Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Aktuální informace 2012

Tak nam to zase zacina...

Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg

Odpovědět

cau Rasto som v strednom NORSKU pre MNA nie je problem HITRA .averoy , BAKKAN. lynesoy . ale aktu . INFO POZNAM TIETO LOKALITY . a z hladiska viacrocneho pozorovania BY som CHCEL NAIST DOBRU LOKALITU PRE CECHOSLOVAKOCH.RASTO SE pomozes MI?MAM uz PAR ZANIETENCOV

[citace]shark napsal:

opravdu hezkej kousek

A co to je za lod?[/citace]

ahoj Shark,

to jsou Kvaerna, hliníkové lodě osázené zpravidla 40 až 50 HP motory, jsou přímo vyráběné v Norsku spolu s Kaasboly ( ty jsou dost podobné ).

Vyrábí se u Hitry ( aspoň mám ten dojem )

[citace]lubos napsal:

ahoj Shark,

to jsou Kvaerna, hliníkové lodě osázené zpravidla 40 až 50 HP motory, jsou přímo vyráběné v Norsku spolu s Kaasboly ( ty jsou dost podobné ).

Vyrábí se u Hitry ( aspoň mám ten dojem )[/citace]

Tipuji, že to je spíše Kaasbol a podle rozměrů tipuji 20-21´´.

U těchto velikostí se spíše používají motory o výkonu 80-120 HP

kazdopadne vypadaj hodne dobre,pevne a stabilne.Pokud maj motory kolem 100hp...jo velice slusne.

[citace]Kapitan-lipanek napsal:

to sroubek282: prosim tě jakou garamáž máš tý charismy? A jak se stim pracuje + jaký gramáže gum používáš? Dík[/citace]

Tak toto je 50-190,2.70-naviják Penn Slamer 360,já s tím vydržím celý pobyt vláčet,vůbec není problém a akce supr.Jig hlava na fotce 80g,potom mám ještě WFT 100-300g,taky supr proutek ...

Super úlovky. Gratuluji.

Právě jsem mluvil se Stroblem a zbytkem komeťácké bandy,kteří se vracejí z Loppy. Už si dávají kafíčko v Ustí,tak už to mají domů kousek.

[citace]Naki napsal:

Právě jsem mluvil se Stroblem a zbytkem komeťácké bandy,kteří se vracejí z Loppy. Už si dávají kafíčko v Ustí,tak už to mají domů kousek.[/citace]

Tak zbytek foto sem Strobl doufám šoupne..8-O8-O8-O8-O

Včera na soroy určitě dorazila jedna česká parta ale jak sleduju ten větr tak se asi nějakého infa nedočkáme.

My vyrážíme v pátek v noci, jestli je na bestermoru wifi, tak budeme podávat info. Koukám na webky, že sníh se tam pomalu tratí, takže cesta by mohla být v pohodě.

[citace]sroubek282 napsal:

Kapitan-lipanek napsal:

to sroubek282: prosim tě jakou garamáž máš tý charismy? A jak se stim pracuje + jaký gramáže gum používáš? Dík

Tak toto je 50-190,2.70-naviják Penn Slamer 360,já s tím vydržím celý pobyt vláčet,vůbec není problém a akce supr.Jig hlava na fotce 80g,potom mám ještě WFT 100-300g,taky supr proutek ...[/citace]

děkuju ti

[citace]Kapitan-lipanek napsal:

sroubek282 napsal:

Kapitan-lipanek napsal:

to sroubek282: prosim tě jakou garamáž máš tý charismy? A jak se stim pracuje + jaký gramáže gum používáš? Dík

Tak toto je 50-190,2.70-naviják Penn Slamer 360,já s tím vydržím celý pobyt vláčet,vůbec není problém a akce supr.Jig hlava na fotce 80g,potom mám ještě WFT 100-300g,taky supr proutek ...

děkuju ti[/citace]

Zde máš ještě odkaz na ten vláčecí prut WFT

Tak podávám finální zprávu z Loppy po návratu:

CESTA:

- TAM jsem psal na fórum a jediné, co stojí za zmínku je to, že všechny problémy měly naštěstí rychlé řešení s minimem stresů. Chce to mít štěstí a případně vědět kam zavolat

- ZPĚT jsme dorazili v sobotu nad ránem po krásných 44h cesty, cesta byla suchá a na Kautokeinu si hráli celníci s kamionama, co nás předjeli na kuřácké pauze před hranicema (díky kuřácké části naší party)

POBYT A RYBY:

- po sněhové cestě a pak ještě dalším sněžení v prvních 2 dnech jsme zažili neskutečných 9dní azurové oblohy a teplotami přes den 0-2st.Celsia. Díky větru 1-4 m/s se dalo chytat 2h, ale i 5h v kuse a mnohdy jsme viděli zataženo nebo sněhovou vánici nad Soroyou a u nás pekáč

- na jaře jsou ryby v podstatě všude a je minimální problém je najít. Překvapilo hlavně 9ks halibutů a hlavně jsme chytili 2x tah, kdy evidentně vyjeli a během 1h se vždy chytily 4ks. Jinak samozřejmě během "cíleného" lovu prd nebo mňau

- vše jsme chytali na klasický jig s jednoháčkem a možná o spoustu velkých ryb přišli, ale ten souboj nám prostě připadá sportovnější než když pumpujeme ryby s jedním trojhákem v tlamě s druhým někde u oka, navíc při pouštění je ryba minimálně poškozená

- osvědčila se loňská dekomprese tresek, které jsme vraceli vodě po naplnění mrazáků. Jak mi potvrdil Pafka na srazu - chce to nechat tresku cca 5m pod hladinou vypustit měchýř (vyprdět), což se děje 2-4x vypouštění bublin a pak to přežije i treska ze 100m

- mockrát jsem s někým řešil naše občas krvácející ryby při filetování a ani náš domácí mi vloni neporadil. Rozlouskla to až jeho žena letos - chtěla dovézt ryby, ale ihned po vylovení podříznuté, vykrvené, komplet vyvržené a vypláchnuté. Je to sice opruz na cca 4min, zvlášť, když ryby jsou, ale maso je 100% bílé a navíc po následném filetování si skoro ani nemusíte umývat ruce

- kompletní fotky budu mít od našeho profíka, co nerybaří, chodí po horách a občas i jezdí s námi na lodi, během 2 týdnů a případné špeky dodatečně dodám na stránky

Díky moc za všechny komentáře a tak jako vy nám, i naše stříbrná Komeťácká banda Vám všem přeje, abyste si to letos užili, trefili počasí a spoustu ryb... a teď hurá do fronty...máme to za 410 :-S

SPECIÁLNÍ DÍKY patří Nakimu a jeho spolehlivým plechovkám!!! Držíme palce!!!

Plně hodnotná informace. Hlavně že se dařilo a nic se nikomu nestalo. Jen to číslo na konci je děsivé, zvlašť když to máme za 5. Doufám, že počasí bude také přát a nebudeme sedět na baráku. Takže vy se zotavujte a my dolaďujeme poslední přípravy.

...bylo to pěkné počtení a hezké fotky ze severu...paráda..palec nahoru a k tomu sportovnímu rybaření bez přídavných trojháků smekám a klaním se....:-):-):-)

• Téma ‚Aktuální informace 2012’ nepřijímá nové odpovědi.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!