David:

Ahoj Davide. Nikde jsem nepasal že to každý přepočítává na peníze a dokonce jsem nepoužil ani žádná čísla ohledně výpočtu ceny filé, potažmo dovolené. 10kg ještě není jistých a může to zůstat klidně tolik co nyní, nebo s nějakou ne tak radikální úpravou. Polemika okolo limitu by nebrala konce a ví to i ti, kteří tuto úpravu navrhují. Bylo by tolik argumentů pro i proti, že by se v tom nikdo nevyznal a jiné řešení prostě není. Jestli tedy 10 tak 10! Vlk se nažere a koza zůstane celá. Prostě zákonem stanovená váha a veškeré, byť třeba logické argumenty musí stranou. Jiná cesta jak to nastavit a vymáhat dodržování ani není. A přesně tak se k tomu budou jako další stavět i celníci. Ty už vůbec nebudou zajímat okolnosti za jakých byly ryby naloveny, nebo polemika sportovních rybářů  ohledně norské legislativy, proč ne tak, nebo jinak a že oni ví jak na to. Celnící  hodí filé na váhu a veškeré ostatní kecy a názory je zajímat nebudou. No a proč tohle vše vzniklo jsem popsal výše. Je to strašně složitý a sportovním rybářům nezbyde nic jiného, než norské zákony po všech stránkách respektovat, nebo rybařit jinde.

Jinak tě Davide zdravím. Na Sandoy vše při starém a třeba se ještě někdy setkáme. Mimochodem už jenom kvůli tomu, že mi dlužíte celý jeden den života....(((-: Měj se hezky..