Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Celé ryby a nebo filety?? › Odpověď na: Celé ryby a nebo filety??
To záleží na tom, jakou bude mít náladu celník a jaký to bude rapl. Zarazilo mě to, že trofejní ryba je počítána ryba nad 15 kg hmotnosti, takže pokud si povezu na preparaci 10 hlav od koček do 1 metru (což se dá velikostí odhadnout), tak aktivní celník je schopen to zvážit a započítat do limitu. Logicky vzato kdybych si vezl domů 48 kellerů cca 80 cm jen vykuchaných o váze jednoho cca. 5kg, tak si vezu 240kg masa, čímž porušuji vývozní kvótu, ale pokud je vyfiletuju, tak bych se do limitu měl vejít. Můžeme se dohadovat kolik kil je z filety, někdo řekne, že bere jen “svíčkovou” a jiný i s břichem.Nehledě na to, že Norové nepřemýšlejí po našem, nejsou záludní a vyčůraní jako našinec. Mají přesně stanovený limit a toho se drží.
Já jsem si chtěl brát celé ryby na gril, ale nakonec zůstanu u filet a pro celé ryby si zajedu do Polska, tam limity nemají.