Jezdím do Norska několik let a nesetkal jsem se s rybáři, kteří by do Norska jezdili výhradně metodou Chyť a pusť. I přes současné sankce je většinovou vývozní kvótou jedna plná bedna.  Pokud dojde k drastickému omezení vývozu ryb a hlavně, k jeho kontrolování a tvrdým sankcím,tak výrazně klesne návštěvnost rybích kempů v Norsku. Pro hlásání nepodložených názorů,kterými jsou některé skupiny ,hlavně zelených , známé ,budou  dopady na celkovou turistiku Norska výrazné . Tim se silně omezí podnikání určité skupiny místních obyvatel. Mám ale dojem,že tito lidé spí a čekají,jak to dopadne. A právě tito lidé by měli za sebe výrazněji bojovat.  Je pravdou, že část rybářů je tvořena Švédy, kteří ryb moc neodvážeji,ale ti rybářskou turistiku nespasí, protože Švédů velké procento není. Osobně si myslím, že ztráty z turistiky budou podstatně vyšší než ztráty z odlovených ryb. Takže raději nechají lovit velké rybářské lodě a budou doslova buzerovat malé rybáře. Hlavně,že se bude bojovat za udržitelnost mořského rybolovu. Za mě, Norové,zameťte si hlavně před vlastním prahem!