Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -5°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Soroya 2017

Ahoj všem, už je na čase založit nové vlákno Soroya 2017! Prosím každého kdo v roce 2017 pojede na Soroyu a chce aby o něm věděli ostatní, napište mi do SZ termín zájezdu a počet lidí. Vše budu postupně doplňovat zde do diskuze a vy tak budete vědět s kým se tu potkáte a na koho se obrátit, pro radu či pomoc. Díky moc s Pozdravem Láďa alias Preparator

laco - 7. - 18.5.2017 - Nielsen.

kodl1 - 20.6.2017 – 30.6. 20017 , 6 lidí,  Rikarda House

Radislav Kryl - 30.6 - 10.7. 2017 , 6 lidí z Jižní Moravy

J.P.Papin - 20. - 30.7.2017 Soroya - Hytte. 5-6 kousků ze Zlína.

Odpovědět

Konečně se uklidnilo moře.  Za 1h vyrážíme na šelf.  Doufám,  že budou kousat.

Zdravím.

Tak dnes balení a odjezd domů večerním trajektem.Počasí vyšlo docela slušně.Každý den jsme byly na moři.Rybolov docela vyšel.Nachytali jsme pěkné halibuty.(Dům Rikarda).

Dnes pauza v Umeå a ráno pokračujeme....budeme taky na Rikardě.

Včera snad jeden z nejlepších výjezdů na šelf,  co jsem zažil.  Ryby braly strašně a totálně nás vyřídily.  Největší ryba keler 125cm 15kg. Vse natočeno,  těšte se na nové videa.

Dnes byl posledny vyjezd. Excelentny den pochytali, sme moc! Mam halibuta ! Budou perfectne videjka :D

Zdravím.

Tak jsme dorazili domů.

Cesta bez problémů.Nikde žádná kontrola. Jeli jsme Karasjok.

Přeji všem následovníkům úspěšný rybolov.

S pozdravem

kodl1

My už jsme s Karcou v Německu.  Ahmad mě poslal fotky ze včera.  Vilik tradičně uřadoval s Jardem na šelfu.  Trefil pěkné kelery a halibuta.  Doufám,  Pepa,  Dosky a spol. Se již aklimatizovali a zítra mám pošlou info.

Dnes od rána všechny lodě na vodě a nachytalo se několik halíků okolo metru,nej 150tka. Několik pěkných tresek a dokonce i okouníků.Počasí je zatím dobrý,chvílema až moc klidno a nedriftuje to. Snad kluci dají nejaké foto. Ten Vildovo keller měl dobrých 130 cm....pěkná ryba.

Dnes od rána všechny lodě na vodě a nachytalo se několik halíků okolo metru,nej 150tka. Několik pěkných tresek a dokonce i okouníků.Počasí je zatím dobrý,chvílema až moc klidno a nedriftuje to. Snad kluci dají nejaké foto. Ten Vildovo keller měl dobrých 130 cm….pěkná ryba.

Pepo a kde mas fotky.Co moji nejj kamaradi.Trochu se s tema zpravickama polepsete.Preji vam krasne pocasi a super rybarinu.

Posílám fotky od Ahmada, Vildy a Radka Kryla, to je ten 150cm halibut na váze. Radek ještě přidal tresku 24kg. Ostatní úlovky už si kluci musí okomentovat sami.

U pobřeží Soroya byl dnes spatřen a nafocen blíže neurčený druh žraloka. Spekuluje se o tom, že by to mohl být zatoulaný velký bíly žralok. Kluci, dejte na sebe pozor. Určitě se nejedná o bílonosé delfíny.

To Sim: :-)

Po projednání s Bilalem jsme došli k závěru, že to bude pravděpodobně tento druh žraloka https://en.m.wikipedia.org/wiki/Basking_shark

Taky zde:

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDralok_velik%C3%BD

V Norsku hájený. "Nelovit"

A  to já bych se i vsadil, že  zvíře na obrázku žralok veliký (Cetorhinus maximus) není.  Ti se většinou pomalu plouží nehluboko pod hladinou. Ten na fotkách skáče z vody, což jsem u tohoto druhu nikdy na fotografiích z potápěčských kruhů neviděl. Podle zavalitého těla bych si na první pohled tipnul skutečně "velkého bílého".  Nevím, kolik má teď přesně voda na Soroy, ale tahle paryba vyžaduje teplotu určitě minimálně přes deset stupňů. Ale příroda je plná výjimek. Škoda, že jsme se kdysi na Istrii těsně minuli. Děsil tam kolegy spearfishery až týden po mně, takže s osobní zkušeností, bohužel, nemohu sloužit.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!