A chlapi co tato ryba pro vás znamená.? Pro naší Norskou rybačku asi hodně.!,8-)
A chlapi co tato ryba pro vás znamená.? Pro naší Norskou rybačku asi hodně.!,8-)
Podařilo se mi najít detail té tresky ulovené nadvakrát.V 2011 se lovilo na žáby s velkým úspěchem.
Odpovědět
To:Kulík Popravdě ani nevím kdo ji tenkrát měl na prutě jako první a kdo ji na podruhé zdolal.Na lodi jsem byl já,Jigin1 a jeho bratr Braník.
Odpovědět
Můj názor je, že na kvalitu masa ryb má velký vliv jak je s nimi po zabití nakládáno.Nevykuchané tresky, které se vozí v lodi několik hodin nebudou v pořádku.Zvláště ty,co se živí kraby.Ryby nad metr mají horší maso než 60-80cm a je jedno,jsou-li z fjordu nebo volného moře.U skrei je výhoda,že nebývají tolik napadané hlísticemi a skladba potravy dělá jejich maso lepší.Resp.nejsou tak cítit jako ty, co žerou kraby.
Odpovědět
Naprostý souhlas, trofejní tresky jsou pro focení, na maso mám taky nejradši ty kolem 80 cm :-)
S rychlým vykucháním také souhlasím, pokud to situace dovolí, je lepší je kuchat přímo na moři. I z toho důvodu, že se pak člověk nemusí před dalším lovem tahat s bednami plnými vnitřností :-) :-)
Odpovědět
K vybarveným rybám patří i oblečení rybáře.Březnová 90+ z Roksvagenu.Chycena pod proudem,vlasec,černobílý Relax 10cm,20m hloubka
Odpovědět
JIGIN - jak si zjistil rozdíl kvality masa mezi "zelenou obecňačkou" a "chaluhovou" ?
Odpovědět
:-|Myslím,že dravost a žravost této ryby je abnormální, přijímá a hlavně loví potravu i v době tření,což se vyskytuje pouze u málo druhů ryb. Její agresivita je proslulá..viz některá videa i fota,ale je to vděčné téma pro všechny co s touto rybou přišli do styku..!:-) pro nás je to nej ryba,bojovnice,vzhledem kráska,vděčná co do úlovků,vím že se v ní nezklamu co do lovných míst.!prostě norka,super 8-) norská jednička...8-)
Odpovědět
to Vapno1...už při filetování je znatelný rozdíl.Zelená obecňačka nad 80cm z mělčin, má řídke maso, někdy to připomína chobotnici,chaluhové červené daleko hustější konzistenci podobné Polakovi...ale na talíři je to jedno....:-D
Odpovědět
Dovolím si poznamenat, že zelená obecňačka je ve svalovině jako bláto již při ulovení. Prostě to není takový cvalík. Jde zpět. Jen si nedovedu vysvětlit co je příčinou. Ostatní jsou tuhé i po tom, co mají tření za sebou. Nedovedu posoudit jaký je rozdíl v kvalitě v případě přípravy na talíř.
Odpovědět
Musím se přiznat, že za téměř 20 let co jezdím do Norska, jsme takto filety nesledovali, ani nehodnotili. Ale, je-li to jedno na talíři...?
Barevnost ryby je odvislá od prostředí ve kterém žije, nikoliv čím se živí. Všechny tresky se živí takřka stejnou potravou, tudíž, dle mého, bude i maso obdobné kvality.
Odpovědět
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...