalo), tak jsou tu kolegové, kteří zvládnou udělat screen mapy dané lokality, do něj zakreslit místa a ty pak zveřejnit.

Podle mne mají i někteří z nás svoje tajná místečka (TOP SECRET), která za nic na světě neprozradí. Zvláště ne, pokud se jedná o často navštěvovanou lokalitu.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Jedno řešení je ale asi možné… vytisknout si mapu lokality, vzít ji na ten sraz a ve spolupráci s ostatními znalci si to přímo při pokecu do ní čmárat, ale předpokládám že to dopadne jak jsem psal. Tedy příliš moc vstupů a stane se z toho pěknej guláš a za měsíc se v té mapě pomalu ani nevyznáš

😀

A bude to jako v těch básnících u skript viz (od 4:35 – 5:00) 😀 :

[yt=ZuF623uO8EU&feature=yt]ZuF623uO8EU&feature[/yt]

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Mifaku. Souhlasím s odpovědí. Vím, že někteří neradi ukáží svá místa. Proto jak říkám byla by to hrozná práce. Já osobně s tím nemám problém. Beru na “svá” místa ty, kteří o to projeví zájem. Pak je již na nich zda uloví. Každému nováčkovi říkám , že je za rybami dovedu a a pak je to pouze na nich.

Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

To kim,

víš , a proto jsou tyto srazy. Vem si mapu lokality, která Tě zajímá a určitě se někdo najde kdo tam byl a při sklénce dobrého vínka se dovíš vše co potřebuješ, stačí si jen udělat poznámky do mapy. No není to příjemější než suchý internet? 😀

Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

Kruci, Vy jste rychlejší než já!:-P

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Zdravím a jen chci podpořit Kima. Na mapě můžou být jen např. čísla nebo znaky ryb a na druhé straně legenda např. druhy nástrah, hloubky a pod. Celá mapa může být zavařena do fólie. Jiná možnost je mít základní mapu a tu rozdělit na části, aby nebyla tak velká do lodě a vždy si vzít jen tu část prostoru, kam chci jet. Možností je více. Na sraz 14.8 přinesu malou ukázku co si připravuju na příští rok, kdy já nováček mám uvést do Norska celou skupinu nováčků a mám z toho velké bobky.Hezký den všem.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

To kulík:

Kam jedeš? Mám mapy různých lokalit a možná bych ti mohl pomoci.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Husky. Kulik jezdí zhruba do stejné lokality jako Vy.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

To Husky. Jezdím od Edenu na Hitru. Rád přijmu pomoc a možná i něčím přispěju i já na oplátku. Můžeme se třeba někdy sejít na kus řeči. Odkud jste?

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Mara a spol. mají zpracovanou mapu. Je skládací, předpokládám, že ji 14.8. vezme s sebou.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,441. až 1,455. (celkem z 2,036)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace střední Norsko 2012

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...