Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace 2012

• Toto téma obsahuje celkem 943 odpovědí. Do diskuze (135 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 11 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 421. až 435. (celkem z 944)
  • Autor
    kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Strobla, supr počtení. Jednička s hvězdičkou za informovanost, fandění Kometě a krásné fotky.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

sroubek282 napsal:

Kapitan-lipanek napsal:

sroubek282 napsal:

Kapitan-lipanek napsal:

to sroubek282: prosim tě jakou garamáž máš tý charismy? A jak se stim pracuje + jaký gramáže gum používáš? Dík

Tak toto je 50-190,2.70-naviják Penn Slamer 360,já s tím vydržím celý pobyt vláčet,vůbec není problém a akce supr.Jig hlava na fotce 80g,potom mám ještě WFT 100-300g,taky supr proutek …

děkuju ti

Zde máš ještě odkaz na ten vláčecí prut WFT

Mám oba dva proutky jako Šroubek.

50-190g,2.70 – řekl bych, že je vhodný pro jemnější přívlač z lodě i ze břehu. Se zátěží do max. 80 g. Pro vyšší zátěže je tento prut moc měký. Samozřejmě, že lehce zvládá vyšší zátěže, ale moc se při nich ohýbá.

100-300g je vhodný pro tu takzvanou “norskou” težší přívlač z lodě. Pro přívlač ve větším driftu, větších hloubkách s větší zátěží. Neni vůbec tvrdý. Je pružný, ale při větší zátěži 120g se netočí do “kruhu” jako ten 50-190g.

S těmito pruty jsem naprosto spokojený. Svojim výkonem zatížení, pokrývají přesně to co jsem od těchto prutů očekával.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Lipánku Charizmu nekupuj,

mám 2 a je to za hodně peněz málo muziky. Ve stejné kvalitě, nebo lepší, koupíš pruty o 1000 Kč,- levnější, např. Dragony. A když by jsi chtěl zaplatit stejnou cenu tak koupíš daleko lepší pruty.

Lukas Adam
    Účastník
    (205 odpovědí)

Strobla napsal:

Tak podávám finální zprávu z Loppy po návratu:

CESTA:

– TAM jsem psal na fórum a jediné, co stojí za zmínku je to, že všechny problémy měly naštěstí rychlé řešení s minimem stresů. Chce to mít štěstí a případně vědět kam zavolat

– ZPĚT jsme dorazili v sobotu nad ránem po krásných 44h cesty, cesta byla suchá a na Kautokeinu si hráli celníci s kamionama, co nás předjeli na kuřácké pauze před hranicema (díky kuřácké části naší party)

POBYT A RYBY:

– po sněhové cestě a pak ještě dalším sněžení v prvních 2 dnech jsme zažili neskutečných 9dní azurové oblohy a teplotami přes den 0-2st.Celsia. Díky větru 1-4 m/s se dalo chytat 2h, ale i 5h v kuse a mnohdy jsme viděli zataženo nebo sněhovou vánici nad Soroyou a u nás pekáč

– na jaře jsou ryby v podstatě všude a je minimální problém je najít. Překvapilo hlavně 9ks halibutů a hlavně jsme chytili 2x tah, kdy evidentně vyjeli a během 1h se vždy chytily 4ks. Jinak samozřejmě během “cíleného” lovu prd nebo mňau

– vše jsme chytali na klasický jig s jednoháčkem a možná o spoustu velkých ryb přišli, ale ten souboj nám prostě připadá sportovnější než když pumpujeme ryby s jedním trojhákem v tlamě s druhým někde u oka, navíc při pouštění je ryba minimálně poškozená

– osvědčila se loňská dekomprese tresek, které jsme vraceli vodě po naplnění mrazáků. Jak mi potvrdil Pafka na srazu – chce to nechat tresku cca 5m pod hladinou vypustit měchýř (vyprdět), což se děje 2-4x vypouštění bublin a pak to přežije i treska ze 100m

– mockrát jsem s někým řešil naše občas krvácející ryby při filetování a ani náš domácí mi vloni neporadil. Rozlouskla to až jeho žena letos – chtěla dovézt ryby, ale ihned po vylovení podříznuté, vykrvené, komplet vyvržené a vypláchnuté. Je to sice opruz na cca 4min, zvlášť, když ryby jsou, ale maso je 100% bílé a navíc po následném filetování si skoro ani nemusíte umývat ruce

– kompletní fotky budu mít od našeho profíka, co nerybaří, chodí po horách a občas i jezdí s námi na lodi, během 2 týdnů a případné špeky dodatečně dodám na stránky

Díky moc za všechny komentáře a tak jako vy nám, i naše stříbrná Komeťácká banda Vám všem přeje, abyste si to letos užili, trefili počasí a spoustu ryb… a teď hurá do fronty…máme to za 410

SPECIÁLNÍ DÍKY patří Nakimu a jeho spolehlivým plechovkám!!! Držíme palce!!!

Paráda a gratuluji k úlovkům.

