A ještě doplním něco k čemu mě přesvědčila dnešní cesta domů pražskou šalinou. Zatím jsem zažil jen dva krát že se mnou na lodi a baráku byl minimálně středoškolák. Poprvé doktor přírodních věd se kterým jsem si náramně rozuměl a pak jednou středoškolák elektro co dělal IT pracovníka se kterým jsme taky měli společnou řeč. Ale povětšinou jsou to lidi co mají slovník omezující se na 3x "vole" v jedné nic neříkající větě. A pokud jsi jako já, inženýr ekonomie, co polovinu profesního života pracoval mezi inženýry kde minimální vzdělání byla střední škola pak s těmito lidmi těžko budeš hledat stejnou řeč i na rybaření. Osobně jsem nepotkal takového člověka co by do Norska jel s odpovídající výbavou. Takoví do rybaření nedají ani korunu a zájezd přepočítávají na maso. A taky u takových osob počítej s mizernou hygienou. Tento rok jsem byl postaven před realitu, že zbylá posádka lodi přijela do Norska jen s jednou košilí (spodní prádlo jsem raději nezjišťoval) a zubní kartáček byl pro ně neznámá věc což dokladovali tím že si ráno uvařili kafe  či čaj a vykloktali a dávali k dobru, že hygiena skončena. Takže i s tím musíš počítat když jedeš s někým s kým se seznámíš třeba až v autobuse.