Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 0°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Soroya 2017

Ahoj všem, už je na čase založit nové vlákno Soroya 2017! Prosím každého kdo v roce 2017 pojede na Soroyu a chce aby o něm věděli ostatní, napište mi do SZ termín zájezdu a počet lidí. Vše budu postupně doplňovat zde do diskuze a vy tak budete vědět s kým se tu potkáte a na koho se obrátit, pro radu či pomoc. Díky moc s Pozdravem Láďa alias Preparator

laco - 7. - 18.5.2017 - Nielsen.

kodl1 - 20.6.2017 – 30.6. 20017 , 6 lidí,  Rikarda House

Radislav Kryl - 30.6 - 10.7. 2017 , 6 lidí z Jižní Moravy

J.P.Papin - 20. - 30.7.2017 Soroya - Hytte. 5-6 kousků ze Zlína.

Odpovědět

čau,

Ty okouny chytáme na placce 150- 170 m před Hasvikem jak nám doporučil Michal. Naše parta chytla 2ks kolem 70 cm a desítky menších ...

v okolí jsou i velké tresky, momentálně jsou tady všude malí keleři ale fakt všude ...

výlet po ostrově

Zdravíme zase s Hasfjordu, limit jsme nachytali za prvních 5 dnů, nyní zkoušíme halibuty - zatím nic moc spíše menší - asi jsou přežraní těch kelerů co jsou všude:), ale jinak dobrý:)

Největší treska zatím 120 cm 14 kg

Michal si z nás také vystřelil a povedlo se!Věděl jaké budou reakce, proto si nechal  vysvětlení na později a dobře se pobavili..(-:  Je ale fajn že se ozvalo tolik lidí, kteří fotku tuleně ve filetárně odsoudili.I když nás Michal napálil a tuleň byl ulovený legálně, potěší, že je mezi námi hodně rybářů u kterých je příroda a pobyt v ní na prvém místě.  Já když jsem viděl prvního tuleně vytaženého z moře,tak jsem se tak lekl,že jsem tam málem spadnul.Vážně jsem si myslel,že jsme vytáhli utopenou muslimku v nikábu...

Jinak se opravdu loví,ele ne nijak masově.Několikrát jsem to viděl,ale nikdo střelené tuleně nezpracovával.Fotky které přikládám jsou sice z lovu hus,ale i tuleni se střílí stejnými zbraněmi.Střílí většinou z ostrova na veliké vdálenosti (někdy z ostrova na ostrov) a přesto,že jak husy,nebo tuleni jsou ve vlnách,není pro ně až 600 m žádný problém. Na víčku optiky jsou vypsány vzdálenosti a hodnoty nastavení.Má tam i kilometr a více.

Mám dotaz z jiného soudku. Dá se na Soroy sehnat ubytování s velkou lodí? Tím myslím od 7.5m nejlépe dva motory v dobrém stavu. Uzpůsobenou pro sportovní rybolov. Nejlépe vybavenou vším potřebným tak aby se dalo přiletět. Děkuji za info.

Tak jsem ti to prověřil ještě u Ornulfa,  ale loď dle tvých požadavků na Soroya nikdo na pronajmuti nemá. Ahmad má nejvíce 115 HP Yamaha a velké kvaerno 6.5m

Děkuji za prověření, je to škoda. Už nás omrzelo to chytání kolem komína a chtěli jsme využít možnosti zkusit to dále na otevřeném moři. Už jsem poptal kde koho a takovou sportovní loď snad opravdu v Norsku nikdo nemá.

Ale ma, akorat ji mivaji vetsinou majitele kempu nebo pruvodci pro sebe a nepronajimaji je... :-)

Pane bestik, mohu vědět k čemu mě takováto informace je?

Včerejší úlovky z lodí kapitána Marca a pohoda z Hasfjordu. Pro ty, kteří míří na rybolov do Hasfjordu, tak Ornulf zřizuje českého delegáta.  Takže komunikace daleko jednodušší.

No jsem zvědavý, jak dlouho tam delegát, vydrží. Ten poslední  tuším Láďa  ,,Preparátor,, tam dlouho nevydržel. Tomu jsem strašně fandil...

Ornulf je fajn chlap, ale jeho ,,madam,,  to je problém. a zřejmě nadále bude.

To Navarchus: Nespletl sis náhodou rodiny.  Nejsem absolutní znalec místních poměrů,  ale myslím si, že  Láďa pracoval pro Ahmada a ne pro Ornulfa. Takže přeji novému zprávci hodně štěstí. A vydrž!

To Navarchus: Nespletl sis náhodou rodiny. Nejsem absolutní znalec místních poměrů, ale myslím si, že Láďa pracoval pro Ahmada a ne pro Ornulfa. Takže přeji novému zprávci hodně štěstí. A vydrž!

Sice si to Navarchus skutečně spletl, ale "madam" od Ahmada je Ornulfova sestra, takže zase tak daleko nebyl :-)

Leopard 18kg, ulovený na maso - longline, hloubka 135m.

Jo, chlapi spletl jsem to.... dík za opravu.

Samozřejmě, že přeji novému delegátovi hodně štěstí a výdrž..

Na tom se nic nemění, ať už je u Ahmada, nebo Ornulfa.

Prázdninové pobyty v Hasviku nemají chybu. Čerstvý ulovený halibut.  Z moře rovnou na talíř.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!