Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná › Odpověď na: Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná
To Ladik:
vařená ryba je suchá. Mám trošku jiný starý recept rybu za studena.
Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme útěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalejeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zaleto. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.
Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.
Při podávání je vhodný čerstvý rohlík….
“BON APPETIT”
😛