Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace střední Norsko 2012

• Toto téma obsahuje celkem 2,035 odpovědí. Do diskuze (165 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel plukas a poslední změna proběhla před 12 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,426. až 1,440. (celkem z 2,036)
  • Autor
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Zdravím,

jen tak pro zajímavost posílám pár fotek pro nás celkem nevšedního úlovku, který se letos podařil kolegovi na Korlinu. Napřed jsme si mysleli, že se jedná o platýze velkého, ale po detailnějším prozkoumání fotek jsme se začali klanět k názoru, že se jedná a nějakou kambalu. Což nám ostatně potvrdil i nestor a znalec ryb kim (František Kollár).

Koukal jsem na rekordy na rybolovnorsko.cz, ale kambaly tam nejsou, takže neumíme posoudit, zda se jedná o běžný či svým způsobem mimořádný úlovek, navíc se diskuze točí spíš kolem klasiky – tresky, halibuti. O kambalách nic moc.

Kdyby někdy v budoucnu třeba vznikla kategorie kambala v sekci rekordy, tak posílám info k tomuto úlovku :

Lovec : Miroslav Bojtoš

Chyceno : 29.6.2012

Lokalita : Korlin, starý přístav v Renndalen hned u cesty E39

Výbava : Charisma Senso Pilk 2,4m 120-420g, Pen Slammer 360, Pletenka Stren Sonic 0,22mm

Nástraha : žlutý twistr, jig 40g

Délka: 60cm

S pozdravem,

František Straka (mthead)

Martin Rollo
    Účastník
    (415 odpovědí)

To poltergeist co jste chytli a jak si projel tunely pred Strynem jeste je opravuji.Podle fotky vidim,ze je to Urke ja jedu za 35

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Tak úlovek kambaly patří dle obrázku do čelědi pakambalovitých a čítá asi 20 druhů. Pakambala velká dosahuje délky do 1m a hmotnosti i 25 kg a žije do 70m. Podle mne se může jednat o pakambalu kosočtverečnou ( můžu se mýlit) dorůstající délky 70 cm a hmotnost 7 kg. V každém případě se jedná o pěkný kus.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Už začátkem června jsme se vrátili z Dolmoy. Měli jsme od Kima (za což mu ještě jednou děkuji) pěkná místa na halíky. Také bych je tam čekal, ale nepovedl se ani jeden. A to je na té rybařině krásné. Nic není předem jasné. Jedeme na stejná místa ještě v září, tak se snad poštěstí.

Dnes jsem se stavěl za Simem v Dolní Lhotě a zjišťoval informace o Soroya, kam jedeme v květnu 2013. Koupil jsem i vychvalovaný Roybait Jig, takže rozhodně nehážu pušku do obilí!

Tomáš
    Člen
    (29 odpovědí)

Treska008: jen upřesním, že my jsme do sítí nechytali. Jinak byli jsme začátkem července a byla to bída, za 14 dní jsme chytli asi 15 tresek prostě nenajely, makrel hromada, to dřív nebejvalo. Počasí týden luxus, týden zima a déšť

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Husky. Jsem rád, že to neberete tragicky. My jsme na těch označených místech přišli o 3 halíky. Odpojili se nám u lodi.Můj kolega to však prožíval dost těžce – asi 5 minut. Napravíme to příště.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Kime, žádná tragédie! To je přeci na té rybařině to nejhezčí. Ale v září si to snad vynahradíme. SNAD!

Jedeš v listopadu na sraz?

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Nepojedu. V srpnu vlastně začíná hlavní myslivecká sezona a trvá do ledna. Mám resty a musím je splnit. Mezitím ještě Egypt na 15 dní.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Máš pravdu, resty je třeba likvidovat. Užij si dovču v Egyptě a já dám určitě vědět jak nám to na Dolmoy funguje.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

kim napsal: Nepojedu. V srpnu vlastně začíná hlavní myslivecká sezona a trvá do ledna. Mám resty a musím je splnit. Mezitím ještě Egypt na 15 dní.

Sakra Kime, já ten sraz snad kvůli tobě příště posunu na únor 😉

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Tak uděláme Kimovi ještě jeden v únoru, co??? :-D:-D:-D:-D

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

Ahoj všichni.Když už je řeč o únoru,tak bychom Vás rádi všechny pozvali na sraz všech norků v Praze.Termín upřesníme do konce prázdnin.Hospodu už máme vybranou a domluvenou,občerstvení také a kdo bude potřebovat,tak zajistíme i ubytování.Kapacita sálu cca 200 lidí.

Až bude znám přesný termín,tak založím nové vlákno a napíšu podrobnosti.

Více info zatím u Vládi Zelenka na mobilu 603 56 30 02.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Maro 14.8. máme pokec norků na Budějovické – poslal jsem to. Ale ten únor vítám.

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

to Kim:s tím 14.8.počítám a těšim se.Pak 19.8.jedeme s Vláďou na Titran,tak už stříhám metr.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Pokud bychom byli vítáni na srazu v Praze i my “Budějčáci”, tak přijedeme rádi. Zkrátili bychom si dlouhé zimní čekání na sezónu. 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,426. až 1,440. (celkem z 2,036)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace střední Norsko 2012

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...