Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální informace 2012
- Toto téma obsahuje celkem 943 odpovědí. Do diskuze (135 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 11 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#39451 5.6.2012 v 9:31#39452 5.6.2012 v 9:32#39453 5.6.2012 v 9:32#39488 5.6.2012 v 19:25
OK, tak se pokusím to nějak popsat. Už po minulém výletě jsme s odstupem doby konstatovali, že bez červů ani ránu.
Tento rok se to jenom potvrdilo. Když jsme tady začínali, však to víte jak to je první dny, honem chytat, za každého počasí a větru. My jsme jeli, myslím třeba za 7-8m/s, našli jsme mělká místa vedle ostrůvků, kde echolot ukazoval ryby. Trošku rizikovější hrany nebo tráva, ale jinak 5-20m hloubky max, rychlý drift, to stačí jenom pustil pod loď a nechat odplavat, ocásek se vrtí bez potřeby nějakých trhavých pohybů či navíjení. Záběr se projevil lehkých drbáním do špičky, nechat chvilku a buď zaseknout, nebo se špička ohne a je tam…trochu mi to připomínalo můj oblíbený feeder . Tady na těch místech to bylo míra max 60cm,ale na začátek a na nához!?
Začal jsem s prutem do 90g, ale poslední 3dny, kdy už máme nachytáno, používám 40g prut a tam je to cítit a vidět ještě líp. Na obecňáky je ideální spustit na dno, klepnout o dno a nahoru, dvakrát otočit kličkou nechat odstát a zase nahoru, když se drbnutí nedostaví , povolím zase na dno a znova.
Samozřejmě nahazováni či spouštění dle driftu.
Na polacky se snažím vláčet tj.klasicky nahodit a ve sloupci navíjet, spíš bez nějakého cukání anebo minimálního, jenom držím a pozoruju špičku… dvě otočky a zase držím…
Nevím, jestli je to zdejší lokalitou, ale okolo ostrova Vega je val ostrůvku chránící před otevřeným mořem. Trápili jsme se maximálně v tom prvním počasí (v tom uzavřeném prostoru), ale jak to šlo vyjet na volné moře… a tam jsme našli JAKÉKOLI kopce s hloubkou 5-40m max, to co snese 40 nebo 60g jighlavička (aby spadla na dno), dle driftu lepší je lehčí ať to vlaje….
Tento rok jsme(jak si možná někdo přečetl) vytunili jigové hlavičky v různých barvách, tvar torpedo(asi naše nejoblíbenější), ale jinak klasika kulaté, zdá se mi nejlépe červené…
Barvy červů (jak jsem psal), budou nejspíš lokální či denní specialitou, na polacky bych doporučil spíše tmavé, modré či jejich kombinace. Kolega odjížděl s tím, že chce po minulém roku jenom ty s tím širokým ocasem(myslím, že to je Gtail), ale odjíždí s tím, že je to asi jinak….
To co vidím, že teď chytají sousedi v tom uzavřeném prostoru, jéžišmarija Jozefe, kelyše 35+(na prutech pilkry a papričky), a my pouštíme ryby okolo 80cm … to je úplně někde jinde…
Tady je to fakt masakr, z 80% se daří přijet na kopec a chytat na nához 70+ cm, je to jak v pohádce.
Cokoli co má tvar ryby, tak se mi nedaří a že toho mám….teda mimo Cutbaitů, ale to je jiná liga…
#39491 5.6.2012 v 19:26#39492 5.6.2012 v 19:27Skončili jsme jasná zpráva….
#39496 5.6.2012 v 19:31Děkuji touto poslední zprávou z Vegy:
– firmám Zoom, Savage Gear, Penn…
– webu rybolovnorsko.cz za maximální inspiraci a rady
– Poseidonovi za ty neskutečné ryby
#39499 5.6.2012 v 19:40to Hoop: letos jsme poprve chytali na Zoomy a fakt to ryby sežerou jako nic.Nevěřil jsem,že tak dlouhého červa s háčkem někde vpředu,ryby zhltnou,tak,že někdy neuvidíme ani hlavičku v jícnu.Polaci šli na modrou barvu a doršové na hnědou.Jen se nesmí hned sekat,ale nechat je trochu ochutnat.Mohu jen vřele doporučit.
#39501 5.6.2012 v 19:45Děkuji za info, ZOOMy jsem už objednal, mám to za 9 dnů, tak budu testovat a dám vědět. Doufám že se v Aure osvědčí 🙂
#39502 5.6.2012 v 19:53Jo a skoro jsem za zapoměl na OKUMU…děkuji
Sousedům Angličanům jsem namixoval balíček červů s balíčkem jigheadů,
píchnul prstem do mapy kam mají jet…
To co vozí, na to se fakt nedá dívat….8-O
#39506 5.6.2012 v 20:10Krásné shrnutí . Krásné úlovky jste měli,to je pravda . Tak zas příští rok 😀
#39508 5.6.2012 v 20:27Teď zrovna přijeli Dederóni a ty teda zabodovali(po těch bídných 3dnech)
Hali 40kg.
A v bedýnce jsem uviděl i 4 makrelky, škoda že už jedem…8-O
#39509 5.6.2012 v 20:28#39513 6.6.2012 v 4:57#39515 6.6.2012 v 5:27Jo JO Taky jsem byl po dlouhé době moc spokojenej s gumama ZOOM. Je až neuvěřitelný jak se na ně parádně chytalo v takovém obrovském množství gum na trhu opravdu bodují.Ty barvy co jsou na fotce opravdu FUNGUJÍ!!!!!!! MODRÁ -POLAK
HNĚDÁ-DORŠ
ČERNÁ-KELER
No a v srpnu na TITRANU vyzkoušíme nové barvy. Mimochodem máme mimořádně 3 uvolněná místa v kempu. Posledních 14 dnu v srpnu !!!
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Aktuální informace 2012’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální informace 2012