My jsem se vrátili dnes ze Soroy …

Také posílám několik zážitků. Cesta tam byla naprosto v pohodě, počasí super. Příjezd na Soroyu v úterý ráno. Za celý pobyt (10dnů) se nedalo na moře vyjet pouze jednou. POčasí jak popisuje STROBL občas přišla sněhová přeháňka, ale i tak pohoda. Ryby první týden najeté ještě v blízkosti zálivu, a ve velkých počtech a hlavně ve velikostech, chyceno celkem 8ks ryb přes 20kg. Druhý týden už bylo znát, že se ryby vracejí zpátky na moře, tak jak nám i s trochou ironie řekl majitel: “ryby tu budou do 15.dubna”. A opravdu nedařilo se nám trefit do velkých ryb. Ryb kolem 100-110, 10-15kg bylo spoustu, takže chytání absolutně perfektní. A tady asi největší postřeh z chytání v tuto dobu. Zapomeňte na těžké pilk. pruty, pilkery 500g a více, elektriku apod …. Vše chytáno na vláčecí pruty do 400g, já např. prut 50-180g, kamarád 40-80g. Nástrahy velké gumové ryby (značky nepodporuji, vybere si každý sám ..), jako extrém kamarád vše tahal na zmíněný prut 40-80g se 100g pilkinou :-D. Možná by se zdálo měkké pruty, ale byly to perfektní souboje na pár minut. Stejně i my po naplnění limitů, jsme ryby pouštěli, po “vyprdění” z 95% se vracejí zpátky do hlubin. Ty hlubiny je myšleno max.50m. Jiné ryby, až na pár kočičáků se nám nepoštěstilo, ale na to jsou vhodnější termíny. Toto bylo o SKREI.

Cesta zpátky až po Haparrandu pohoda, ale pak se nám ukázala ta pravá ještě nekončící zima. Od Haparrandy až téměř po Stockholm chumelení, 30cm sněhu. To, že se nám málem nevyplatilo objetí nehody na hlavním tahu po vedlejší silnici, kde jsme zapadli, ani nerozebírám. Ale 30km před Stockholmem kleklo auto. Takže asistence z ČR, nekonečné čekání na náhradní auto. Nakonec jsme dorazili s 1,5 denním zpozděním. Uvidíme jak funguje pojištění a plnění pojišťovny.

Nakonec všem přeji splnění jejich rybářských snů – nám se to napodruhé na Soroye podařilo.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Uvidíme jak funguje pojištění a plnění pojišťovny. -S Přeji ať vám to dobře dopadne a věřte v zázrak::

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

vipsup: hoď nám sem i nějaké fotky 😉

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

kaqpa napsal:

vipsup: hoď nám sem i nějaké fotky

Taky čekám než půjdu spát.;-)

Strobla
    Člen
    (31 odpovědí)

To vipsup:

díky za info od “naproti” – je poznat, že to naše místo je oproti Soroyi více zašité dovnitř a velkých ryb 20+ se nám tam namotalo míň.

Jinak s tím autem je to asi strašák každého z nás, co tam jede a držím palce, aby se pojišťovna zachovala solidně – dej pak vědět

Strobla
    Člen
    (31 odpovědí)

To RK:

Klidně se během května ozvi, rád Tě uvidím, dáme někde kafčo a pokec

janek
    Účastník
    (117 odpovědí)

Tak to je paráda, s tím autem vám to tedy nezávidím, toho se opravdu bojíme všichni. I když máme zánovního tranzita, nikdo nikdy neví, jestli dojede, je to stroj. Jinak že ze soroye odjíždějí velké tresky zpět na moře mě mrzí, ale snad se tam příští týden ještě nějaké motat budou. Vždyť i tresky 100-110cm jsou krásné, zvláště na pruty s touto gramáží.

stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

janek napsal:

Tak to je paráda, s tím autem vám to tedy nezávidím, toho se opravdu bojíme všichni. I když máme zánovního tranzita, nikdo nikdy neví, jestli dojede, je to stroj. Jinak že ze soroye odjíždějí velké tresky zpět na moře mě mrzí, ale snad se tam příští týden ještě nějaké motat budou. Vždyť i tresky 100-110cm jsou krásné, zvláště na pruty s touto gramáží.

Janku,nestresuj 130 tam budou:-D

Lukas Adam
    Účastník
    (205 odpovědí)

foto nějaké ještě pošlu ….

auto: zatím nám oznámili doplatek cca 10tis …. což je v danné situaci pohoda.

ještě k rybám, že odjíždějí na moře neznamená, že tam nebudou, snad jen ta šance není tak velká, ale určitě se toho nebát – budou tam

Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

To vipsup: nám kleklo auto minulý rok.Naštěstí jsme byli už v Ústí,ale pocity prostě naprdlačku.Naprosto vás chápu jak vám tam asi bylo a těch starostí, hrůza..

Lukas Adam
    Účastník
    (205 odpovědí)

Piva napsal: To vipsup: nám kleklo auto minulý rok.Naštěstí jsme byli už v Ústí,ale pocity prostě naprdlačku.Naprosto vás chápu jak vám tam asi bylo a těch starostí, hrůza..

No nám náhradní auto vezli z Ústí do Stockholmu:-)

aktuálně doplatek na osobu za převoz 3800,-/os, což pro 4os je zlatý. Tak snad můžu říct, že jsme si odpočinuli v hotelu a podívali se po městě …

Ale nepřeju to nikomu

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

Vážení pánové,

včera jsme se vrátili z 10 denní výpravy na ostrov Vannoy, lokalita Torsvag.

Rybařina byla opravdu skvělá.

Do 18. dubna bylo při pobřeží takové množstvý velkých tresek, že na rybu v hejnu se čekalo v průměru tak 2 až 3 minuty od zpuštění.

Většina ryb přes metr. Velké množství přes 110 cm.

Tady je pěkná treska 125 cm.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 421. až 435. (celkem z 944)

Téma ‚Aktuální informace 2012’ nepřijímá nové odpovědi.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace 2012

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...