Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Odkrvenie a spracovanie Odpověď na: Odkrvenie a spracovanie

#20687
Doršák
Účastník
(1115 odpovědí)

Velice zajímavé téma.Za náš tým, všichni ryby vykrvujeme, resp.je otevřeme v místě pod žaberními oblouky, čímž dojde k přetnutí hlavní tepny vedoucí k srdci.Sice se pak nehodí moc k mazlení a focení, ale maso je mnohme kvalitnější.A filety vždy pereme ve slané vodě.Naučil nás to před lety kutrař Sven z Titranu, s tím, že mořská ryba smí do sladké vody pouze v polévce….

Jinak odumírání buňěk a jejich rozklad začíná téměř okamžitě po zabití.Rychlost záleží především na teplotě a okolním prostředí.

Viděli jsem rybáře, co celý den vozili ryby ve velkých uazvřených bednách, takže celý den “plavali” ve vlastní šťávě.To co večer kuchali lze jen ztěží nazvat chutným úlovkem

😛

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(11)
(27)
(224)
(42)

Nahrávání ... Nahrávání ...