Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu A neschází Vám obecňačky?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 276)
  • Autor
    Příspěvky
  • #73277
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Jasné že zbarvení je způsobeno prostředím…taky sem se nesetkal nikde jinde v Norsku s takovým rozdílem, jak na mělčinách kolem Hitry…to potvrdí i jiní norci, který tam jezdí.Jezdím na Hitru 2až 3 krát ročně a je jedno jestli je to treska ulovená v dubnu nebo v září,prostě ten rozdíl tam je…co to spůsobuje nevím…

    #73278
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    No prostě příští rok uděláme s Kulíkem pokus. Vezmeme jednu zelenou a druhou např. červenou a ještě ten den je Kulík upraví a posoudíme, zda je tam rozdíl. Jde jen o to zda Kulíka k takovému pokusu přiměji. Měli bychom na něho v tomto směru apelovat. Jen podotýkám, že nepatřím k lidem, kteří dovedou správně posoudit takový rozdíl. Opět to necháme na něm. Nebylo by ke škodě, kdyby takový pokus provedli norci, kteří na Hitře budou dříve než my s Kulíkem.

    #73279
    dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

    To není samozřejmě pouze záležitost Hitry. Pokud mohu posoudit, tak červená treska, ať jsem jí chytil kdekoliv jinde má lepší maso, než zelená. Proč tomu tak je, nejsem ovšem schopen vysvětlit, protože to nevím. ;-);-);-)

    #73282
    jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

    A hlavně chlapi nejezte zelené maso, červené je v pohodě 😀

    #73283
    dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

    jirka66 napsal:

    A hlavně chlapi nejezte zelené maso, červené je v pohodě

    A nebo tak. :-P:-P:-P:-P:-P:-P

    #73290
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    A hoši co tresky třeba ze Soroy.?:-| většinou se chytají šedé nebo zelené.., tak kvůli tomu že mají “řídké maso nebrat?

    🙁 co si potom přivezu..?:-| tzv. suchý z nosu.??:-P 😎

    #73296
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Mám za to, že barva tresek není rozhodující. Jde o to, že ve středním Norsku opravdu ty zelené mají měkkou svalovinu. Je to cítit již dotykem (uchopením) ryby. Na severu to může být jinak. Třeba je to opravdu jinou skladbou potravy.

    #73301
    bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)

    jigin1 napsal:

    Jasné že zbarvení je způsobeno prostředím…

    Svedske zdroje uvadeji nekolik duvodu:

    1. Typ dna – cim tvrdsi a tmavsi dno, tim tmavsi barva, napr. tzv. bergtorsk (treska z utesu) je tmave cervena stejne jako tresky z chaluh, pisecne dno svetlejsi barvy

    2. Hloubka, ve ktere ryba zije – cim mene svetla, tim svetlejsi ryba

    3. Migrace – ryby, ktere nemigruji a zustavaji na jednom miste, jsou tmavsi

    #73316
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    A tresky které se připlouvají vytřít k pobřeží z moře mají jakou barvu?:-|a kvalitu masa.?? Asi jsme zabředli do něčeho,z čeho se asi nevymotáme,každý má jiný názor.!:-)Mě osobně vůbec nevadí,jestli je zelená,červená nebo šedá,fialová,modrá..atd..:-P8-)

    #73317
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    :-PHlavně že jsem v Norsku a zarybařím si:-Pne.??8-)

    #73319
    Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

    Respi napsal:

    Hlavně že jsem v Norsku a zarybařím sine.??

    Tak to je pravda.Mně více mrzí že jsou Obecný hodně červiví.U jiných ryb to tak není.Stalo se nám,že na pohled krásná treska bila červi totálně prolezlá.Mám Obecnou rád,ale moc si z Norska této ryby nepřivezu.Důvod je jasný.Malé pouštím a větší nechytím.:-)Podle mé ženy ,nejlepší maso na chuť. A takové nebrat.To je totiž zlatá ryba.Pusu a zpátky do moře.

    #73320
    vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

    Nahodil jsem problém kvality masa, versus barvitost tresky-reakce na JIGIN. Z mnoha uvedených názorů jsem nenabyl přesvědčení, že “červená” treska má kvalitnější maso. Není to jen klamné zdání pěkné barvy? “Ćervenou” tresku v chaluhách a okolí jsme ulovili tak max. +- 80cm

    Je maso “zelené” +- 80cm méně kvalitní?

    #73322
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    :-)hele a co myslíš,proč č.treska nedorůstá takové velikosti jako tkzv.zelená,šedá..?toť další otázka..,,,!!8-):-D

    #73325
    vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

    Otázka se správnou odpovědí je spíše směrována na rybářské odborníky, My amatéři se jenom domníváme. A já se domnívám, že je to tím, že žije na +- stejném místě, při povrchu.

    #73327
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    :-)v době tření se shlukují jikernačky a mlíčáci na trdlištích a mezi nimi se objevují i tresky červené ,šedé,zelené…:-)jejich potomstvo, pak po vykulení obsahuje jedince všech barevných mutací, 😀 u Bena ,na Bakkanu v přístavu bylo hejno mladých tresek obecných mezi kterými byli jednotlivci jak zel.tak.červ. i šedí…takže červení odplavali do chaluh,šedí na volné moře,zelení kam??:-| myslíte že se kvalita masa mění stařím ryby nebo je to geneticky ovlivněno ?:-|:-) život obecňaček je jedna vel.otázka.,!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 276)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu A neschází Vám obecňačky?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...