Ahoj,

dobrá je také opečená na pánvi s bramborem a červenou řepou nebo z ní dělám polévku:

  • filety makrely
  • mrkev, celer, petržel
  • cibule, šalotka, česnek
  • domácí rajčatové pyré
  • dijonská hořčice
  • brambory
  • rajčata
  • chilli paprička
  • petržel kudrnka
  • fenykl
  • šafrán
  • sůl
  • olej
  • bílý pepř
  • šlehačka

Do hrnce na olej dáme pokrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, šalotku, česnek, chilli papričku, fenykl, hořčici a rajčatové pyré, brambory a vodu. Rajčata pokrájíme, přidáme zbytek fenyklu, kudrnku, filety makrely, bílý pepř, šafrán, smetanu, osolíme, opepříme a přidáme smetanu. Uvařenou polévku rozmixujeme a prolisujeme přes síto. Dochutíme pepřem, solí, chilli papričkou, zjemníme šlehačkou.