Hasvik, NO
temperature icon 8°C
mrholení
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 10°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Aktuální info střední Norsko 2011

V poslední době,až na pár výjimek,mi zde chybí info ze středního Norska. A přitom nás tam jezdí dost rybářů,ale v aktuálních informacích z Norska 2011 převažují zprávy z "dalekého" severu, který je pro nás mnohé rybáře ať už z různých důvodů nedosažitelný. Proto zakládám toto téma a doufám,že se zde pro nás "střeďáky" objeví zprávy z této oblasti. Nejde jen o fotky trofejních úlovků,ale o to,zdali vůbec a na co ryby berou, v jaké oblasti atd. Za sebe slibuji,že až se vrátím (konec června),tak podám info pro další rybáře,kteří do oblasti středního Norska pojedou.Mohu se zklamat,vyhořet,ale i to jsou informace.

Plukas

Odpovědět

tak to tu ještě nebylo....tuňák chycený v Norsku..to slyším poprvní;-)

to karihavet ahoj v které lokalitě jste toho tunáka chytli to je bomba a pak že se koule neotepluje:-P

Jedna zajímavost za druhou. Děkujme těmto stránkám, že takové informace (rarity) získáváme. Kyž jsem např. studoval areál výskytu žraloka bílého, nelze vyloučit se s ním v Norsku můžeme setkat. Je pro mě povzbuzující co našich lidí, hlavně Vás norků, se zajímá o mořské živočichy. Děkuji všem přispěvatelům rarit.

Zajímalo by mě, co je to za žraloka. Foto opět v galerii, do fóra mi to prostě nejde. Žraloci měli takové "nožičky" zřejmě to bude asi rozmnožovací orgán.

Toho tunaka jsme chytali v Urke tak pred peti lety na oku a chytli jsme jich tak 5 maso uplne rude,ale hodne kosti.Myslel jsem,ze je to nejaky druh makrely

Posílám foto stavridy,chycené v jižním Norsku.Chytili jsme ji společně s makrelami.Nevěděli jsme co to je,až jeden kolega nám řekl,že se jedná o druh kranase.

to Mara:ano je to Kranas obecný(Trachurus trach.)Dorůstá až 70cm,žije i v Norsku a Sev.moři.čau

To Poltergeits: Jedná se o druh žraloka - máčku skvrnitou a ty "nožičky" jsou opravdu párové kopulační orgány - pterygopody.

Máčka skvrnitá to není, už se mi podařilo dohledat, že je to žralok černoústý. Jinak děkuju za objasnění "nožiček"

Tak za 30 hodin odjezd směr Valsoya. Nemáte někdo aktuální info z okolních fjordů nebo aspoň z Aure?

Zdravím ze Svinviky (vedle Lesundu, naproti Aure, ostrov Grysvagoya.

Počasí katastrofa, fučí a prší a je zima a ryby nejdou. Jsem v této lokalitě už po mockolikáté, ale tohle jsem v červenci nezažil je to zde jak v dubnu, voda má 9 st. a v této době mívá 14-18st. Odjížděl dnes turnus z kempu Travelu, co zde byl minulých 10 dní a měli prý většinou trochu v bedně. No je to zde zatím v řiti. Mám sice sebou dovolenkáře co mně chtějí věšet na stěžen, ale zatím to myslí ze srandy. Jsou to všechno jen náhodný záběry, sem tam makrela, jednoskvrnka, polak, obecňačka. Kvúli větru se nedá zatím nic jiného dělat. Předpověď počasí nas nabudí že bude pěkně, ale pak to zaktualizují a je to v pr...i. Jako dnes,v 18hod po dnešní sibiriádě ještě slibují na zítra polojasno a 6 km/hod vítr a po aktualizaci ve 22hod už je to zase tam kde to bylo, déšť, vítr 18 km/hod, 10-12st.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!