Zdravím Radka a ostatní. O prodeji divokých lososů nevím nic konkrétního, ale spíš se přikláním k tomu, že klamou. K masu běžně prodávaných snad jen to, že maso závadné není, jinak by to snad na trh nepustili.. K zamyšlení je uřčitě způsob chovu těchto ryb a vše kolem toho. Mě to tak nešokovalo, protože ty informace slýchám už mnoho let a jsou obecně známé. Prostě to mám ve škatuli věcí, se kterýma člověk na světě jen těžko pohne. Změní to jen nezájem o tento produkt na trhu a to se asi jen tak nestane. Protože se starám o jednu pstruží líheň, tak mám trochu povědomí o losovitých rybách chovaných u nás. Proto bych mohl Radkovi doporučit produkt chovaný u nás, v českých podmínkách, kvalitou a chutí rovnající se a okolnostmi chovu a výkrmu převyšující lososa chovaného v norských klecích a dováženého do ČR. Jedná se samozřejmě o pstruha duhového, krmeného do velikosti kolem 3 kg, který poskytuje filety obdobné jako losos. Znají všichni pod názvem pstruh lososový, který s oblibou používají obchodníci. Konkrétně bych ti doporučil jednu firmu z Klatov, která kromě rybničních chovů provozuje pstruhařství s provozy v Žichovicích, Rábí a hlavně v Šumavském Anníně..Zde mají kvalitu. Tam seženeš, mimo jiné," lososáka" krmeného kvalitním krmivem, na vodě z Otavy, bez antibiotik. Jsem ze severu ČR, na jih jsem se dostal při získávání praxe v pstruhařině a tam jsem poznal lidi, co chovu rozumí a produkují asi to nej v ČR. Tento názor sdíljejí i lidé, kteří pracovali v norkém lososím provozu a mají tak srovnání. Pro plzeňáka to je téměř za humny, takže alternativu máš velice blízko:) Možná k vám i ryby vozí, to nevím...Zdar, Václav.