Hasvik, NO
temperature icon -3°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

A neschází Vám obecňačky?

A chlapi co tato ryba pro vás znamená.? Pro naší Norskou rybačku asi hodně.!,8-)

Odpovědět

I ty krásné do červena se občas povedou.

Podařilo se mi najít detail té tresky ulovené nadvakrát.V 2011 se lovilo na žáby s velkým úspěchem.

Jó, tak takto ty nakupuješ nové gumy!!!!!!!:-D:-D:-D

Pavel alias Jigin1 s pěknou treskou.

Ryba je to krásná

To:Kulík Popravdě ani nevím kdo ji tenkrát měl na prutě jako první a kdo ji na podruhé zdolal.Na lodi jsem byl já,Jigin1 a jeho bratr Braník.

Můj názor je, že na kvalitu masa ryb má velký vliv jak je s nimi po zabití nakládáno.Nevykuchané tresky, které se vozí v lodi několik hodin nebudou v pořádku.Zvláště ty,co se živí kraby.Ryby nad metr mají horší maso než 60-80cm a je jedno,jsou-li z fjordu nebo volného moře.U skrei je výhoda,že nebývají tolik napadané hlísticemi a skladba potravy dělá jejich maso lepší.Resp.nejsou tak cítit jako ty, co žerou kraby.

Naprostý souhlas, trofejní tresky jsou pro focení, na maso mám taky nejradši ty kolem 80 cm :-)

S rychlým vykucháním také souhlasím, pokud to situace dovolí, je lepší je kuchat přímo na moři. I z toho důvodu, že se pak člověk nemusí před dalším lovem tahat s bednami plnými vnitřností :-) :-)

K vybarveným rybám patří i oblečení rybáře.Březnová 90+ z Roksvagenu.Chycena pod proudem,vlasec,černobílý Relax 10cm,20m hloubka

JIGIN - jak si zjistil rozdíl kvality masa mezi "zelenou obecňačkou" a "chaluhovou" ?

:-|Myslím,že dravost a žravost této ryby je abnormální, přijímá a hlavně loví potravu i v době tření,což se vyskytuje pouze u málo druhů ryb. Její agresivita je proslulá..viz některá videa i fota,ale je to vděčné téma pro všechny co s touto rybou přišli do styku..!:-) pro nás je to nej ryba,bojovnice,vzhledem kráska,vděčná co do úlovků,vím že se v ní nezklamu co do lovných míst.!prostě norka,super 8-) norská jednička...8-)

to Vapno1...už při filetování je znatelný rozdíl.Zelená obecňačka nad 80cm z mělčin, má řídke maso, někdy to připomína chobotnici,chaluhové červené daleko hustější konzistenci podobné Polakovi...ale na talíři je to jedno....:-D

Dovolím si poznamenat, že zelená obecňačka je ve svalovině jako bláto již při ulovení. Prostě to není takový cvalík. Jde zpět. Jen si nedovedu vysvětlit co je příčinou. Ostatní jsou tuhé i po tom, co mají tření za sebou. Nedovedu posoudit jaký je rozdíl v kvalitě v případě přípravy na talíř.

Musím se přiznat, že za téměř 20 let co jezdím do Norska, jsme takto filety nesledovali, ani nehodnotili. Ale, je-li to jedno na talíři...?

Barevnost ryby je odvislá od prostředí ve kterém žije, nikoliv čím se živí. Všechny tresky se živí takřka stejnou potravou, tudíž, dle mého, bude i maso obdobné kvality.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!