Tak nam to zase zacina...
Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg
Tak nam to zase zacina...
Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg
Pání štikozubec. Ten tak často nevidí :-P Je to prý lahůdka jeho maso je jako candátí a hlavně bez kostí . V jaké hloubce zabral ?
Odpovědět
to: gruvearbeider
Dík za info, volíte lokality spíše ve fjordu nebo na otevřeném moři ?
Odpovědět
[citace]PEN napsal: to kim a ostatni: zoom uz se mmou byl v norsku uz dvakrat, koupal se hodne, zkousel jsem vsechny dostupne barvy a druhy - lokalita averoya a nebyl ani jeden potah. i tak jsem na letosni viknu opet doobjednal protoze 40g vlacaku extremne slusi. [/citace]
Neco je špatně : je třeba položit si pár otázek
kolikrát jsem měl vázku ?
je dno členité s hloubkami od 5 - 30m ?
je porostlé chaluhami ci travou ?
ostatní rybáři měli uspěch - chytali ?
používám šňůru nebo momofil ?
vodím nástrahu pomalu nade dnem a pri silnějším driftu ještě povoluji tak abych mel se dnem kontakt ?
zkoušel jsem to i vertikálně pustit nástrahu pod sebe a po dopadu na dno jenom přizvedl ?
Tip : Letos jsem s uspěchem kombinoval metodu při níž jsem po odhozu cca 10-15m od lodi nechal nástrahu dopadnout na dno ( klíčový okamžik) a pak pomalu vedl k sobě pokud nepřišel záber do cca 5m podlodí (polak) jen jsem odklopil radič a pustil kolmo dolu. Pakliže to ryba sledovala zabrala pravě v tuto chvíli, pokud ne, tak po dopadu na dno a přizvednutí následoval zaběr od tresky obecné.
Odpovědět
to:David
Byli jsme před dvěma roky u Jožky,tak jsme si ho přejmenovali,to je přímo u pontonoveho mostu.Termín konec září začátek října.Chytali jsme přímo pod mostem mníky a pár obecných které vystartovaly po malých kelerech kterých tam byly mraky.celkem hodně těžké chytání,protože velcí keleři byli uprostřed fjordu na 120 metrech a brali jen brzo ráno bez ohledu na příliv,ale to jsme bohužel zjistili až poslední den,kdy jsme uplatili domácího a ten nás vzal sebou na kutr. Ukazoval nam na echolotu jak se zdvihají ze dna pod hejnama sleďů a v deset jak "lehají" na dno. To vědět první den tak jsme byli chytřejší.Na moře jsme se dostali jednou,jinak nám to vítr nedovolil,ale bylo to super jeko každé Norsko.
Odpovědět
>>kikibut, maso mají opravdu výborný, záběry jsou razantní a hloubka od 15-60 m. Právě podzim, je podle mne o těchto rybách, řekl bych že vystřídají polaky....
Odpovědět
>>David, vybírám ústí fjordů,třeba Smola atd.jsou při změnách podzimního počasí riziko, že nevyjedeš. Tam jsou ale další možnosti,mosty a průlivy
Odpovědět
Jak tak ctu informace z Bakanu, tak by meli hosi asi lepsi zustat dole ve svedskych a danskych vodach. Na Oresundu chytaji 13 kilo tresky i nepalske studentky, co drzi prut v ruce poprve v zivote... :-D
Odpovědět
Třeba v jiných činnostech jsou mnohem zkušenější.http://www.novinky.cz/koktejl/262373-skolacka-porodila-uprostred-zaverecne-zkousky-po-hodine-byla-zpet-u-testu.html
Odpovědět
Ahoj vsici, mam jedno aktualni info od Hope a jeho party. Pri zpatecni ceste z Vegy jim vcera rano na dalnici, cca 400km pred hranici Svedska skocila pred auto srnka ktera jim nozkou propichla chladic rozbila svetlo a dalsi mensi skody. Zaplatpanbu se jim nic nestalo , ale auto nejede. Cekaji na odtah snad touto dobou uz je na miste. . Vyskocila udajne z toho prostoru mezi pruhy co tam roste to chrosti. Tak bacha na to. Doufam ze jim to nerozmrzne.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...