Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 19°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

A neschází Vám obecňačky?

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 … 19 Další »
respi
16.10.2013 ID: 525309

A chlapi co tato ryba pro vás znamená.? Pro naší Norskou rybačku asi hodně.!,8-)

0
Odpovědět
jigin1
19.10.2013 ID: 1073277

Jasné že zbarvení je způsobeno prostředím...taky sem se nesetkal nikde jinde v Norsku s takovým rozdílem, jak na mělčinách kolem Hitry...to potvrdí i jiní norci, který tam jezdí.Jezdím na Hitru 2až 3 krát ročně a je jedno jestli je to treska ulovená v dubnu nebo v září,prostě ten rozdíl tam je...co to spůsobuje nevím...

0

Odpovědět

kim
19.10.2013 ID: 1073278

No prostě příští rok uděláme s Kulíkem pokus. Vezmeme jednu zelenou a druhou např. červenou a ještě ten den je Kulík upraví a posoudíme, zda je tam rozdíl. Jde jen o to zda Kulíka k takovému pokusu přiměji. Měli bychom na něho v tomto směru apelovat. Jen podotýkám, že nepatřím k lidem, kteří dovedou správně posoudit takový rozdíl. Opět to necháme na něm. Nebylo by ke škodě, kdyby takový pokus provedli norci, kteří na Hitře budou dříve než my s Kulíkem.

0

Odpovědět

dosky
19.10.2013 ID: 1073279

To není samozřejmě pouze záležitost Hitry. Pokud mohu posoudit, tak červená treska, ať jsem jí chytil kdekoliv jinde má lepší maso, než zelená. Proč tomu tak je, nejsem ovšem schopen vysvětlit, protože to nevím. ;-);-);-)

0

Odpovědět

jirka66
19.10.2013 ID: 1073282

A hlavně chlapi nejezte zelené maso, červené je v pohodě :-D

0

Odpovědět

dosky
19.10.2013 ID: 1073283

[citace]jirka66 napsal:

A hlavně chlapi nejezte zelené maso, červené je v pohodě [/citace]

A nebo tak. :-P:-P:-P:-P:-P:-P

0

Odpovědět

respi
20.10.2013 ID: 1073290

A hoši co tresky třeba ze Soroy.?:-| většinou se chytají šedé nebo zelené.., tak kvůli tomu že mají "řídké maso nebrat?

:-( co si potom přivezu..?:-| tzv. suchý z nosu.??:-P 8-)

0

Odpovědět

kim
20.10.2013 ID: 1073296

Mám za to, že barva tresek není rozhodující. Jde o to, že ve středním Norsku opravdu ty zelené mají měkkou svalovinu. Je to cítit již dotykem (uchopením) ryby. Na severu to může být jinak. Třeba je to opravdu jinou skladbou potravy.

0

Odpovědět

bestik
20.10.2013 ID: 1073301

[citace]jigin1 napsal:

Jasné že zbarvení je způsobeno prostředím...[/citace]

Svedske zdroje uvadeji nekolik duvodu:

1. Typ dna - cim tvrdsi a tmavsi dno, tim tmavsi barva, napr. tzv. bergtorsk (treska z utesu) je tmave cervena stejne jako tresky z chaluh, pisecne dno svetlejsi barvy

2. Hloubka, ve ktere ryba zije - cim mene svetla, tim svetlejsi ryba

3. Migrace - ryby, ktere nemigruji a zustavaji na jednom miste, jsou tmavsi

0

Odpovědět

respi
20.10.2013 ID: 1073316

A tresky které se připlouvají vytřít k pobřeží z moře mají jakou barvu?:-|a kvalitu masa.?? Asi jsme zabředli do něčeho,z čeho se asi nevymotáme,každý má jiný názor.!:-)Mě osobně vůbec nevadí,jestli je zelená,červená nebo šedá,fialová,modrá..atd..:-P8-)

0

Odpovědět

respi
20.10.2013 ID: 1073317

:-PHlavně že jsem v Norsku a zarybařím si:-Pne.??8-)

0

Odpovědět

Harty
20.10.2013 ID: 1073319

[citace]Respi napsal:

Hlavně že jsem v Norsku a zarybařím sine.??[/citace] Tak to je pravda.Mně více mrzí že jsou Obecný hodně červiví.U jiných ryb to tak není.Stalo se nám,že na pohled krásná treska bila červi totálně prolezlá.Mám Obecnou rád,ale moc si z Norska této ryby nepřivezu.Důvod je jasný.Malé pouštím a větší nechytím.:-)Podle mé ženy ,nejlepší maso na chuť. A takové nebrat.To je totiž zlatá ryba.Pusu a zpátky do moře.

0

Odpovědět

vapno1
20.10.2013 ID: 1073320

Nahodil jsem problém kvality masa, versus barvitost tresky-reakce na JIGIN. Z mnoha uvedených názorů jsem nenabyl přesvědčení, že "červená" treska má kvalitnější maso. Není to jen klamné zdání pěkné barvy? "Ćervenou" tresku v chaluhách a okolí jsme ulovili tak max. +- 80cm

Je maso "zelené" +- 80cm méně kvalitní?

0

Odpovědět

respi
20.10.2013 ID: 1073322

:-)hele a co myslíš,proč č.treska nedorůstá takové velikosti jako tkzv.zelená,šedá..?toť další otázka..,,,!!8-):-D

0

Odpovědět

vapno1
20.10.2013 ID: 1073325

Otázka se správnou odpovědí je spíše směrována na rybářské odborníky, My amatéři se jenom domníváme. A já se domnívám, že je to tím, že žije na +- stejném místě, při povrchu.

0

Odpovědět

respi
20.10.2013 ID: 1073327

:-)v době tření se shlukují jikernačky a mlíčáci na trdlištích a mezi nimi se objevují i tresky červené ,šedé,zelené...:-)jejich potomstvo, pak po vykulení obsahuje jedince všech barevných mutací, :-D u Bena ,na Bakkanu v přístavu bylo hejno mladých tresek obecných mezi kterými byli jednotlivci jak zel.tak.červ. i šedí...takže červení odplavali do chaluh,šedí na volné moře,zelení kam??:-| myslíte že se kvalita masa mění stařím ryby nebo je to geneticky ovlivněno ?:-|:-) život obecňaček je jedna vel.otázka.,!

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 … 19 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.