Tak nam to zase zacina...
Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg
Tak nam to zase zacina...
Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg
[citace]Vydra napsal:
to ceren: jak se prosím jmenuje ta nástraha?[/citace] Roybait
je tu na eshopu
Odpovědět
[citace]ceren napsal:
Kuchání halibuta 74 kg trochu vyvrátilo tvrzení, že mají malou tlamu a proto není nutná velká nástraha. V žaludku tohoto drobečka byla nestrávená "potvora" velká jak házenkářský balon. [/citace]
To je Hranáč šedý. Oblíbená pochoutka halibutů. Tahle rybička je na chaluhě a nehýbe se a halibut si ji tam jenom vyzvedne 8-)
Odpovědět
[citace]Vydra napsal: to ceren: jak se prosím jmenuje ta nástraha?[/citace]
Tak to jste mě zaskočil, to nevím. "Nafasoval" jsem to u pana Simča v obchodě a opravdu se to vyplatilo. Záběry byly většinou na zadní trojháček, který se při zdolávání vytrhl a guma zůstala nepoškoená. Oproti švédskému pilkru stejné velikosti to bylo pro velké tresky dosti šetrnější, protože je první háček prakticky nepoškodil, kdežto u "švéďáka" se při vetším souboji většinou druhý trojhák zapíchl do břicha.
Odpovědět
O tom, že se na Vannoyi dají ulovit opravdu kapitální kousky halibuta svědčí vývěska před "velitelstvím" kempu. Během našeho pobytu chycen 205 cm/105 kg, rekord sezóny 215 cm/153 kg. O tom, že se někdo za halibuty hodně najezdí svědčí rekord ve spotřebě nafty - 447 litrů za týden.
Odpovědět
[citace]Vydra napsal: Je dle vás lepší Roybait nebo cutbait na halíky?[/citace]
Já měl záběr od opravdu velkého halibuta na cutbait v provedení real hering, který má obdobné zbarvení jako výše zobrazený roybait. Po asi 35 min. zdolávání ale navydržela pletenka. Nováčkovská daň - na takové ryby prostě nejde jít s 2 roky starou pletenkou 0,25 o nosnosti 39 kg.
Odpovědět
[citace]ceren napsal:
Vydra napsal: Je dle vás lepší Roybait nebo cutbait na halíky?
Já měl záběr od opravdu velkého halibuta na cutbait v provedení real hering, který má obdobné zbarvení jako výše zobrazený roybait. Po asi 35 min. zdolávání ale navydržela pletenka. Nováčkovská daň - na takové ryby prostě nejde jít s 2 roky starou pletenkou 0,25 o nosnosti 39 kg.
[/citace]
Obzvláště pokud věříš bludu, že 0,25 má nosnost 39 kg.
Odpovědět
Podľa mňa má reálnu pevnosť cca 18 kg. Kto neverí, nech vyskúša ! Týmto ale nechcem povedať, že na takýto "špagát" sa nedá vytiahnúť trofejná ryba. "Dôležitá je správne nastavená brzda a dobré "vyštelované" nervy!!!!!!!!":-P:-D;-)
Odpovědět
Vojtko má recht... když mám slabší cajk a hlavně šňůru tak nespěchám,souboj si užívám i na úkor času a posádky,to se nedá nic dělat... pletenka 2 roky stará asi problém nebude,zřejmě byla někde načnutá...ale hlavně to chce mít sestavu vyváženou-na tvrdý prut je třeba dát pevnější pletenku,na vláčce bys pětadvacítku neměl mít šanci utrhnout pokud opravdu nechceš...
Odpovědět
Taky si myslím, že na charismě 50-190g co mám bych to neurval:-) Jinak za 28, už ať jsme tam8-)
Odpovědět
[citace]Vydra napsal:
Taky si myslím, že na charismě 50-190g co mám bych to neurval Jinak za 28, už ať jsme tam[/citace]
Jak jsem napsal, na halibutech jsme "debutovali" a tak to taky dopadlo. Snažil jsem se s ním bojovat celkem s citem, ale po téměř 40 minutách to nevyšlo. Nevím, jestli by to 190 g vláčák zvládl. Prvních téměř 10 minut jsem myslel, že mám vázku, pak si během chvilky vytáhl 100 metrů šňury než se s ním vůbec dalo něco dělat a pak byl každý navinutý metr zapalcen obrovskou dřinou, 30 librový prut ohnutý až do vody. Ještě teď se mi klepou kolena a těším se na odvetu příští rok.
Na vláčku se těším v červnu do Aure, kde se dají chytit nádherní zlatí polaci, každý rok kolem 1 metru. Tam si pilkrovací nářadí ani neberu
Odpovědět
Tak už se to blíží, zítra balíme auto a v noci vyrážíme na soroyu. Horečka je obrovská, jen mě trochu začíná mrazit, když vidím předpověď na celý příští týden pro Hasvik. Doufám, že tato předpověď je jen sranda, a dají tam něco lepšího. Předpovědět počasí na 10 dnů dopředu je v Norsku asi nemožné. Takže Norsku zdar a cestě tam zvlášť.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...