Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace střední Norsko 2012

• Toto téma obsahuje celkem 2,035 odpovědí. Do diskuze (165 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel plukas a poslední změna proběhla před 12 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 406. až 420. (celkem z 2,036)
  • Autor
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 sedoil

B je správně 🙂

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Maro nechte tam něco pro nás. Také hodně let vláčím na vlasec. Jinak blahopřeji. Po návratu dáme pokec – vedle jako minule.

Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

sedoil napsal: Vidím, že zde přibývá chycených prstů na háky, můžete mi někdo říct,jak hák vyndáte bez lékařské pomoci,vždyť se musí tkáň potrhat,když ho chcete vytáhnout, nebo ho uštípnete a propíchnete skrz? Ještě se mi to naštěstí nestalo, tak se ptám, abych věděl co dělat kdyby náhodou.Díky.

Kvalitní štípačky sebou nejsou na škodu.Uštípneš tak aby jsi měl zbytek háčku za co chytit.Prošiješ skrz a vytáhneš.Doporučuji řádnou dezinfekci.Vnitřní i vnější.8-O

MP
    Účastník
    (143 odpovědí)

I my jsme vloni na Loppě tahali háček (spíše hák), uříznout šel jen rozbruškou, chycen ve svěráku a chlazen vodou z hrnečku, poté skalpelem naříznnuta kůže a vytažen špičkou ven. Až doma mi postižený kolega (opakuji nebyl to CHO CHY) poslal videa, jak se má správně tahat háček. Pokusím se najít odkazy. Háček se neřeže, neštípe, ryb. šňůrou se omotá co nejblíže u kůže, zatlačí se na střed a konec trojháku (odlehčení protihrotu) a za namotonou šňůru se prudce vytrhne ven!!!! Je to opravdu luxusní záležitost, snad ty vidae najdu. Michal

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Řekl bych, že jsou 2 možnosti. A záleží jen na tom, jak se háček do prstu (většinou) zaseknul. Pokud je jen chycená kůže nebo se háček propíhl sám, je dobré uštípnout a vytáhnout.

Varianta 1

Pokud je ovšem háček zapíchnut někdě špičkou uvnitř, jako v případě fotky od Honzy Dufka, je dobré použít systém, o kterém se tady zmínil MP.

Varianta 2

Ještě přidám jednu osobní zkušenost. Háček se zapíchl do prstu naší ošetřovatelce. Šlo o první možnost, že háček prošel skrz a nebyl zapíchnut moc hluboko. A asi si pilkr chtěla nechat na památku v celku i s trojhákem, netuším, ale kopla 2 panáčky slivovice, kůži prořezala, pak si to sama zašila a na další den už bez problému chytala 🙂

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

U varianty 2 nevím jestli není lepší valit k doktorovi:-D

Mirek Příhonský
    Účastník
    (29 odpovědí)

Taky se letos přidávám do klubu umělců….

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Wachy, au! Tak se nám pochlub, jak jsi to nakonec vyřešil ty. I Honza by nám mohl říct, jak to vyřešili, jestli teda byl u toho 🙂

Mirek Příhonský
    Účastník
    (29 odpovědí)

JJ au, kleštěma to přecvaknout nešlo, na barák daleko, filetovat jsem to nechtěl, tak jsem na trojhák zatlačil, pootočil a ani nevim jak bylo to venku…Ale přijde mi to jako varianta 2 bez provázku. Ihned řádně dezinfikováno z placatice 1.pomoci

honza dufek
    Účastník
    (1494 odpovědí)

…bylo to v masíčku, jeli s tím do Sjukehus Orkdal do špitálu..:-( platili okolo 400 nok…

MP
    Účastník
    (143 odpovědí)

posílám link na video, další dva odkazy již zmizely, ale postup vytahování háčku z “masíčka” byl stejný:-D:-D:-D

[yt=sKAAGWZskGg&feature=yt]sKAAGWZskGg&feature[/yt]

Lukáš Sedláček
    Účastník
    (224 odpovědí)

Velmi zajímavé názory a rady, to video je taky super.Jde mi z toho mráz po zádech.Doufám že se mi taková smůla vyhne, ale teď budu teoreticky připraven. Díky všem.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Perfektní video.Ta tekutá narkoza je nejdůležitější.

honza dufek
    Účastník
    (1494 odpovědí)

…od rozpíchaných prstů zase k rybařině…odpolední keler 105cm/10kg, dopoledne kam spadla guma doršíci 60-70cm, včera se povedl i halík 8kg…

Meduza
    Člen
    (90 odpovědí)

Krásné ryby, kouká se na ně o mnoho líp, než na háky v prstech auu 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 406. až 420. (celkem z 2,036)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace střední Norsko 2012

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...