A chlapi co tato ryba pro vás znamená.? Pro naší Norskou rybačku asi hodně.!,8-)
A chlapi co tato ryba pro vás znamená.? Pro naší Norskou rybačku asi hodně.!,8-)
[citace]JAKABO napsal:
Ale túto som chytil já.Malá,ale krásna. [/citace]Tak takové jsem měl na mysli.Takovou vždy pouštím a něco si přeji.Pro mně je to taková zlatá ryba.:-)
Odpovědět
Když se zamyslím nad svými úlovky v Norsku tak odhaduji následující skladbu : obecné - 40-45%, polaci - 30-35%, keler -10%, ostatní také asi 10% (makrely, mník a pod.). Hodnotím dle počtu ulovených kusů, nikoliv hmotnosti. Z uvedeného dovozuji, že mě v době kdy nejsem v Norsku chybí obecňačky, polaci, keleři a další.
Odpovědět
:-)u mě je to 1.obecňačka 2,jed.skvrnka 3,keler, 4merlan,5mník...atd. 8-)
Odpovědět
[citace]JAKABO napsal:
[/citace]
Velice přehledná tabulka, není tam napsáno pro jakou oblast to platí? Myslím si, že to budou jižní oblasti Norska. Kolem Trondheimu nepozoruji vůbec úbytek a ve Finnmarku je to rok od roku s treskami lepší a lepší. Letos jsem četl, že na severu Norové nevylovili 1,5mld tun ryb, které zůstaly ve vodě, kvůli nízkým výkupním cenám.
Odpovědět
Je to tak jak píše Michal. Synovec Steinara ze sandlandu pracuje na rybářské lodi v Hasviku a říkal nám že letos na jaře byli ceny tak nízké že některé dny vůbec nevyjely protože nikdo nevykupoval a vydělal si za sezonu polovinu peněz než v jiné roky.
Odpovědět
Moje úlovky jsou obdobné jako u Kima a je to z oblasti Hitry (Dolmsundet): obecná 40%, polak 30%, keler 20% a ostatní 10%. Bude to i tím, že jezdíme od stejné cestovky a na stejné místo. Moje pozorování ohledně množství ryb je takové, že v lokalitách ve kterých lovím je to odvislé hlavně od počasí (dlouhá zima, studená voda a pod.).:-|
Odpovědět
[citace]Sim napsal:
JAKABO napsal:
Velice přehledná tabulka, není tam napsáno pro jakou oblast to platí? Myslím si, že to budou jižní oblasti Norska. Kolem Trondheimu nepozoruji vůbec úbytek a ve Finnmarku je to rok od roku s treskami lepší a lepší. Letos jsem četl, že na severu Norové nevylovili 1,5mld tun ryb, které zůstaly ve vodě, kvůli nízkým výkupním cenám.[/citace]. :-) tak to se můžeme těšit na příští rok!:-P když tam zůstalo tolik ryb..!8-)
Odpovědět
:-)v neděli se rozhodne kdy vyjedem na Obecňačky,!8-) asi to bude duben-květen a lokalita Bakkan u Bena:-D,! No uvidíme.....:-P
Odpovědět
:-) no asi to bude duben,ještě tam něco snad bude volný!! A ty obecné tam provětráme8-)
Odpovědět