Joure.

Mně se zase "líbí", jak se jiný sníží k tomu, aby druhému vkládal do úst to, co nikdy neřekl.(v tomto případě nenapsal) Není to fér. Nikdy jsem nekázal z paluby lodě to, jak moc je nutné upravit limit na vývoz filé pro  sportovní ryáře. Jediné čím jsem se "provinil" je můj, pro někoho drzý názor, že rozhodnutí norských úřadů vidím jako "logické a spravedlivé". A na tom i nadále trvám. Logické proto, že i sportovní rybáři ryby loví a svým dílem (byť nepatrným) ke stavu rybí populace přispívají. A spravedlivé, že i oni musejí právě proto nějaké důsledky (byť nepatrné) s pokorou přijmout. Ve svých příspěvcích jsem se snažil o jakousi osvětu a méně zasvěceným vysvětlit, důvody proč se tak děje a kdo důsledky tohoto opatření ponese nejvíce. A za tím si stojím také. Nejedná se o žádný hon na čarodějnice či zlomyslnou snahu norských úřadů někomu ublížit. Přesto jsem se setkal s nepochopením a někteří  ve svých příspěvcích dokonce šířili názor, že se jedná o šikanu a jsou okrádáni. Proto jsem se zastal i kempů. Nepřipadá mi fér, aby na základě pocitu  své vlastní ukřivděnosti šířili hysterii a tím ovlivňovali jejich návštěvnost. Samotní Noři ponesou omezení rybolovu nejvíce. Došlo k přelovení a náprava je nutná. Všichni zainteresovaní tam nějakým způsobem zaplatí, ale sportovní rybáři turisté, nikoliv. Pořád budou dostávat 10 kg. rybího filé které,  mimo krásně strávenou dovolenou, si odvezou domů zcela zdarma. Je to tragédie? Není a jsem přesvědčen, že drtivá většina, i přes snížený limit, do Norska vyrazí znovu. Ten, až pod loď ohnutý prut, jekot navijáku a nával adrenalinu je totiž doma nenchá.

Sezona se blíží, tak zase něco k té ranní kávičce.

https://www.youtube.com/watch?v=XwXpoPCrZxY