Pro jegrhanz: předpokládal jsem,že jako známý obhájce norských restriktivních opatření se ozvete a to se i stalo. Na jiném místě jsem psal příspěvek na velmi podobné téma,proto jsem nepovažoval za vhodné jej jsem prakticky okopírovat. Pro vás je toto téma formou zábavy a pro mnohé čtenáře utrpením spojené s vaším jménem. Vaše příspěvky považuji za dogmatistické. Je to opakovaná přednáška vašich názorů, která nepřipouští žádnou diskuzi. Názory , které nejsou v souladu s vašimi,jsou pro vás jako červený prapor na býka. Vaše sebereflexe je minimální. Micháte hrušky s jabkama a pomeřujete nepoměřitelné. Zhlédl jsem v tv několik dokumentů o mořském rybolovu v této oblasti. Když jsem viděl ,byť jednu obrovskou rybářskou loď,tak jsem si říkal, kolik těch 18ti kg bedýnek se do nich vejde? Kdo asi je větší škůdce? Že by pouze jedna velká průmyslová rybářská loď,nebo třeba 1000 rybářů, kteří se vracejí po 10 dnech. A vy ty giganty obhajujete a na rybáře hážete apokalypsu moře. Neustále se schovaváte za drobné a menší domorodé rybáře. Dobře vím, že je to pro ně tradice a obživa..lAle i oni si musí uvědomit svoji negativní roli na množství ryb v moři. Všem domorodým (velkým i malým)se hodí humbuk kolem omezení vývozu ryb rybáři z jiných zemí, protože od nich odvádí pozornost. Ano, omezení se týkají všech skupin rybářů,ale domnívám se,že největší postihy jsou právě pro sportovní rybáře a to je také jeden z těch nepoměrů, který obhajujete.