Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace 2012

• Toto téma obsahuje celkem 943 odpovědí. Do diskuze (135 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 11 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 451. až 465. (celkem z 944)
  • Autor
    Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

to ceren: jak se prosím jmenuje ta nástraha?

ceren
    Člen
    (68 odpovědí)

A ještě trochu romantiky. To se nedá okoukat.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Vydra napsal:

to ceren: jak se prosím jmenuje ta nástraha?

Roybait

je tu na eshopu

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

ceren napsal:

Kuchání halibuta 74 kg trochu vyvrátilo tvrzení, že mají malou tlamu a proto není nutná velká nástraha. V žaludku tohoto drobečka byla nestrávená “potvora” velká jak házenkářský balon.

To je Hranáč šedý. Oblíbená pochoutka halibutů. Tahle rybička je na chaluhě a nehýbe se a halibut si ji tam jenom vyzvedne 😎

ceren
    Člen
    (68 odpovědí)

Vydra napsal: to ceren: jak se prosím jmenuje ta nástraha?

Tak to jste mě zaskočil, to nevím. “Nafasoval” jsem to u pana Simča v obchodě a opravdu se to vyplatilo. Záběry byly většinou na zadní trojháček, který se při zdolávání vytrhl a guma zůstala nepoškoená. Oproti švédskému pilkru stejné velikosti to bylo pro velké tresky dosti šetrnější, protože je první háček prakticky nepoškodil, kdežto u “švéďáka” se při vetším souboji většinou druhý trojhák zapíchl do břicha.

ceren
    Člen
    (68 odpovědí)

O tom, že se na Vannoyi dají ulovit opravdu kapitální kousky halibuta svědčí vývěska před “velitelstvím” kempu. Během našeho pobytu chycen 205 cm/105 kg, rekord sezóny 215 cm/153 kg. O tom, že se někdo za halibuty hodně najezdí svědčí rekord ve spotřebě nafty – 447 litrů za týden.

Radyn
    Účastník
    (600 odpovědí)

Tak tomu říkam parádní report od obou.nádhera.

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Je dle vás lepší Roybait nebo cutbait na halíky?

ceren
    Člen
    (68 odpovědí)

Vydra napsal: Je dle vás lepší Roybait nebo cutbait na halíky?

Já měl záběr od opravdu velkého halibuta na cutbait v provedení real hering, který má obdobné zbarvení jako výše zobrazený roybait. Po asi 35 min. zdolávání ale navydržela pletenka. Nováčkovská daň – na takové ryby prostě nejde jít s 2 roky starou pletenkou 0,25 o nosnosti 39 kg.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

ceren napsal:

Vydra napsal: Je dle vás lepší Roybait nebo cutbait na halíky?

Já měl záběr od opravdu velkého halibuta na cutbait v provedení real hering, který má obdobné zbarvení jako výše zobrazený roybait. Po asi 35 min. zdolávání ale navydržela pletenka. Nováčkovská daň – na takové ryby prostě nejde jít s 2 roky starou pletenkou 0,25 o nosnosti 39 kg.

Obzvláště pokud věříš bludu, že 0,25 má nosnost 39 kg.

Vojtko
    Účastník
    (325 odpovědí)

Podľa mňa má reálnu pevnosť cca 18 kg. Kto neverí, nech vyskúša ! Týmto ale nechcem povedať, že na takýto “špagát” sa nedá vytiahnúť trofejná ryba. “Dôležitá je správne nastavená brzda a dobré “vyštelované” nervy!!!!!!!!”:-P:-D;-)

mikulcak
    Účastník
    (376 odpovědí)

Vojtko má recht… když mám slabší cajk a hlavně šňůru tak nespěchám,souboj si užívám i na úkor času a posádky,to se nedá nic dělat… pletenka 2 roky stará asi problém nebude,zřejmě byla někde načnutá…ale hlavně to chce mít sestavu vyváženou-na tvrdý prut je třeba dát pevnější pletenku,na vláčce bys pětadvacítku neměl mít šanci utrhnout pokud opravdu nechceš…

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Taky si myslím, že na charismě 50-190g co mám bych to neurval:-) Jinak za 28, už ať jsme tam8-)

ceren
    Člen
    (68 odpovědí)

Vydra napsal:

Taky si myslím, že na charismě 50-190g co mám bych to neurval Jinak za 28, už ať jsme tam

Jak jsem napsal, na halibutech jsme “debutovali” a tak to taky dopadlo. Snažil jsem se s ním bojovat celkem s citem, ale po téměř 40 minutách to nevyšlo. Nevím, jestli by to 190 g vláčák zvládl. Prvních téměř 10 minut jsem myslel, že mám vázku, pak si během chvilky vytáhl 100 metrů šňury než se s ním vůbec dalo něco dělat a pak byl každý navinutý metr zapalcen obrovskou dřinou, 30 librový prut ohnutý až do vody. Ještě teď se mi klepou kolena a těším se na odvetu příští rok.

Na vláčku se těším v červnu do Aure, kde se dají chytit nádherní zlatí polaci, každý rok kolem 1 metru. Tam si pilkrovací nářadí ani neberu

janek
    Účastník
    (117 odpovědí)

Tak už se to blíží, zítra balíme auto a v noci vyrážíme na soroyu. Horečka je obrovská, jen mě trochu začíná mrazit, když vidím předpověď na celý příští týden pro Hasvik. Doufám, že tato předpověď je jen sranda, a dají tam něco lepšího. Předpovědět počasí na 10 dnů dopředu je v Norsku asi nemožné. Takže Norsku zdar a cestě tam zvlášť.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 451. až 465. (celkem z 944)

Téma ‚Aktuální informace 2012’ nepřijímá nové odpovědi.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace 2012

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(179)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...