Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu A neschází Vám obecňačky?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 276)
  • Autor
    Příspěvky
  • #73193
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    I ty krásné do červena se občas povedou.

    #73194
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    Podařilo se mi najít detail té tresky ulovené nadvakrát.V 2011 se lovilo na žáby s velkým úspěchem.

    #73195
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    #73196
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    Jó, tak takto ty nakupuješ nové gumy!!!!!!!:-D:-D:-D

    #73197
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    Pavel alias Jigin1 s pěknou treskou.

    #73200
    Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

    Ryba je to krásná

    #73201
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    To:Kulík Popravdě ani nevím kdo ji tenkrát měl na prutě jako první a kdo ji na podruhé zdolal.Na lodi jsem byl já,Jigin1 a jeho bratr Braník.

    #73202
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

    Můj názor je, že na kvalitu masa ryb má velký vliv jak je s nimi po zabití nakládáno.Nevykuchané tresky, které se vozí v lodi několik hodin nebudou v pořádku.Zvláště ty,co se živí kraby.Ryby nad metr mají horší maso než 60-80cm a je jedno,jsou-li z fjordu nebo volného moře.U skrei je výhoda,že nebývají tolik napadané hlísticemi a skladba potravy dělá jejich maso lepší.Resp.nejsou tak cítit jako ty, co žerou kraby.

    #73203
    Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

    Naprostý souhlas, trofejní tresky jsou pro focení, na maso mám taky nejradši ty kolem 80 cm 🙂

    S rychlým vykucháním také souhlasím, pokud to situace dovolí, je lepší je kuchat přímo na moři. I z toho důvodu, že se pak člověk nemusí před dalším lovem tahat s bednami plnými vnitřností 🙂 🙂

    #73213
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

    K vybarveným rybám patří i oblečení rybáře.Březnová 90+ z Roksvagenu.Chycena pod proudem,vlasec,černobílý Relax 10cm,20m hloubka

    #73215
    vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

    JIGIN – jak si zjistil rozdíl kvality masa mezi “zelenou obecňačkou” a “chaluhovou” ?

    #73216
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    :-|Myslím,že dravost a žravost této ryby je abnormální, přijímá a hlavně loví potravu i v době tření,což se vyskytuje pouze u málo druhů ryb. Její agresivita je proslulá..viz některá videa i fota,ale je to vděčné téma pro všechny co s touto rybou přišli do styku..!:-) pro nás je to nej ryba,bojovnice,vzhledem kráska,vděčná co do úlovků,vím že se v ní nezklamu co do lovných míst.!prostě norka,super 😎 norská jednička…8-)

    #73251
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

    to Vapno1…už při filetování je znatelný rozdíl.Zelená obecňačka nad 80cm z mělčin, má řídke maso, někdy to připomína chobotnici,chaluhové červené daleko hustější konzistenci podobné Polakovi…ale na talíři je to jedno….:-D

    #73273
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Dovolím si poznamenat, že zelená obecňačka je ve svalovině jako bláto již při ulovení. Prostě to není takový cvalík. Jde zpět. Jen si nedovedu vysvětlit co je příčinou. Ostatní jsou tuhé i po tom, co mají tření za sebou. Nedovedu posoudit jaký je rozdíl v kvalitě v případě přípravy na talíř.

    #73275
    vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

    Musím se přiznat, že za téměř 20 let co jezdím do Norska, jsme takto filety nesledovali, ani nehodnotili. Ale, je-li to jedno na talíři…?

    Barevnost ryby je odvislá od prostředí ve kterém žije, nikoliv čím se živí. Všechny tresky se živí takřka stejnou potravou, tudíž, dle mého, bude i maso obdobné kvality.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 276)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu A neschází Vám obecňačky?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...