Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální informace 2012 › Odpověď na: Aktuální informace 2012
MifakM napsal: Podle mne to Kvaerna na 90% nejsou.
Ale taky by mne zajímala ta poznámka od Radyna ohledně něaké výjimky…
Co tím vlastně myslel.
Já jen vím, že většina lodí na kterých se chytá v Norsku je certifikována do kategorie “C” a tam je omezení. Ale to se vztahuje na vzdálenost na otevřeném moři, na rychlost větru a výšku vln- s lodí se nesmí moc daleko na otevřenku a je do 6m/s a do výšky vln 2m.
Radyn napsal: Tak už jsem to našel to o tom omezení lovu na malých lodích pro turisty.tady je začátek Michalova článku Polární tresky
Zima uběhla velmi rychle a najednou je tady první jarní měsíc – březen. Pro nás je však březen symbolem zimního rybolovu na Soroya. Po loňské úspěšné výpravě, kdy jsme byli hosty kapitána Marka, chceme letos vyzkoušet něco nového. Natočením dokumentárního filmu „Soroya – rybí království“, nám byly uděleny vyjímky pro plavbu na malém člunu v zimním období. Abych to upřesnil, na Soroya platí vyhláška, že turisté mohou rybařit z malých plavidel až od 1. dubna. Jsme plni očekávání, protože si chceme sami zmapovat výskyt tresky obecné v pobřežních vodách ostrova Soroya.
null